En Sıcak Konular

''CİĞERİM YANIYOR CİĞERİM''

1 Ekim 2011 21:51 tsi
''CİĞERİM YANIYOR CİĞERİM'' Başbakan Erdoğan yaygınlaşan PKK vahşeti karşısında böyle feryat ediyor. Aslında “Milletin de ciğeri yanıyor. Şehit aileleri bütün varlığıyla yanıyor” demeliyiz. Çünkü gerçeğimiz maalesef bu.

“Ciğerim yanıyor, ciğerim!..”

Başbakan Erdoğan yaygınlaşan PKK vahşeti karşısında böyle feryat ediyor. Aslında “Milletin de ciğeri yanıyor. Şehit aileleri bütün varlığıyla yanıyor” demeliyiz. Çünkü gerçeğimiz maalesef bu.
2002’de, 2003’de, 2004’de ve devamında böyle demiyorduk. Ne oldu da ülkemizin, Başbakanıyla beraber ciğeri yanmaya başladı? 
PKK yıllar içinde dağa çıktı, şehre indi, bölgeyi denetimine aldı, öğretmenleri kaçırmaya başladı. Can-mal güvenliği, kanun hakimiyeti ve kamu düzeni çöktü. Bölücü parti Mecliste, küstahça millete-devlete-tarihimize meydan okuyor. PKK “Yeni” anayasa istiyorum diyor, pazarlık yapıyor, devlete şart dayatıyor.
Hasılı bir benzeri olmayan olağanüstü haldeyiz.
Soralım; 2002’de yenilen bölücü terör örgütü, nasıl oldu da devletimizi sarsmaya başladı? Anlaşılan; 2002’den itibaren AB uyum sürecinde başlatıldığı söylenen “Kürt açılımı” siyaseti bizi buraya getirdi. Bu siyasetin özü; soyu, boyu, aşireti, ailesi ne olursa olsun bin yıldır bir ve bütün olan milletimizin, aşiret topluluklarına (etnisiteyen) göre ayrıştırılıp ayrı bir siyasi kimlik sahibi yapılmasıdır. Bu yolda pek çok yasa çıkarıldı, idari düzenleme yapılarak etnisitenin egemenliğe ortak olmasının hukuki, kültürel, siyasi ve psikolojik alt yapısı hazırlandı. Sıra “yeni” anayasa ile çatının inşasına geldi.
Bu konuda AKP’li Hüseyin Çelik, “ana dille eğitim hariç” 40’tan fazla düzenleme yaptık diyor. Başbakan da soruyor: “ 9 yıl öncesine kadar, vatandaşımıza şu getirilen hakların, getirilen imkanların hiçbirisi var mıydı? Hâlâ bu hizmeti vermeye çalışan böyle bir iktidar varken bunlar ne yapmak istiyor? (28.09.2011 AKP sitesi) Sorunun cevabı içinde gizli, ama nedense fark edilmiyor. Sizin verdik, PKK’nın vura vura aldık dediği “haklar (!)”; örgütü güçlendirdiği, meşrulaştırdığı ve hedefine yaklaştırdığı için saldırılar artıyor. Önlem alınmazsa daha da artacaktır.
İşte temel yanılgı bu. Bölücü talepler karşılandıkça terörün duracağının sanılması. Halbuki, PKK devlete ortak ulaşıncaya kadar terör durmaz. Aldıkça işi kolaylaşır, hızlanır, başarıya (!) koşar.

Sadi Somuncuoğlu - Yeniçağ

Yazının devamı için logoyu tıklayınız

 

 

 



Bu haber 877 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,279 µs