En Sıcak Konular

TÜRKİYE ''GARDAŞ''I 1-0 YENİP PLAY-OFF'A YÜKSELDİ

12 Ekim 2011 08:31 tsi
TÜRKİYE ''GARDAŞ''I 1-0 YENİP PLAY-OFF'A YÜKSELDİ Avrupa Şampiyonası elemelerinin en kritik gecesinde, Almanya Belçikayı 3-1 yenince,Türkiye Azerbaycan karşısındaki 1-0'lık galibiyetiyle play-off'a yükseldi.

O ses Türkiye

Avrupa Şampiyonası elemelerindeki en kritik gecede, Almanya'dan peş peşe gol sesleri geldi, ay-yıldızlı ekip keyiflendi. İkinci 45'te bir Selçuk-Burak klasiği izlendi, Burak'ın tek golü play-off'a çıkmamıza yetti

Türkiye, yatsın kalksın, Almanya'ya dua etsin! Panzerler, Belçika karşısında işi sıkı tuttular, sağolsunlar, bize de play-off yolunu açtılar. Açsalar ne olur? Düşünün Azerbaycan'ı bile sahamızda yenerken zorlanıyorsak, gerisini siz düşünün!

Top sürekli bizdeydi dün, ne var ki, bal yapmayan arı gibiydik! Koca ilk yarıda sadece bir pozisyon, onu da atamadık! İkinci yarı da Burak iki gol attı, biri ofsayt. Neyse, biraz şans, biraz Alman yardımı play -off'u zar zor yakaladık. Bu futbolla, bu da başarıdır. Bu futbolla barajda boğulmazsak iyidir!
Hiddink, Almanya karşısındaki on birde revizyona gitmiş! Farklı yenilginin faturasını Gökhan Gönül, Servet, Aurelio ve Selçuk İnan'a çıkarmış kendince! O yedeğe çektiği Selçuk İnan oyuna girdi, iki dakika sonra Burak Yılmaz'a gol asistini yaparak, hocasını tekzip etti. İkinci yarıda yine tek kale oynadık, rakibe çok ender pozisyon verdik, ancak çok adamlı bindirmelerimizden doğru dürüst pozisyon üretemiyişimiz, en büyük handikapımızdı. Üretsek ne olacak? Elimizde elle tutulur sadece bir golcü oyuncumuz var, o da Burak Yılmaz... Kadroda alternatifi yok...
Barajı boğulmadan geçer, finallere gidersek, Hiddink'in bu kadroda köklü revizyon yapması şart... Dileriz, Hiddink, kötü oyunlardan dersler çıkarmıştır. Aksi taktirde finallerde 'misafir' takım olmaktan öteye gidemeyiz.

İki dakika sonra asist yaptı
Dakika 14... Hamit, sağdan savunmanın arkasına kesti, Burak kafayla penaltı noktasına indirdi, Kazım gelişine kötü vurunca, mutlak golden olduk.
Dakika 53... Azerbaycan savunmasında karambol...Burak ile Kazım Kazım birbirine girdi, savunma bu pozisyonu uzaklaştırdı. Dakika 60... Top hep bizde, yükleniyoruz, üretemiyoruz, ender ürettiklerimizi de gole çeviremiyoruz! Hiddink, işsiz Kazım'ı dışarı aldı, yerine Selçuk İnan'ı soktu. Selçuk girdikten iki dakika sonra Burak Yılmaz'a orta sahadan uzun pas attı, savunmanın arkasına iyi sarkan skorer oyuncumuz golü atarken, tribünlere ve de Guss Hiddink'e derin bir nefes aldırdı: 1-0.

'Selçuk beni iyi tanıyor'
Attığı golle geceye damgasını vuran Burak Yılmaz, asistin sahibi Selçuk İnan'a teşekkür etti, "Selçuk beni uzun zamandır tanıyor. O oyuna girince daha atak oynamaya başladım ve golümü attım. Play-off'ta hangi rakip gelirse gelsin finallere gitmek istiyoruz" dedi.

Mesut'un dileği

Almanya'nın Belçika karşısındaki galibiyetinin mimarlarından Mesut Özil, Türkiye'nin de Avrupa Şampiyonası'na katılmasını dilediğini söyledi. Alman televizyon kanalı ZDF'ye konuşan Mesut, Türkiye'nin Azerbaycan karşısında maçı 1-0 önde bitirmesine sevindiğini, Türk Milli Takımı'nda arkadaşları bulunduğunu, Almanya'da da çok sayıda arkadaşının Türkiye'yi desteklediğini belirterek, "Umarım Türkiye de Avrupa Şampiyonası'na katılır" dedi.(ANALİZ: BİLAL MEŞE-MİLLİYET)

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ  http://spor.milliyet.com.tr/o-ses-turkiye/spor/spordetay/12.10.2011/1449728/default.htm



Bu haber 664 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,156 µs