En Sıcak Konular

RUS DOĞAL GAZINDAN PİS KOKULAR GELİYOR

13 Ekim 2011 08:46 tsi
RUS DOĞAL GAZINDAN PİS KOKULAR GELİYOR "Rusya'ya çekilen doğal gaz restinin arkasında özel sektördeki belirli firmaların bu alımları gerçekleştireceği ve çok büyük rant elde edeceği" iddiaları meclise taşındı.

MHP'li Büyükataman Bakan Yıldız'a sordu

MHP Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a "Rusya'ya çekilen doğal gaz restinin arkasında özel sektördeki belirli firmaların bu alımları gerçekleştireceği ve çok büyük rant elde edeceği" iddialarını sordu.
 
MHP Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, TBMM Başkanlığı'na Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Bakan Yıldız'ın açıklamalarına dayanarak, Rusya'dan ithal edilen gazda yeterli indirim yapılmaması üzerine kontratın tek taraflı sonlandırıldığını hatırlatan Büyükataman, bunun arkasında Rusya ile Türkiye'nin ortaya koyduğu bir senaryonun olduğu iddialarını dile getirerek şunları kaydetti:

"Gazprom'un danışmanlığını yapan Almanya eski Başbakanı Schröder'in konuşmadan iki gün önce Türkiye'ye geldiği ve Bakanın Rusya Büyükelçisi ile görüştüğü iddia edilmektedir. İddialar Türkiye'nin alımlarını özel sektöre devretmesi gerektiği ve ihalenin Bakanlıkça istenilmeyecek sonuçlar doğurabileceği şeklinde devam etmektedir. Hükümetin çektiği restin sözde bir rest olduğu özel sektördeki belirli firmaların bu alımları gerçekleştireceği ve çok büyük rant elde edeceği de belirtilmektedir."

CEVAP BEKLEYEN SORULAR

Büyüktaman, Bakan Yıldız'ın bu iddialarla ilgili şu sorulara yanıt vermesini istedi:

"Bakanlığınız çektiği rest sözde bir rest midir?

İddia edildiği gibi bir senaryo konup oynanmakta mıdır?

Gazprom'un danışmanı Schröder konuşmadan önce Türkiye'ye geldi mi? Geldiyse Schröder'le ne konuşuldu? Enerji Bakanı Rusya Büyükelçisiyle niye görüştü? Bu görüşmede ne konuşuldu?

İddia edildiği gibi Rusya'dan gaz alımı özel sektöre mi devredilecektir? Eğer öyleyse bakanlığınız neden ihale yaparak kontrat devi gerçekleştirmemektedir? İhale yapılarak Hazine'nin gelir elde edeceği düşünülmemekte midir? Kontratın tek taraflı sonlandırılması kimin ya da kimlerin fikridir?

Kaybedilen gelirin büyüklüğü göz önünde alındığında bu kişiler hakkında soruşturma başlatılacak mıdır?
Bakanlığınız tarafından hatalı karar verenlere cezai yaptırım uygulanacak mıdır? Kontratın sonlandırılma fikri ilk ne zaman ortaya atıldı?

Bu fikir kimlerle ya da hangi firmalarla paylaşıldı? Paylaşılan bilgiler çerçevesinde Bakanlığınız, EPDK ve Gazprom ile hangi firmalar görüştü? Açıklar mısınız?"  

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ  http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=21567&haber=mhp-39li-buyukataman-bakan-yildiz-39a-sordu




Bu haber 669 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,743 µs