En Sıcak Konular

SAĞLIKTA KHK İLE KADROLAŞMA HAREKATI

17 Ekim 2011 12:18 tsi
SAĞLIKTA KHK İLE KADROLAŞMA HAREKATI Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Sağlık Bakanlığı'nda teşkilat yapısını değiştirecek olan Kanun Hükmünde Kararname ile devletin kadrolarının keyfi olarak dağıtılmak istendiğini açıkladı.

KHK kadrolaşması

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Sağlık Bakanlığı'nda teşkilat yapısını değiştirecek olan Kanun Hükmünde Kararname ile devletin kadrolarının keyfi olarak dağıtılmak istendiğini açıkladı. 

AKP hükümeti KHK'yı tam bir kadrolaşma harekatına çevirirken bu uygulamaya tepkiler yağıyor. KHK taslağına göre Sağlık Bakanlığı'nda vekaleten görevde bulunanlar kararname yayınlandığı gün yürüttükleri görevlerine asaleten atanacakların vurgulayan Kahveci, ehliyet ve liyakatın hepsinin yok sayıldığını belirtti.
KAMU çalışanlarının kamuda yükselmek için yıllarca sınavlara girip, eğitimlere katılırken, birilerinin bir günde kadro sahibi olacağını açıklayan Kahveci, "Taslağın bu haliyle yasalaşması halinde, Sağlık Bakanlığı'nda bir gecede bütün kadrolar doldurulacak, Atama skandalı yaşanacak" uyarısında bulundu. 
Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, yaptığı yazılı açıklamada, Sağlık Bakanlığı'nda atama skandalına ilişkin açıklamalarda bulundu.
"Sağlık Bakanlığı teşkilat yasasını değiştirecek olan Kanun Hükmünde Kararname Taslağına göre Sağlık Bakanlığı'nda vekaleten görevde bulunanlar kararname yayınlandığı gün yürüttükleri görevlerine asaleten atanacakların vurgulayan Kahveci, ehliyet ve liyakatın hepsi yok sayıldığını belirtti.
Kahveci, kamu çalışanlarının kamuda yükselmek için yıllarca sınavlara girip, eğitimlere katılırken, birilerinin bir günde kadro sahibi olacağını iddia etti.
Söz konusu düzenlemenin binlerce çalışanı mağdur edeceğini ifade eden Kahveci " Taslağın Geçici 6 Maddesi "Bu Kanun Hükmünde Kararnamenin yürürlüğe girdiği tarihte, münhal bir kadroya yetkili makamlarca usžlüne uygun şekilde vekaleten atananlar, vekaleten yürüttükleri kadrolara h‰len bulundukları kadro dereceleriyle hiçbir işleme gerek kalmaksızın as‰leten atanmış sayılırlar" şeklindedir. Düzenlemenin yürürlüğe girmesi ile birlikte görevde yükselme sınavı ile atama yapılması gereken kadrolar bir günde doldurulmuş olacaktır.
Görevde yükselme sınavı ile bu kadrolara asaleten atanmayı bekleyen binlerce kamu çalışanı mağdur edilecekler, haksızlığa uğrayacaklardır. Böyle bir düzenleme ile Sağlık Bakanlığı kamuda adam kayırmacılığının zirvesine ulaşmış olacaktır " ifadelerini kullandı.
 

" BU ŞEKİLDE ATAMA YAPILMASI HAKSIZLIK VE HUKUKSUZLUK

Bu şekilde bir atama yapılmasının haksızlık ve hukuksuzluk olduğunu ifade eden Kahveci "Sınav için binlerce kişi beklerken birilerine bir günde kadro vermek hukuksuzluktur. Bunun yasa ile yapılması ise kamu yönetiminde yaşanan vahameti açıkça göstermektedir. Görevde yükselme sınavı atlanarak kadroların dağıtılması adaletsizliktir" dedi.

Kamudaki atamalarda kariyer, liyakat ve ehliyet gibi ilkeler yerine keyfiyet, adam kayırmacılık gibi marifetlerin kararnamelerle düzenlenmeye başlanmasının skandal olacağını ifade eden Kahveci, taslağın bu haliyle yasalaşması halinde, Sağlık Bakanlığı'nda bir gecede bütün kadrolar doldurulacak, Atama skandalı yaşanacak " iddialarında bulundu.
Kahveci çalışanların mağdur edilmemesi ve hak edenlerin görevlere atanması için söz konusu düzenlemenin Kanun hükmünde kararname taslağından çıkarılmasını istediklerini kaydetti. Tüm vekalet yürütülen ve sınava tabi olan kadrolar için Görevde yükselme sınavı yapılmasını istediklerini belirtti.


Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=21601


Bu haber 916 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,497 µs