En Sıcak Konular

EKONOMİDE ''KARA DELİK'' KORKUSU

30 Eylül 2011 21:57 tsi
EKONOMİDE ''KARA DELİK'' KORKUSU İngiliz Economist dergisi, "politikacılar daha cesurca davranmazsa, dünya ekonomisinin kara deliğe doğru sürükleneceğini" yazdı.

Economist’ten kara delik uyarısı: Korkun

İngiliz Economist dergisi, "politikacılar daha cesurca davranmazsa, dünya ekonomisinin kara deliğe doğru sürükleneceğini" yazdı.Derginin bu haftaki sayısında yer alan makalede, dünya ekonomisinin iyileşmesi konusundaki umutların üç nedenle tükenmekte olduğu belirtildi.     

Economist, ilkinin, Avrupalı liderlerin euroyu kurtarmak için bir anlaşmaya varamaması olduğu belirtti.  

İkinci neden olaraksa Avrupa'daki felaket önlense bile zengin ülkelerdeki kemer sıkma ve gelişmekte olan ülkelerin ekonomilerindeki yavaşlama nedeniyle dünya ekonomisindeki beklentilerde karamsarlığı gösterdi.

Economist, üçüncüncü nedenin ise Amerikalı siyasetçilerin mali konulardaki sorumsuzluğu ve riskli adımlarının iyileşmeyi tehdit etmesi olduğunu yazdı.   

Dünyanın mevcut ekonomik durumundaki büyük payın, Euro bölgesindeki liderlerde olduğunu savunan Economist, Avrupalı liderlerin sorunun nasıl çözülebileceğini bilmesine karşın, ortak bir karar alamadığını bildirdi.

Dergi, Yunanistan'ın borcunun yeniden yapılandırılması ve İtalya’nın etrafına koruyucu bir bariyer örülmesi gibi en acil konuların çözümünün, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin şu ana kadar sergilediği siyasi cesaretin çok daha fazlasını gerektirdiğini belirtti.

Dünyanın büyük bir kısmının "ürkekliğinin" bedelini ödediğini yazan Economist, gelişmekte olan pazarların ekonomik yavaşlamasıyla, dünya desteğine katkısının azaldığına da dikkati çekti.

CESARET EKSİKLİĞİ VAR

Küresel ekonominin son krizine neden olan ABD’li yatırım bankası Lehman Brothers’ın çöküşünden sonra politika yapıcıların genelde doğru adımlar attıklarına dikkat çeken dergi, sonucunda Batı’da hızlı bir ekonomik iyileşmenin olmadığını ama bilançolarda dengelenmelerin yaşandığına işaret etti.

Economist’e göre politika yapıcılar şu anda gidişatı yanlış anlıyor ve büyüme konusunda kemer sıkma önlemleri almak gibi kısa vadeli çözüm önerileri getiriliyor. (hurriyet.com.tr/EKONOMİ)

 

Kaynak: hurriyet.com.tr {http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/18870618.asp}



Bu haber 851 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,507 µs