En Sıcak Konular

MİLLİ TAKIM'IN MUHTEMEL RAKİPLERİ BELİRLENDİ

12 Ekim 2011 14:14 tsi
MİLLİ TAKIM'IN MUHTEMEL RAKİPLERİ BELİRLENDİ Türkiye'nin Azerbaycan galibiyetinden sonra Play-Off'larda seri başı olmadığı ve ikinci torbada yer alacağı açıklandı.

A Milli Takım ikinci torbadan kuraya giriyor

Türkiye'nin Azerbaycan galibiyetinden sonra Play-Off'larda seri başı olmadığı ve ikinci torbada yer alacağı açıklandı. Play-off'ta muhtemel rakipler: İrlanda, Hırvatistan, Portekiz ve Çek Cumhuriyeti oldu.


EURO 2012 elemeleri play-off'unda seribaşı olamadık. A Milli futbol takımımız EURO 2012 finalleri için oynanacak play-off maçları kura çekimine 2. torbadan girecek. UEFA'nın bu sabah yenilediği ülke puan sıralamasına göre İrlanda Cumhuriyeti öne geçerek seribaşı oldu.

UEFA'dan yapılan açıklamaya göre Türkiye, Bosna-Hersek, Estonya ve Karadağ ile birlikte seri başı olamayan dört takım arasında yer aldı. Portekiz, Hırvatistan, İrlanda Cumhuriyeti ve Çek Cumhuriyeti ise seri başı takımlar oldu.

1. TORBA
Portekiz
Hırvatistan
İrlanda Cumhuriyeti
Çek Cumhuriyet

2. TORBA
Bosna-Hersek
TÜRKİYE
Estonya
Karadağ

Gruplarda ikinci sırayı elde eden Türkiye, İrlanda, Estonya, Bosna Hersek, Hırvatistan, Portekiz, Karadağ ve Çek Cumhuriyeti play off'lara katılmaya hak kazandı.

Play off'lara katılacak milli takımımız, perşembe günü gerçekleşecek kura çekimine seri başı olarak katılamıyor. 8 takımının katılacağı kura çekimine Portekiz, Hırvatistan, İrlanda ve Çek Cumhuriyeti seri başı olarak girerken, Bosna Hersek ile birlikte Estonya, Karadağ ve milli takımımız 2. torbada yer alacak.

Polonya'nın Krakow kentinde Perşembe günü TSİ 14.00'te çekilecek play-off kuralarında, Türkiye Futbol Federasyonu'nu A Milli Takım Sorumlu Yardımcısı Oğuz Çetin ve A Milli Takım İdari Koordinatörü Okan Buruk temsil edecek. Çetin ve Buruk, bugün kuraya katılmak üzere Polonya'ya gitti.

Türkiye seri başı olsaydı...

Türkiye, UEFA katsayısında 7 Eylül'deki yerini Ekim ayında oynanan son iki maçtan sonra da koruyup kuralara seri başı olarak katılabilseydi, Bosna Hersek, Karadağ ve Estonya'dan biriyle eşleşecekti.

TFF müjdeyi geri çekti

A Milli Futbol Takımımız 59. dakikada Burak Yılmaz'ın golüyle Azerbaycan'ı 1-0 mağlup etti. Ay-yıldızlılar, Almanya'nın da Belçika'yı 3-1'lik sonuçla devirmesiyle A Grubu'nu ikinci sırada tamamlayarak play-off'lara katılmaya hak kazandı. Türkiye Futbol Federasyonu resmi internet sitesinde önce A Milli Takımımızın yarın gerçekleştirilecek play-off kura çekimine seri başı olarak katılacağını duyurdu ancak daha sonra apar topar kaldırdı. 

PLAY-OFF TAKVİMİ

Play-off eşleşmelerinin kura çekimi 13 Ekim Perşembe günü Polonya'nın  Krakow kentinde TSİ 14.00'de yapılacak. Bütün gruplar arasındaki en iyi ikinci hariç, 8 grup ikincisinin  katılacağı ve finallere gidecek son 4 takımın belli olacağı play-off'ta ilk  maçlar 11 veya 12 Kasım'da, rövanşları ise 15 Kasım'da oynanacak. Şampiyonaya katılacak 16 takımın belirlenmesinin ardından 2 Aralık'ta Ukrayna'nın başkenti Kiev'de grup kuraları çekilecek. Dörder takımın 4 ayrı grupta mücadele edeceği 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda maçlar 8 Haziran-1 Temmuz 2012'de oynanacak.

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ  http://spor.milliyet.com.tr/a-milli-takim-ikinci-torbadan-kuraya-giriyor/spor/spordetay/12.10.2011/1449828/default.htm



Bu haber 707 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,317 µs