En Sıcak Konular

ERDOĞAN'DAN ANNESİNE GÖZYAŞLARIYLA VEDA!

9 Ekim 2011 10:54 tsi
ERDOĞAN'DAN ANNESİNE GÖZYAŞLARIYLA VEDA! Başbakan Erdoğan annesini son yolculuğuna gözyaşları içinde uğurladı.

Anneye veda...

Başbakan Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'in cenazesi,  öğle vakti, Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından, Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.

TENZİLE Erdoğan'ın cenaze törenine, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, bakanlar, yurt içi ve yurt dışından siyasetçilerle,iş-sanat dünyasından çok sayıda kişi ve sevenleri katıldı.Camiye cenaze arabasıyla gelen Erdoğan, annesinin cenazesini musalla taşına kadar omuzunda taşıdı.

TÖREN için cami ve mezarlık çevresinde geniş güvenlik önlemi alındığı gözlendi. Keşkin nişancıların da cami çevresindeki binalarda konuşlandığı görüldü. Cami çevresindeki cadde ve sokaklara vatandaşların töreni izleyebilmesi için dev ekranlar ve ses sistemleri kuruldu. Tören dolayısıyla Fevzi Paşa Caddesi ve bu caddeye çıkan tüm yollar trafiğe kapatıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan, son yolculuğuna uğurlandı. Tenzile Erdoğan'ın cenazesi, öğle vakti, Fatih Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından, Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Tenzile Erdoğan'ın cenaze törenine, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, bakanlar, yurt içi ve yurt dışından siyasetçilerle,iş-sanat dünyasından çok sayıda kişi ve sevenleri katıldı.Camiye cenaze arabasıyla gelen Erdoğan, annesinin cenazesini musalla taşına kadar omuzunda taşıdı.

BÜYÜK GÜVENLİK ÖNLEMİ

Cenaze töreninde 300 kişilik özel tim, 2 bin kişilik Çevik Kuvvet ekibi, 700 trafik polisi görev aldı. 4 bomba imha uzmanı da geceden itibaren tarama yaptı. Cenaze töreni boyunca da alınan güvenlik önlemleri dikkat çekti.

CENAZEYE KATILIM YOĞUNDU

Cenaze törenine siyaset, iş ve spor dünyasının tanınmış isimleri de katıldı. Cenaze töreni için camiye gelenler arasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kabinedeki tüm bakanlar, milletvekilleri, KKTC eski Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, eski bakan Kürşat Tüzmen, DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, eski Meclis Başkanı Köksal Toptan, tiyatrocu Behzat Uygur, sanatçı Orhan Gencebay, spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, kaleci Rüştü Reçber, eski basketbolcu İbrahim Kutluay, Galatasaray eski başkanı Adnan Polat, Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, eski teknik direktörlerden Mustafa Denizli, Fenerbahçeli yönetici Ali Koç, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş da katıldı. Cenaze için camiye merhum Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan da geldi. Fatih Erbakan Mart ayında bu camiden babasını son yolculuğuna uğurlamıştı. Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın eşi Berna Yılmaz ile Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller cenaze törenine katıldı. 

TSK'DAN DA BİR HEYET KATILDI

Cenazeye TSK'dan da bir heyet katıldı. CHP adına cenaze törenine Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak'ın başkanlığındaki bir heyet katıldı. Tören için MHP'den Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal ile bir heyet de törene katıldı. 

ANKARA İSTANBUL'A TAŞINDI 

AKP TBMM Grup Başkanlığı da, uçaklarda yer bulamayan milletvekilleri için otobüs tahsis etti.

Cami çevresindeki cadde ve sokaklara vatandaşların töreni izleyebilmesi için dev ekranlar ve ses sistemleri kuruldu. Tören dolayısıyla Fevzi Paşa Caddesi ve bu caddeye çıkan tüm yollar trafiğe kapatıldı. 

DALAN'DAN ÇELENK

Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, 1. Ordu Komutanlığı, İstanbul Garnizon Komutanlığı, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Mohammed Hariri'nin içinde bulunduğu bazı kişi ve kurumların çelenk gönderdiği görüldü.

Çelenkler arasında özellikle Ergenekon Operasyonu kapsamında aranan ve yurt dışında olduğu belirtilen Bedrettin Dalan'ın gönderdiği çelenk dikkat çekti. 

Diğer çelenkler de KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, sanatçılar Mahsun Kırmızıgül ve Ferdi Tayfur ile Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener ve Teknik Direktörü Şenol Güneş adına gönderildi.

RİZE'DEN İSTANBUL'A

Güneysu'da dünyaya gelen Tenzile Erdoğan, 1955 yılından bu yana İstanbul'da yaşıyordu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mustafa Erdoğan ve Vesile İlgen'in annesi olan Tenzile Hanım 88 yaşındaydı. Gemi kaptanı olan eşi Ahmet Erdoğan ise 8 Aralık 1988'de vefat etmişti. 

Tenzile Hanım 20 Eylül günü karın ağrısı ve yüksek ateş şikayetiyle hastaneye başvurmuş, safra kesesi kangreni tanısı konmuştu. Erdoğan, 1 Ekim'de safra kesesi ameliyatı geçirmişti. 

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=21535}



Bu haber 678 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,407 µs