En Sıcak Konular

''SUİKAST SUÇLAMASI İRAN'I İŞGAL PLANININ BİR PARÇASIDIR''

14 Ekim 2011 15:04 tsi
''SUİKAST SUÇLAMASI İRAN'I İŞGAL PLANININ BİR PARÇASIDIR'' Suud Büyükelçisi'ne yönelik suikast planı düzenlemekle İran'ın resmen suçlamasını "Hollywood senaryosu" olarak niteleyen ünlü yazar ve gazeteci Pepe Escobar, "bu iddialar Amerikan yönetiminin İran'ı kuşatma planının bir parçasıdır" dedi.

Suçlama İran'ı işgal planının parçası

Suud Büyükelçisi'ne yönelik suikast planı düzenlemekle İran'ın resmen suçlamasını "Hollywood senaryosu" olarak niteleyen ünlü yazar ve gazeteci Pepe Escobar, "bu iddialar Amerikan yönetiminin İran'ı kuşatma planının bir parçasıdır" şeklinde konuştu.

ABD'nin İran yönetimi ve Devrim Muhafızları'na bağlı Kudüs Gücü'nü, Suudi Arabistan'ın ABD Büyükelçisi Adil el Cübeyir'e yönelik bir suikast planı düzenlemekle resmen suçlamasının ardından tepkiler devam ediyor.

İran doğumlu Amerikan vatandaşı Mansur Erbabsiyar'ı ve Kudüs Gücü üyesi olduğu belirtilen Gülam Şakuri'yi zanlı olarak gösteren ABD yönetimi, Tahran'a daha fazla baskı ve yaptırım çağrıları yaparken, ünlü gazeteci ve yazar Pepe Escobar'dan iddialara yönelik çarpıcı bir analiz geldi.

ABD hükümetine ve kapitalizme yönelik protestoların Wall Street'ten tüm Amerika'ya yayıldığı şu günlerde, Washington'un "sansasyonel" bir İran suçlamasıyla ortalığı karıştırdığına dikkat çeken yazar, FBI'ın iddialarını "bir Hollywood senaryosu" olarak niteledi.

İddianameden soru işaretleri

İddianameyi "oldukça özensiz" olarak değerlendiren Escobar, FBI'ın hazırladığı metindeki soru işaretlerine tek tek dikkat çekti, Tahran'ın böyle bir plan yapmak için "tam anlamıyla aptal" olması gerektini söyledi. Büyük paralar kazanan bir uyuşturucu kartelinin, 1.5 milyon dolar gibi "küçük" bir para karşılığında yapmayı kabul etmesinden, ABD topraklarında suikast düzenlemeyi planlayan İran'ın telefonda işlerini halletmesine, büyük paraların, izlenildiği bile bile, banka hesapları ile transfer edilmesine, ve tabi İranlı 'suikastçinin' Meksika'da tetikçi ararken FBI köstebeğine rastlamasına uzanan bir liste var Escobar'ın analizinde...

Dunyabulteninde yer alan habere göre Escobar, bütün bunları sıraladıktan sonra, Amerikan yönetiminin İran'ı kuşatma planının bir parçası olarak suikast iddialarının bahane olarak kullanıldığını belirtti. Arap Baharı'ndan en fazla Suudi Arabistan'ın rahatsız olduğunu ve hatta Bahreyn'i işgal ettiğini hatırlatan Escobar, Beyaz Saray ulusal güvenlik danışmanı Thomas E. Donilon'un, en az iki hafta önce, komplo hakkında Kral Abdullah'a Riyad'da brifing verdiğini, tam da bu sıralarda, ABD hükümeti'nin vatandaşı Enver Evlaki'ye suikast düzenlediğini de kaydetti.

Escobar, Amerikan federal silahlarının Meksikalı uyuşturucu kartellerinin eline geçmesine neden olan başarısız bir operasyonu örtme çabasının da, FBI'ın son senaryosunda rol oynadığını belirtti.

"Ekonomik uçurumu, Afganistan'daki 10 yıllık savaşı, Wall Street eylemlerine artan desteği örtmenin en iyi yolu, 'şeytan' İran tarafından ABD topraklarında El Kaide tarzı bir komplo ortaya çıkarmaktır" diyen Escobar, "altın çağlarındaki Cheney ve Rumsfeld bile böyle bir şey uyduramazdı" şeklinde konuştu.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE  http://www.milligazete.com.tr/haber/suclama-iran-i-isgal-planinin-parcasi-218358.htm



Bu haber 825 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,474 µs