En Sıcak Konular

YABANCIYA DAHA ÇOK MÜLK SATMAK İÇİN YENİ KANUNU BEKLİYORLAR

7 Ekim 2011 21:38 tsi
YABANCIYA DAHA ÇOK MÜLK SATMAK İÇİN YENİ KANUNU BEKLİYORLAR Varyap’ın Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşımı modeliyle Batı Ataşehir’de inşa ettiği Varyap Meridian’deki toplam 1500 konutun yüzde 70’i satılırken, satışı dairelerin yüzde 7’sini yabancılar aldı.

Yabancıya 35 milyon liralık daire sattı, dış satışa yüklenecek

Varyap’ın Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşımı modeliyle Batı Ataşehir’de inşa ettiği ve dünyanın en iyi mimari projesi ödülüne sahip Varyap Meridian’deki toplam 1500 konutun yüzde 70’i satılırken, satışı dairelerin yüzde 7’sini yabancılar aldı.

Varyap CEO’su Erdinç Varlıbaş, yabancılara mülk satışını kolaylaştıracak yasanın çıkmasıyla, konut satışlarında önemli bir artış olacağını belirterek, “Hem Türk yatırımcıları hem de yabancıları kapsayan bir iletişim planıyla çalışacağız. Yurtdışında da satış kanallarını oluşturuyoruz. Anlaşmalı olduğumuz firmalar aracılığıyla Londra’da, Moskova’da ve Dubai’de satış kanalları açtık” dedi.

35 milyon lira yabancıdan
Varyap Meridian’de toplam 1 milyar lira satış hasılatı beklediklerini ve şu ana kadar 500 milyon liralık satış gerçekleştirdiklerini belirten Varlıbaş, şöyle konuştu: “Toplam 1500 konuttan oluşan projenin şimdiye kadar 1070 adedi satıldı. Satışların yüzde 70’e yakın bölümü tamamlanırken, bu satışlar içinde yabancılara satılan bölüm ise yüzde 7’lik payıyla 35 milyon liralık bir toplama ulaştı. Varyap Meridian projesine de özellikle Rusya’dan ve Ortadoğu’dan büyük bir talep var. Asya ve Doğu Asya ülkelerinden de artan bir talep ile karşı karşıyayız. 20’ye yakın ülkeden talep gördük. Bizi şaşırtan ülkeler ise Avustralya, Güney Kore, Çin oldu.”

15 bin lirayı görecek
Varlıbaş, satışa çıktıkları Nisan 2009’da metrekare fiyatı 3 bin lira olduğunu hatırlatarak, “Bugün bu rakam yüzde 140-150’lik prim artışıyla 7 bin TL’ye çıktı. 2011 bitmeden metrekare fiyatını 10 bin liraya yükseltmeyi hedefliyoruz. Doğal fiyat artışları ve İstanbul Finans Merkezi’nin de devreye girmesiyle metrekare fiyatının 15 bin TL’ye kadar yükseleceğini tahmin ediyoruz. Şu anda Finans Merkezi’ndeki bitmeye en yakın tek projeyiz. İlk etabımızı teslim edeceğiz ve oturum başlayacak. Bu da bizim avantajımız olacak” diye konuştu. Varlıbaş, düşük peşinat, düşük faiz oranı, ödenebilir vade temeline oturan Varyap Ödeme Sistemi ile yüzde sıfırdan başlayan ve peşinata göre belirlenen 0.44, 0.66, 0.77 ve 0.90 faiz oranlarıyla 30 aya kadar vade uygulayacaklarını da ifade etti.

 

Kaynak: hurriyet.com.tr {http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/18921723.asp}


 



Bu haber 714 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,487 µs