En Sıcak Konular

ABD'Lİ KOMUTAN AKSİNİ SÖYLESE DE KÜRECİKLİLER KALKAN'A KARŞI

16 Ekim 2011 14:28 tsi
ABD'Lİ KOMUTAN AKSİNİ SÖYLESE DE KÜRECİKLİLER KALKAN'A KARŞI ABD'li komutan Hertling'in, Malatya'ya kurulacak olan füze radarıyla ilgili Inside The Army dergisine verdiği mülakatta "Bölgedeki insanlar bizim orada olmamızdan dolayı mutlu" şeklindeki sözlerine Kürecikliler tepki gösterdi.

ABD'li komutan miyop gözlerle baktı

Mutluluk havarisi kesildi

ABD'li komutan Hertling'in, Malatya'ya kurulacak olan füze radarıyla ilgili Inside The Army dergisine verdiği mülakatta "Bölgedeki insanlar bizim orada olmamızdan dolayı mutlu" şeklindeki sözlerine Kürecikliler tepki gösterdi. Verdiği cevaplar, Hertling'in bölge hakkında yanlış bilgilere sahip olduğunu gösterdi.

ABD'li komutan Hertling'in, Malatya'ya kurulacak olan füze radarıyla ilgili Inside The Army dergisine verdiği mülakatta "Bölgedeki insanlar bizim orada olmamızdan dolayı mutlu" şeklindeki sözlerine Kürecikliler tepki gösterdi.

ABD Avrupa Ordusu Komutanı Korgeneral Mark Hertling, Inside The Army dergisine yaptığı açıklamada Malatya'nın Akçadağ İlçesi'ne bağlı Kürecik Bucağı'na kurulma işlemleri başlayan füze radarına ilişkin konuştu. Füze radarına ilişkin sorulara verdiği cevaplar, bölge hakkında yanlış bilgilere sahip olduğunu ele verdi.

Kendisine yöneltilen sorulara yönelik "Tesisin kurulacağı bölge yerleşim merkezine 60 kilometre uzaklıkta...", "biz sadece dokuz protestocu gördük.", "Bölgedeki insanlar bizim orada olmamızdan dolayı mutlu." Şeklindeki sözleri, ABD'li komutanın bölgeden habersiz olduğunu gösterdi.

2007 yılında ABD'nin, Irak'ın kuzeyinden sorumlu komutanı olarak da görev yapan Hertling'i yanlış çıkartan bilgiler şöyle:

5 bin kişi protesto etti

ABD'li komutan Hertling, bölge halkının tepkisinin sorulması üzerine "biz sadece dokuz protestocu gördük" diyor. Kürecik'e mercek tutup biraz daha yakından bakıldığında 9 kişi değil 5 bin kişinin protesto ettiği görülüyor. 2 Ekim'de Kürecikliler Derneği'nin organizesiyle düzenlenen, birçok sivil toplum kuruluşunun destek verdiği füze kalkanı eylemine 5 bin kişi katılmıştı. 3 kilometre yürüyen kalabalık, füze savunma kalkanın kurulacağı eski askeri üssün önüne kadar ilerledi.

Bir kilometre uzaklıkta

ABD'li komutan Hertling, radar üssünün yerleşim merkezine yakın olmadığını şu sözlerle belirtiyor: "Tesisin kurulacağı bölge yerleşim merkezine 60 kilometre uzaklıkta..." Ancak bu mesafe Kürek ile Malatya şehir merkezi arasındaki uzaklık. Akçadağ İlçesi sınırlarında 74 köy bulunurken radar üssünü çevreleyen 7 köy bulunuyor. Bu köylerden en yakını kuş uçuşu 1 kilometre mesafede. Diğer 6 köyün mesafesi de 2 ile 7 kilometre arasında değişiyor.

Kimse mutlu olmadı

ABD'li komutan Hertling, radar üssünün kurulması için bölgeye gelmelerine halkın sevindiğini "Bölgedeki insanlar bizim orada olmamızdan dolayı mutlu" sözleriyle belirtiyor. Üsse en yakın yerleşim yerlerinden olan Kepez Köyü'nün Muhtarı Kemal Köroğlu, "başımızda füzelerin uçmasından, yanı başımızda radyasyon yayan bir silahın bulunmasından kim mutlu olabilir ki..." dedi. Köroğlu, halkın tedirgin olduğunu belirterek huzurlarının kaçtığını söyledi.

60 kişi kanser hastası

Kürecik'in en kalabalık köylerinden olan Kepez Köyü Muhtarı Kemal Köroğlu, radar üssünün gelmesiyle birlikte insanların huzurlarının kalmadığını söyledi. Radarın radyasyon yaymasından endişelendiklerini belirten Köroğlu, "köyümüzde 500 hane var. En çok endişelendiğimiz konu radyasyon yayma tehlikesi. Geçmiş yıllarda da ABD üssü vardı. Bunun etkisi olmalıdır ki birçok yakınımız kanser hastası. Şu an köyümüzde 60 kişi kanser hastası. Diğer çevre köylerde de durum buradakinden farklı değil" dedi.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/mutluluk-havarisi-kesildi-218432.htm



Bu haber 797 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,542 µs