En Sıcak Konular

TÜRKİYE VE PAKİSTAN MEDYA ALANINDA İŞBİRLİĞİNE GİDİYOR

13 Ekim 2011 14:22 tsi
 TÜRKİYE VE PAKİSTAN MEDYA ALANINDA İŞBİRLİĞİNE GİDİYOR Resmi ziyaret için Türkiye’de bulunan Pakistan Enformasyon Bakanı Dr.Firdous Ashiq Avan Ankara’da basın temsilcileri ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.


PAKİSTAN ENFORMASYON BAKANI ANKARA'DA  KAHVALTILI SOHBET TOPLANTISI DÜZENLEDİ.
 
Resmi ziyaret için Türkiye'de bulunan Pakistan Enformasyon Bakanı  Dr.Firdous Ashiq Avan Ankara'da   basın temsilcileri ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.
 
Sözlerine Pakistan ve Türkiye  " Tek Millet , İki devlet " vurgusu ile başlayan Bakan Firdous Türkiye'nin kendileri için kardeşten öte bir değer ifade ettiğini söyledi .
 
Pakistan Enformasyon Bakanı :" Bölgede barış ve istikrar getirmek için kararlıyız". 
 
 Pakistan Enformasyon Bakanı  bölgedeki durum hakkında önemli açıklamalarda bulundu .
 
 TÜRKİYE VE PAKİSTAN MEDYA ALANINDA İŞBİRLİĞİNE GİDİYOR.

Dr. Firdous sadece iki ülke arasındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesi değil, aynı zamanda birbirlerinin deneyimlerini öğrenmek için bir fırsat olacak dediği her iki ülkenin karşılıklı  olarak kamu ve  özel sektör medya  eğitimi ve uygulamaları konusunda karşılıklı değişim programının dün Türk Hükümeti ile imzalandığını ifade ederek ,bu ihtiyacın şu anda böyle bir anlaşma ile hayata geçeceğini söyledi.
 
"Pakistan toplumunun çok hoşgörülü ve aydın olduğunu fakat ne yazık ki ülkenin gerçek durumunun  medyada tasvir  edilen görüntü olmadığını söyleyen Pakistan Enformasyon Bakanı Awan  özellikle Afganistan sınırında yaşanan çatışmalara dikkat çekerek,  Pakistan'ın terörle mücadele ve sınırlarını koruma  konusunda kararlı olduğunu ve  bölgeye barış ve istikrar getirmek için Pakistan hükümetinin kararlı çabalarına  devam ettiğini  söyledi.
 
Teröre karşı savaşta  Pakistan'ın rolü ile ilgili bir soru yanıtlayan Dr. Firdous, "Pakistan,  sorunun bir parçası değil çözümün parçası olmaya devam edecektir. Teröristler güvenlik güçlerine saldırılar düzenleyerek ölümlerine sebep oluyor. Terörün hedefi olan Pakistan halkı ve güvenlik güçleri teröre karşı gerektiği şekilde karşılık vermiştir. Ve terör karşısında  Pakistan eğilmeyecektir" diye ekledi.

İKİ ÜLKE ARASINDA EĞİTİM İŞBİRLİĞİ YAPILMALI 

İki kardeş ülke halkı arasında daha iyi bir anlayış oluşturarak, kolejler ve üniversiteler tarafından  Pakistan ve Türkiye'de Türkçe ve Urduca dillerinde eğitim önerdi. Bu bir tür burs olarak, staj vb  olanakların karşılıklı olarak sağlanabileceğini önümüzdeki dönemde böyle bir anlaşmanın iki ülke arasında imzalanabileceğini ifade etti.

Kahvaltı sırasında Pakistan Enformasyon Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Pakistan'da yaşanan sel felaketinin büyüklüğünü gözler önüne seren bir sinevizyon gösterisi gerçekleştirildi.

Bakan Awan Türk halkının kardeş Pakistan halkına yardıma koştuğunu fakat henüz sorunların çözüme ulaşamadığını ifade ederek Türkiye hükümetinden ,sivil toplum kuruluşlarından ve Türk halkından yaraların sarılması için daha fazla yardım talep ettiklerini ifade etti.

 

***

 

***

 

 

Haber ve Fotoğraflar : Demokrat Haberler Ajansı



Bu haber 835 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,455 µs