En Sıcak Konular

TBMM YENİ YASAMA YILINA BAŞLADI

2 Ekim 2011 11:43 tsi
TBMM YENİ YASAMA YILINA BAŞLADI Yaklaşık 2.5 aylık tatilin ardından TBMM yeni yasama yılına başladı. 9 eksik milletvekiliyle açılan Meclis'te, BDP milletvekilleri yemin etti.

Meclis yeni yasama yılına başladı

Yaklaşık 2.5 aylık tatilin ardından TBMM yeni yasama yılına başladı. 9 eksik milletvekiliyle açılan Meclis'te, BDP milletvekilleri yemin etti. YEMİN etmeyen BDP'li milletvekilleri boykotu sona erdirirken, tutuklu vekiller dışında yemin etmeyen tek isim kaldı. CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, Meclis Genel Kurulu'nda yemin etmeme protestosunu sürdüreceğini açıkladı ve "Gittiği yere kadar yemin etmeyeceğim" dedi. 

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül yasama yılının açış konuşmasını yaptı. Her yıl düzenlenen resepsiyon ise bu yıl terör olayları nedeniyle iptal edildi.Haftaya da sınır ötesi tezkere ele alınacak. TBMM'nin yeni yasama yılında Anayasa çalışmaları da önemli yer tutacak.

TBMM'nin yeni yasama yılı dün başladı. Saat 14.00'de TBMM'deki Atatürk Anıtında tören yapıldı ve Meclis Genel Kurulu da saat 15.00'te yeni yasama yılının açılışı nedeniyle özel gündemle toplandı.

Birleşimin açılmasının ardından Meclis Başkanı Cemil Çiçek sunuş konuşması yaptı. Daha sonra yenin etmeyen milletvekillerini kürsüye davet etti.

RESEPSİYON YAPILMADI

BDP'liler aldıkları karar gereği dünkü birleşimde yemin ettiler. Daha sonra da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yasama yılının açış konuşmasını yaptı. Her yıl düzenlenen resepsiyon ise bu yıl terör olayları nedeniyle iptal edildi.

TEK BOYKOTÇU VEKİL

Yemin etmeyen BDP'li milletvekilleri boykotu sona erdirirken, tutuklu vekiller dışında yemin etmeyen tek isim kaldı. CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, Meclis Genel Kurulu'nda yemin etmeme protestosunu sürdüreceğini açıkladı ve "Gittiği yere kadar yemin etmeyeceğim" dedi. Gök, tutuklu vekillerin serbest bırakılmaması nedeniyle protestosuna devam ediyor. Halen CHP'den 2, MHP'den bir ve BDP'den 6 milletvekili tutuklu bulunuyor.

SINIR ÖTESİ VE ANAYASA

TBMM Genel kurulu dünkü birleşimin ardından 4 Ekin Salı günü toplanacak. Önümüzdeki haftanın gündeminde süresi 17 Ekim'de dolacak olan sınır ötesi operasyona ilişkin tezkere bulunuyor. Tezkerenin süresinin bir yıl daha uzatılması bekleniyor.

TBMM'nin yeni yasama yılı çalışmalarında Anayasa çalışmaları da önemli yer tutacak. Uzlaşma komisyonu, tüm partilerin temsilcilerinin katılımı ile yeni anayasa konusunu ele alacak.

MİLLETVEKİLLERİNE TABLET

Milletvekilleri için "Yasama El Kitabı" da hazırlandı. Kitapta, milletvekillerine yasama süreci, tüm ayrıntılarıyla anlatılıyor. Bugüne kadar bir sekreter ve danışman ile çalışan milletvekilleri, yeni yasama yılından itibaren üçüncü personelle çalışma imkanına kavuşacak. Yeni yasama yılında milletvekillerine birer "tablet" verilecek.

MECLİS TV YAYINLARINA YENİ DÜZEN

Öte yandan bugüne kadar TBMM Genel Kurulu ile paralel olarak yayın yapan Meclis TV, yeni dönemde salı, çarşamba ve perşembe günleri 14.00-19.00 saatleri arasında yayın yapacak. Genel Kurulun başlayacağı 15.00'e kadarki bir saatlik sürede Meclisteki çalışmaları banttan özet olarak sunacak olan Meclis TV, siyasi partilerin grup toplantılarını canlı vermeyecek.

Yeni düzende, TBMM Genel Kurulunun yayınlarının Meclis'in içinde kapalı devre olarak İntranet üzerinden izlenmesi hedefleniyor.

TBMM ile TRT arasında imzalanan anlaşmaya dayanarak yayınlara sınır getirilmesine rağmen Meclis TV, Genel Kurul çalıştığı sürece kayıt yapacak. Yazılı tutanaklar gibi görüntüler de arşivde saklanacak. Meclis Başkanlığınca uygun görülürse, görüntü isteyen kuruluşlara bu kayıtlar verilebilecek. 

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=21471}



Bu haber 616 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,217 µs