En Sıcak Konular

SARKOZY ERMENİSTAN'DA TÜRKİYE'YE KİN KUSTU

7 Ekim 2011 19:32 tsi
SARKOZY ERMENİSTAN'DA TÜRKİYE'YE KİN KUSTU Sarkozy, "1915'den 2011'e kadar geçen sürenin Türkiye'nin olayların soykırım olduğunu kavraması için yeterli bir süre olduğunu" söyledi.

'Türkiye'nin kabul etmesini umuyorum'

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Ermenistan ziyaretinin ikinci gününde, Türkiye'nin, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarını, kendisinin cumhurbaşkanlığı döneminde kabul edeceğini ümit ettiğini söyledi. Ermeni iddialarını kabul etmeyenlere ceza vermeyi amaçlayan yasa taslağı hazırlayabileceklerini söyleyen Sarkozy, Türkiye'nin AB üyeliği konusunda "Türkiye'yi AB'de görmüyoruz" dedi.

Temasları kapsamında Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ile yaptığı ikili görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Sarkozy, "1915'den 2011'e kadar geçen sürenin Türkiye'nin olayların soykırım olduğunu kavraması için yeterli bir süre olduğunu" söyledi.

Cumhurbaşkanlığı dönemi Mayıs 2012'de sona erecek olan Sarkozy, Türkiye'nin bu süre zarfında bu doğrultuda bir adım atacağını ümit ettiğini belirtti.

Fransa'nın bu davada her zaman Ermenistan'ın yanında olacağını ifade eden Sarkozy, buna karşın Fransa'nın Türkiye'ye ültimatom veremeyeceğini, çünkü böyle bir adımın komşulara yardımcı olamayacağını söyledi.

Sarkozy, “Düşünmek için zaman sonsuz değil, çok zaman geçti ve Türkiye hükümetinin atacağı adımlara cevabımız gecikmeyecektir” diye konuştu.

'Türkiye'yi AB'de görmüyoruz'

Sarkozy, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyeliği ile ilgili düşüncelerinde ise bir değişiklik olmadığını söyleyerek, “Fransa, bu ülkeyi AB'de görmüyor” dedi.

Sarkozy, “Küçük Asya'da (Anadolu) yer aldığı için Türkiye, dünyada önemli bir role sahiptir ve Batı ile Doğu arasında bir köprüdür. Ancak bu rol AB'nin dışındadır. Fransa, bu ülkeyi AB'de görmüyor” diye konuştu.

Türkiye'nin “başarılı” olduğunu de belirten Sarkozy, “ancak buna rağmen Türkiye'nin AB üyeliği konusundaki düşüncelerinin değişmediğini ve değişmesi için bir neden olmadığını” söyledi.

Sarkozy, Ermenistan ziyaretinin ilk gününde "Soykırım anıtı ve müzesini" ziyaret etmişti. Sarkisyan tarafından devlet töreni ile karşılanan Fransa Cumhurbaşkanı, anıta çelenk koymuş, "soykırım ormanına" çam ağacı dikmişti.

Fransız basını, cumhurbaşkanı olarak ilk kez Ermenistan'a giden Sarkozy'nin Erivan ziyaretini "yaklaşan seçimlere yatırım" olarak yorumluyor.

 

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/turkiyenin-kabul-etmesini-umuyorum/404020/30/Dunya} 

 



Bu haber 758 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,631 µs