En Sıcak Konular

MHP'DEN SARKOZY'YE TEPKİ

8 Ekim 2011 23:52 tsi
MHP'DEN SARKOZY'YE TEPKİ ''Şerefli Türk tarihine dil uzatabilme cesaretini gösteren Fransa Devlet Başkanı, evvela kendi tarihlerini necaset çukurundan çıkarmayı başarmalıdır''

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreter Yardımcısı  Abbas Bozyel,Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'ın Ermenistan ziyaretinde sarfettiği sözlerle ilgili yazılı basın açıklaması yaptı.

İşte o açıklama: 

''Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy Ermenistan ziyaretinde, sözde"1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarını desteklediklerini ve bu olayları 'Fransa'nın asla unutmadığını', bu iddiaları kabul etmeyenlere ülkesinde cezai işlem uygulanmasını amaçlayan yasa taslağı hazırlayabileceklerini" ifade etmiştir.

Bu sözlerin ardından başta Devlet Bakanı, Baş Müzakereci Egemen Bağış olmak üzere bazı AKP'li bakanların sergiledikleri tutum ve ortaya koydukları tepki, tamamen bir acizlik ve milli bir mesele haline gelen çirkin iddialar karşısında ne kadar tarih cahili olduklarının göstergesidir. 

Zira Devlet Bakanı Egemen Bağış'ın: "Sarkozy tarihçilerin rolüne soyunacağına, ülkesinin içine girmiş olduğu ekonomik girdaptan nasıl kurtulacağına biraz kafa yorsun" tarzındaki tepkisi, Sayın Bağış'ın Türkiye'nin milli meselelerine ne kadar yabancı ya da vurdumduymaz olduğunu göstermiştir. Sarkozy'nin suçlayıcı ve mahkûm edici bu sözlerine karşılık, Egemen Bağış'ın sözleri, bu alçakça itham karşısında yeterli bir cevap teşkil etmemiş ve Türk devletinin sahip olduğu kudret ve itibarla da bağdaşmamıştır.

Elbette ki tüm bu yaşananların bir geçmişi vardır. Daha bir yıl önce, İsviçre'de ülkemizi adeta bir müstemleke muamelesine maruz bıraktıran, ABD ve bazı AB ülkelerinin Dışişleri Bakanlarının nezareti altında, Ermenistan'la bir anlaşma imzalayan da, Dışişleri Bakanı Davutoğlu'dur. Sonu hesap edilmeden imzalanan bu protokolde; "Ermenistan'ın, ülkemizle arasındaki sınırı belirleyen 1921 Kars antlaşmasını tanıdığına dair bir vurgu olmadığı gibi, Doğu Anadolu topraklarını Batı Ermenistan olarak görmediğine, soykırım iddialarından vazgeçtiğine dair bir ifade yer almamasına" rağmen imzalanmıştır.

AB ülkeleri liderlerinin fırsat buldukları her ortamda iftira ve yalana dayalı Ermeni iddialarını Türkiye'nin önüne bir ön şart olarak dayatmasını, AKP Hükümetinin her defasında sesiz geçiştirmeye çalışması düşündürücüdür.

Görüldüğü üzere, AB'den müzakere tarihi aldık diye Ankara'nın göbeğinde; "göbek havası" çaldıran, hedefimiz; "herkesle, her kesimle, her komşumuzla sıfır sorun" sloganıyla yola çıkan hükümet, iş başında olduğu 9 yılda, iç politikada olduğu gibi, dış politikada da ülkemize skandal üstüne skandal yaşatmıştır.

Ancak bu "yalan ve ihanet rüzgârı" dizisine devamlı "sıfırı bol" bir yığın sorun katan AKP İktidarı, şimdi Sarkozy'in bu sözleri karşısında apışıp kalıyorsa, suçluyu başka mekânlarda aramasınlar. Suçlu; "kapalı kapılar ardında kiminle neyi nasıl görüştüklerini, neyin pazarlığını yaptıklarını bugüne kadar hala açıklamayan kendi gizli gündemlerinde" yatmaktadır.

Sonuç olarak, AKP'nin dış politika çekim merkezini oluşturan ve "çözümsüzlük çözüm değildir" sayıklamalarının ardından, "komşularla sıfır sorun" fantezisi artık her alanda fiyasko ile sonuçlanmaktadır.  Bir diğer ifadeyle AKP İktidarının, allayıp-pullayıp, Türk kamuoyuna sunduğu "kuşatılmaya razı, teslimiyete davetiye çıkaran", ülkemizi sonu meçhul, derin uçurumlara sürükleyen, bu sahte "derin stratejiler" sayesinde, Türk devletine, Türk milletine ve Türk tarihine hakaret eden Sarkozy'nin sözleri şüphesiz ki; AKP zihniyetinin yüz karasıdır. 

Şerefli Türk tarihine dil uzatabilme cesaretini gösteren Fransa Devlet Başkanı, evvela kendi tarihlerini necaset çukurundan çıkarmayı başarmalıdır. AKP iktidarının dış dünyada Türkiye'yi düşürdüğü aczden istifade ile Türk Devlet ve Milletini soykırımcılıkla suçlayan Sarkozy, öncelikle başta Ruanda olmak üzere döktükleri masum halkların kanını ellerinden temizlemelidir. Bilhassa Marsilya dâhil olmak üzere Fransa'nın birçok kentinde bulunan ve 1915'li yıllarda Fransız ordusuna Anadolu'da yardım eden Ermenilere diktikleri anıtlarla neden aleni şükran ilan ettiklerini tüm dünyaya izah etmelidirler.

Ayrıca işgale yardım eden, işgalciyle birlikte kendi devletini ve yüzyıllardır beraber yaşadıkları Türk halkını arkasından hançerleyenleri neden silahlandırdıklarını ve suçlu olanları neden Fransa'ya götürdüklerini tüm dünyaya açıklamalıdırlar. Sarkozy'nin bugün başında bulunduğu Fransa; 1.dünya savaşı döneminde Anadolu'da sebep olduğu katliamın, Cezayir ile birlikte Afrika ülkelerinde yok ettikleri kavimlerin, kültürlerin hesabını vermeli, daha sonra Türkiye'ye dil uzatma cesaretini gösterebilmelidir.

Unutulmamalıdır ki insanlık tarihi Fransa Devletini işledikleri toplu katliamlar sebebiyle asla affetmeyecektir. Türklük düşmanı çevrelerin iddia ve saldırıları karşısında Türk milletini, devletini ve tarihini onurlu şekilde savunamayan AKP iktidarını da; Türk tarihi asla affetmeyecektir.''

 

Kaynak: mhp.org.tr {http://www.mhp.org.tr/haber.php?id=3100}




Bu haber 665 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,719 µs