En Sıcak Konular

BAŞBAKAN CAMİDE SURE OKUYOR BAKANI İÇKİ FESTİVALI DÜZENLİYOR

10 Ekim 2011 09:19 tsi
BAŞBAKAN CAMİDE SURE OKUYOR BAKANI İÇKİ FESTİVALI DÜZENLİYOR Tam Bir Türkiye garabeti:Başbakan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde İnfitar Sûresi'ni okurken,"Oktoberfest" olarak bilinen "bira festivali" Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın sponsorluğunda İstanbul'da düzenleniyor.

Başbakan Sûre okudu, camidekiler göz yaşına boğuldu!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın annesi için defin işlemlerinin ardından Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde hatim indirildi.

Akşam namazının ardından camide toplanan cemaat merhume Tenzile Erdoğan için okutulacak Kur'an-ı Kerim'den cüz almak için sıraya girdi. Hatmin ardından İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı, yatsı ezanına kadar cemaate vaaz verdi.

Ezanla birlikte camiye gelen Başbakan Tayyip Erdoğan vatandaşların arasında namaza durdu. Namazın ardından hafızlar tarafından Yasin-i Şerifler ve dualar okundu.

Daha sonra Başbakan, 'İnfitar Sûresi'ni okumaya başladı. Erdoğan, Kur'an okuduğu sırada camide duygu dolu anlar yaşandı. Bazı vatandaşların gözyaşlarını tutamadığı görüldü.(GAZETEVATAN)[1]

CHP'li başkandan sonra AKP'li bakan sahip çıktı

Sınırsız içkiye Bakanlıktan destek

CHP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden sonra Oktoberfest olarak bilinen "bira festivali" bu kez Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın sponsorluğunda İstanbul'da düzenleniyor.

Dün gala programıyla açılışı yapılan festival bugün başlıyor. İstanbul Parkorman'da kurulan bin kişilik çadırda gerçekleşecek olan festivalde, Türkiye'de satışı yapılan tüm içki çeşitleri katılımcılara sunulacak. Geçtiğimiz haftalarda Antalya'da yapılan 'bira festivaline' karşı kamuoyundan ve sivil toplum kuruluşlarından gelen tepki, Antalya'nın CHP'li Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'a geri adım attırmış, bunun üzerine Akaydın, festivale katılmama kararı almıştı.

Sınırsız bira tüketiminin amaçlanarak gençlerin biraya teşvik edildiği 'Oktoberfest', bu kez de AKP hükümeti tarafından destekleniyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da ana sponsorlarından olduğu bira festivaline, sivil toplum kuruluşlarıyla kamuoyundan büyük tepki geldi. Geçtiğimiz gün Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından Ankara'da Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın kapısına siyah çelenk konularak bakanlık protesto edilmişti. Sivil toplum kuruluşları tarafından gösterilen tepkiler sonucu festivalin sponsorlarından olan bir sucuk firması da verdiği desteğini geri çekti. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 1992-1994 yılları arasında CHP Genel Sekreterlik görevinde bulunmuştu.

Halkı karşısına almaktan çekinmedi
Türkiye Yeşilay Cemiyeti Başkanı Muharrem Balcı, aile içi şiddet ve trafik kazaları gibi birçok toplumsal travmaların nedeni olan alkolün, hükümet eliyle adeta teşvik edilmesine tepki göstererek, "yıkılan yuvaların mimarı alkolle savaşması ve halkını koruması gereken devletimiz adeta halkına düşmanca davranmaktadır" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nı "halkı karşısına almaktan çekinmedi" sözleriyle eleştiren Balcı şöyle konuştu: "Oktoberfest isimli bu etkinliğin, bira festivali olduğu, amacının Alman kültürünün tanıtılması ve biranın tüm çeşitleri ile dağıtılacağının bizzat festival düzenleyicileri tarafından belirtilmesine rağmen ne yazık ki Kültür ve Turizm Bakanlığı bu festivale destek olarak halkı karşına almaktan çekinmemektedir. Binlerce insanımızı kaybetmemize sebep olan trafik kazalarının bir numaralı sebebi, aile içi şiddetin, toplumsal parçalanmaların, yıkılan yuvaların mimarı alkolle savaşması ve halkını koruması gereken devletimiz adeta halkına düşmanca davranmaktadır."

İhanettir kabul edilemez
Festivalin düzenlenmesindeki amacın, alkol firmalarının kazançlarını daha da artırmak olduğuna dikkat çeken Balcı,  "Birbirinden farklı bira çeşitlerini herkesin tadabileceği gibi bir sloganla yola çıkan tek amacı da bu bira ve alkol firmalarının kazancını daha da arttırmak olan bu festivalin düzenlenmesi bile büyük bir ihanettir. Bu ihanete devletin en önemli bakanlığının resmen destek olması, bakanlığın gözetimi altında bu festivalin düzenlenmesi kabul edilemez" diye konuştu.(MİLLİ GAZETE) [2]

Başbakan'ın camide okuduğu İnfitar Suresi'nin Türkçe anlamı:

İnfitar Suresi Kur'an-ı Kerim'in 82. suresidir.

Mekke'de nazil olmuştur. 19 ayetten oluşur. Sure ismini ilk ayette geçen ve yarılmak anlamına gelen infitar kelimesinden alır.

İnfitar Suresi'nde kıyamet olaylarından, insanın Allah'a karşı sorumluluklarından, meleklerin kişilerin yaptığı her şeyi kaydettiğinden, iyilerin cennete, kötülerin cehenneme gideceğinden bahsedilir.

 
Rahman Rahim olan Allah'ın adıyla

Gök yarıldığı vakit,
Yıldızlar döküldüğü vakit,
Denizler yarılıp akıtıldığı vakit,
Kabirlerin içi dışına getirildiği vakit,
Herkes neyi önünden gönderdiğini ve neyi geri bıraktığını bilir.
Ey insan! İhsanı bol Rabb'ine karşı seni aldatan nedir?
O Allah ki seni yarattı, seni düzgün yapılı kılıp ölçülü bir biçim verdi.
Seni dilediği her hangi bir şekilde parçalardan oluşturdu.
Hayır hayır, siz cezayı yalanlıyorsunuz.
Oysa üzerinizde koruyucular var.
Değerli yazıcılar
Onlar, siz her ne yaparsanız bilirler
Kuşkusuz iyiler nimet içindedirler.
Kötüler de cehennemdedirler.
Ceza günü ona girecekler.
Onlar o cehennemin gözünden kaçamazlar.
Ceza gününün ne olduğunu sen bilir misin?
Evet, bilir misin nedir acaba o ceza günü?
O gün, hiç kimsenin başkası için hiçbir şeye sahip olamadığı gündür. O gün buyruk yalnız Allah'ındır.

 

Kaynak:

[1]  GAZETEVATAN  http://haber.gazetevatan.com/Haber/404471/1/Gundem

[2]  MİLLİ GAZETE  http://www.milligazete.com.tr/haber/sinirsiz-ickiye-bakanliktan-destek-218009.htm

 

 



Bu haber 1,279 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,680 µs