En Sıcak Konular

MİLLİ GAZETE KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞINA GERİ ADIM ATTIRDI

11 Ekim 2011 14:40 tsi
MİLLİ GAZETE KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞINA GERİ ADIM ATTIRDI Millî Gazete'nin manşeti Kültür ve Turizm Bakanlığı'na geri adım attırdı.

Milli Gazete manşete taşıdı

Bakanlık sponsorluktan çekildi

Millî Gazete'nin dünkü manşeti Kültür ve Turizm Bakanlığı'na geri adım attırdı.Gazetenin  dün manşetine taşıdığı İstanbul'da düzenlenen ve Oktoberfest olarak bilinen 'bira festivali' haberi üzerine Bakan Ertuğrul Günay, festivalin sponsorluk listesinden Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın isim ve logosunun çıkarılması talimatını verdi.

Milli Gazete'nin manşeti üzerine gazeteyi  telefonla arayarak konu hakkında bilgi veren Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, önce kültür ve sanatla ilgisi olmayan böyle bir organizasyona sponsorluklarının söz konusu olmadığını açıkladı. Haberimizle ilgili detaylı bilgi aktarımı yaptıktan sonra ikinci kez arayan Bakan Günay, konuyla ilgili danışmanlarından aldığı bilgiler ışığında yeni açıklamalarda bulundu.

SPONSOR OLUNMADIYSA NİÇİN SESSİZ KALINDI?

Bakan Günay, sponsor olmadıklarını söylerken geçtiğimiz Cuma günü Bakanlık önünde Türkiye Yeşilay Cemiyeti'nin siyah çelenkli protestosuna ilişkin neden bir açıklama yapılmadı ve sessiz kalındı? İlgili genel müdür yardımcısı tarafından organizatör firmaya verilen destek belgesi sponsorluk anlamına mı geliyor? Bakanlığın vermiş olduğu bu belge manevi sponsorluk anlamına gelmiyorsa, organizatör firma tarafından suistimal mi edildi?

Milli Gazete'nin manşeti üzerine gazeteyi telefonla arayarak konu hakkında bilgi veren Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, önce kültür ve sanatla ilgisi olmayan böyle bir organizasyona sponsorluklarının söz konusu olmadığını açıkladı. Haberle ilgili detaylı bilgi aktarımı yaptıktan sonra ikinci kez arayan Bakan Günay, konuyla ilgili danışmanlarından aldığı bilgiler ışığında yeni açıklamalarda bulundu. Bira festivaline bazı elçiliklerin sponsor olduğunu ve festivalin organizatörlerince Bakanlık'tan destek istenildiğini, ilgili genel müdür yardımcısının da yazılı belge verdiğini anlatan Bakan Ertuğrul Günay, festivale maddi bir destek verilmediğinin altını çizdi.

Logomuzu kaldıracaklar

Verilen yazılı belgeyle Bakanlığın sponsor olduğu şeklinde organizatör firmanın abartıya kaçtığını ifade eden Bakan Günay, Bakanlığın logosunun organizatör firmanın facebook ve web sayfasından çıkartılmasını istediklerini belirtti.

Niçin sessiz kalındı?

Bakan Günay, sponsor olmadıklarını söylerken geçtiğimiz Cuma günü Bakanlık önünde Türkiye Yeşilay Cemiyeti'nin siyah çelenkli protestosuna ilişkin neden bir açıklama yapılmadı ve sessiz kalındı? İlgili genel müdür yardımcısı tarafından organizatör firmaya verilen destek belgesi sponsorluk anlamına mı geliyor? Bakanlığın vermiş olduğu bu belge manevi sponsorluk anlamına gelmiyorsa, organizatör firma tarafından suistimal mi edildi?

Siyah çelenk bırakılmıştı

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Muharrem Balcı ve cemiyet üyeleri, İstanbul'da düzenlenecek 'bira festivali'ne destek verdiği gerekçesiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı binasının önüne üç gün önce siyah çelenk bırakmıştı. Ancak Bakanlık tarafından sponsor olunmadığına ilişkin hiçbir açıklama yapılmadı.

Sponsorluğu böyle duyurdu

Oktoberfest İstanbul festivalinin resmi tanıtım sitesi olan oktoberfestistanbul.com adresinde bakanlığın sponsor olduğu şöyle belirtiliyor: "...Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleriyle gerçekleştirilecek Oktoberfest İstanbul etkinliğiyle; farklı ülkelerden, farklı kültürlerden binlerce insanı benzersiz bir atmosferde ağırlayarak eğlenceli bir sosyokültürel paylaşım ortamı oluşturmayı amaçlıyoruz."

Mirhaber.com ilgili haberi okurlarına şöyle duyurmuştu:  

BAŞBAKAN CAMİDE SURE OKUYOR BAKANI İÇKİ FESTİVALI DÜZENLİYOR - Tıklayınız

http://www.mirhaber.com/haber.php?haber_id=40833

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/bakanlik-sponsorluktan-cekildi-218078.htm



Bu haber 977 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,873 µs