En Sıcak Konular

BAHÇELİ: ''KANDİLE TÜRK BAYRAĞI DİKSİN!''

4 Ekim 2011 18:52 tsi
BAHÇELİ: ''KANDİLE TÜRK BAYRAĞI DİKSİN!'' MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, artan terör olayları nedeniyle ciğerinin yandığını söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi.

Kandil'e Türk bayrağı diksin..

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, artan terör olayları nedeniyle ciğerinin yandığını söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi. Bahçeli, "Eğer terör saldırılarından dolayı hakikaten ciğerin yanıyorsa, yangına neden olanlara günün göster de samimiyetini ve neler yapabileceklerini görelim ve destek olalım. Bunun için 17 Ekim tarihinde Sınır Ötesi Tezkere kararını aldıktan sonra kara harekatını başlatacak iradeyi göster ve Türk bayrağını Kandil’e inmeyecek bir şekilde göndere çek" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yeni Yasama yılının ilk grup toplantısını yaptı. Toplantı TRT 3’te değil, kapalı devre yayın yapan ve internet üzerinden izlenebilen TBMM TV’den yayınlandı. TRT Haber de Bahçeli’nin konuşmasının bir bölümünü canlı yayınladı.

Bahçeli, konuşmasına yeni dönem de MHP’nin nasıl bir çalışma sergileyeceğini anlatarak başladı. Bahçeli Türk milletinin vekillerden kavganın değil uzlaşmanın dilini, ihtilafın değil buluşmanın ruhunu, bezginliğin değil mücadelenin nefesini ve teslimiyet değil cesaretin sesinin haykırılmasını istediğini belirterek MHP olarak bu dilek ve temennilere uygun hareket edeceklerini söyledi. Türkiye’yi bütünüyle kucaklayacak, meselelerini çözüm iradesiyle buluşturacak siyasi tutumlara cevapsız kalmayacakları mesajı veren Bahçeli, "Felakete davetiye çıkaracak, kapı aralayacak ve zemin oluşturacak her türlü siyasi maceraya, manevraya ve emele direnerek boşa çıkarma konusunda son derece coşkulu ve hazırız" dedi.


-BAHÇELİ’DEN ERDOĞAN’A SINIR ÖTESİ ÇAĞRISI-

Ankara Kızılay’da patlayan bomba, kaçırılan öğretmenler, devlet görevlileri ile sivilleri hedef alan terör eylemlerine dikkat çeken Bahçeli, "Artık terörün ölüm ve nifak saçan namlusu herkese doğrulmuştur" diyerek şunları söyledi:

"Kendisi ciğerinin yandığını iddia etse de bu sızlanmasının, içi boş ve hamasatten ibaret bir beyan olduğu açıktır. Başbakan’a buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum. Eğer terör saldırılarından dolayı hakikaten ciğerin yanıyorsa, yangına neden olanlara günün göster de samimiyetini ve neler yapabileceklerini görelim ve destek olalım. Bunun için 17 Ekim tarihinde Sınır Ötesi Tezkere kararını aldıktan sonra kara harekatını başlatacak iradeyi göster ve Türk bayrağını Kandil’e inmeyecek bir şekilde göndere çek."

-MÜZAKERELERE ’ALÇALMA’ TEPKİSİ-

Artan terör saldırılarıyla ilgili, "Hükümetin bölücülerle girdiği sıcak ilişkilerin acı sonuçları birer birer ortaya çıkmaktadır" değerlendirmesi yapan Bahçeli, "Başbakan kanlı örgütün meşum eylemlerine rağmen, teröristlerle hala görüşebileceğini söyleyerek milletimizin aklını, haysiyetini ve idrakını ayaklar altına almaktadır" eleştirisi getirdi. İmralı ile yapılan görüşmeleri ve imzalanma noktasına gelen protokollere tepki gösteren Bahçeli, "Başbakan’ın sözde önderlik yol haritasına bağlı kalarak bölücülere umut vermesi dünya durdukça unutulmayacak bir alçalma olarak hafızalara kazınacaktır" dedi.

-"SÖZDE TÜRK BAHARI"-

AKP’nin kanlı bir bölünmeye ortam hazırladığını ileri süren Bahçeli şöyle devam etti:

"Anlaşıldığı kadarıyla, bu defa da sözde Türk baharının bütün yönleri oluşmakta ve Türkiye AKP eliyle tasfiye edilmektedir. Başbakan’ın bölücülerle açıkça müzakere yapmaktan bahsetmesi bunun en somut delilidir. Kürt kökenli kardeşlerimizle PKK’yı ilişkilendirerek ayrımcılığı genişleten sorumsuzluğun ve densizliğin başka bir neticeye ulaşması mümkün olmayacaktır. Terör sorunu ile Kürt kökenli kardeşlerimiz arasında kurulacak bağın, bin yıllık kardeşlik hukukunu dinamitleyeceği aşikârdır."

-"ERDOĞAN TÜLBENTLERİ DEĞİL AL YAZMALARI HATIRLASIN"-

Bahçeli, Barış Annelerinin kullandığı beyaz tülbenle ilgili, "Şimdi tülbentlerinizi nereye sereceksiniz" yönündeki açıklamasına da sert tepki gösterdi. Bahçeli, "Başbakan Erdoğan, PKK militanlarına destek vermek amacıyla tülbentlerini iki de bir yere seren bazı zavallıları muhatap kabul ederek, bundan sonra tülbentlerin nereye serileceğini sorması da teröristlerle halk arasında kurulmaya çalışılan irtibatı güncelleyecektir. Kimin nereye ne serdiği bizim umurumuzda değildir. Katilleri masumlaştırmaya çalışan güruha hatırlatmak isterim ki; anaların, gelinlerin, bacıların şühedasına yaktığı ağıtlardan dolayı sırılsıklam olmuş al yazmaları, tüm temizliği ve saflığıyla kınalı ellerde ve şerefli alınlarda yücelmektedir. Başbakan Erdoğan’ın; teröristlerin arkasından serilenleri değil, şehitlerin arkasından sallanan yazmaları hatırlaması ve hakkını teslim etmesi ahlaken ve manen bir vecibedir."

-ERDOĞAN’A İSPANYA ÖRNEĞİ-

PKK’yla yapılan müzakerelerin sonunun karanlık ve yıkım olduğunu ifade eden Bahçeli, Başbakan Erdoğan’a Medeniyetler İttifakında Eşbaşkanlık yapan İspanya Başbakanının terör örgütü ETA’yla yaptığı müzakereyi örnek verdi. Madrid’de patlayan bir bombayla o sürecin tersine çevrildiğini kaydeden Bahçeli, "İspanya Başbakanı ise 2007 yılının Ocak ayında; büyük bir hata yaptığını kabul etmiş ve İspanyol vatandaşlarından özür dileme erdemini göstermişti. Başbakan Erdoğan da eninde sonunda aynı akıbetten kurtulamayacak ve inadının ve yaptıklarının hesabını mutlaka verecektir" dedi.

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ {http://siyaset.milliyet.com.tr/kandil-e-turk-bayragi-diksin-/siyaset/siyasetdetay/04.10.2011/1446582/default.htm}



Bu haber 648 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,835 µs