En Sıcak Konular

İSLAMCILIK TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ VE BİR İTİRAF

4 Ekim 2011 21:45 tsi
İSLAMCILIK TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ VE BİR İTİRAF Dinsizle iş birliği yaparlar, ama “Türk’üm” deyince seni “düşman” görürler. Üstelik “Türk” ün dışında milliyetini, etnisitesini açıklayan herkes baş tacıdır.

İslâmcılık, Türk miliyetçiliği ve bir itiraf

Abdullah Öcalan’ın din imanla alâkası yok... Komünistlikten “halk hareketi” ne geçmiş, “halk hareketi” nden etnikçiliğe sıçramış, Leninist-Marksist bir örgütün başı... Ama gelin görün ki, sol liberallerin fazlasıyla etkisinde kalan hükûmet ve “yandaş” tabir edilen gazeteci-yazar takımı, bu sol liberallerin PKK’ya ve A. Öcalan’a bu kadar sarılmalarının eski “yoldaşlık raconu” olduğunu bilmeleri gerekir. Ne yazık ki, kendilerini sol liberallerin etkisinden bir türlü kurtaramıyorlar. Üstelik bu sol liberallerin birçoğu “ateist” olduklarını çok açık söylemişlerdir. (Kimler oldukların kendileri de çok iyi bilirler.)
Camide birlikte saf tuttuğu insanlar “Türk’üm” dedikleri nde “öcü” görmüşe dönen neo-İslâmcılarımız, “dinsizim” diyenleri baş tacı ediyor, sözlerinde ilâhî bir “hikmet” arıyor, gazetelerinde köşelerin en başını veriyor ve her türlü “ihtiramat” ı göstermeyi âdeta bir “ibadet” telakkî ediyor.

***

Öteden beri dillendirdiğim bir görüştür Liberal sol-neo İslâmcı-PKK ilişkisi... Bunu böyle değerlendiren bir ben değilim. Pek çok noktada ayrı düşündüğümüz Akşam gazetesinden Oray Eğin de sol liberaller-A. Öcalan aşkına dair hemen hemen benim söylediklerimi söylüyor:
 “80’li yıllarda bir kesim sosyalist aydın PKK ve Abdullah Öcalan’la diyaloğa girdi. Onların niyeti Türkiye’de sosyalist bir devrim yapmaktı ve Marksist-Leninist bir örgütlenme olarak gördükleri PKK’yla da işbirliğine girmeyi denediler. Öcalan’ın büyük bir fikir adamı olarak bugünkü liberallerin o günkü solcu dergilerine kapak olduğu yıllar...
Neredeyse bir Avrupalı romantik gibi ’özgürlük savaşçısı’noktasında bakıldı Öcalan’a.” (Oray Eğin, “Kürt modası bir başka bahara kaldı”, Akşam, 28 Eylül 2011)
Hükûmetin Öcalan’a bir kıymet bindirmesine bu zaviyeden de bakmak gerekir.

***

Yine bir başka zaviyeden yukarıdaki görüşe geleceğim.
Yeni Şafak gazetesi yazarı Âkif Emre ciddîdir, bilgilidir... “İstiklâl Marşı” nda “Türk” kelimesi geçmiyor diye sevincinden ne yapacağını şaşıran, “Türklük” le alay eden aynı gazetenin diğer bir yazarı gibi zirzop cühelâdan değildir.
Kendisini “İslâmcı” olarak tanıtan Âkif Emre, ünlü romancı Cengiz Dağcı’nın vefatı üzerine kaleme aldığı köşe yazısında itiraf ediyor:
 “Cengiz Dağcı’nın romanları ne lise ne üniversite dönemlerimde hiç ilgimi çekmemişti. Türkçülüğe karşı bir tepkiydi. Türkistan’dan, Kırım’dan bahsetmek Türkçülerin-Türk milliyetçilerinin tekelindeydi. İslamcılar; Türkçülük yapmamak adına Türk kelimesini bile ağızlarına almamak gibi aşırı bir hassasiyet sergilediler. Her tür milliyetçiliğe, ırkçılığa karşı çıkmak isterken aşırılığa varan bir hassasiyet kuşatmıştı bizim kuşağı..” (Âkif Emre, “Cengiz Dağcı’nın ’büyük sürgünü’”, Yeni Şafak, 27 Eylül 2011)

Arslan Tekin - Yeniçağ

Yazının devamı için logoyu tıklayınız



Bu haber 858 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,277 µs