En Sıcak Konular

VEYSİ KAYNAK'TAN ''YAZICIOĞLU SUİKASTI' İLE İLGİLİ EZBER BOZAN AÇIKLAMA

30 Eylül 2011 15:23 tsi
VEYSİ KAYNAK'TAN  ''YAZICIOĞLU SUİKASTI' İLE İLGİLİ EZBER BOZAN AÇIKLAMA Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazası ile ilgili geçen dönem kurulan Meclis Araştırma Komisyonu Başkanı, eski Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak, ortaya çıkan yeni durum karşısında soruları yanıtladı.

'O haritayı polis sildi'

BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazası ve kurtarma çalışmalarının tüm yönleriyle araştırılarak benzer durumların yaşanmaması için alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla geçen dönem kurulan Meclis Araştırma Komisyonu Başkanı, eski Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak, ortaya çıkan yeni durum karşısında soruları yanıtladı.

Kaynak, tornavida ile söküldüğü belirtilen ELT cihazının yerinde olmadığını, ilk komisyonlarının tespit ettiğini söyledi. Ancak cihazın kim tarafından söküldüğünü tespit edemediklerini ifade eden Kaynak, raporda da belirttikleri bazı hususlar hakkında bilgi verdi.

Cep telefonu sinyallerinden alınan bilgilerle enkaz yerinin yaklaşık olarak belirlendiği bir harita oluşturulduğunu belirten Kaynak, "Harita yarım saatte üretiliyor, hemen jandarma ve emniyete veriliyor. Ancak Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü bu haritanın kendilerine geldiğini, validen bile saklıyor" dedi. Veysi Kaynak, "Haritayı polis saklıyor o zaman" sözleri üzerine, "Tabi canım. Biz her şeyi hep jandarmaya yöneltiyoruz ama..." diye konuştu.

Enkazı ilk bulan 14 köylünün savcılıktaki ifadelerinin çok dikkatini çektiğini kaydeden Kaynak, "Köylüler, 'akşam biz eski muhtar Yılmaz Tilki'nin evinde toplandık, harita üzerinde inceleme yaptık, şurada olabileceğini tahmin ettik ve doğrudan oraya gittik ve bulduk' diyorlar. Böyle bir haritanın, eski muhtarın evinde bulunması benim kanaatimce mümkün değil" dedi. Kaynak, "O zaman birileri enkazı buldu ama köylüler bulmuş gibi mi gösterdi?" sorusuna "Evet evet..." karşılığını verdi. Oluşturulan haritanın Telekomünikasyon İletişim Başkanlığındaki (TİB) jandarma görevlisi tarafından Kahramanmaraş jandarmasına, oradan da emniyete ulaştırıldığını ifade eden Kaynak, "Yanlış hatırlamıyorsam, akşam 22.30 sıralarında alan çok daha daraltılıyor, 4 kilometrekareye kadar düşürülüyor. Ancak birinci ve ikinci harita, hiç bir şekilde arazideki ilin valisine, sivil arama kurtarma masasına ulaştırılmıyor. Kahramanmaraş Emniyeti bu haritayı uzun süre inkar etti, biz Emniyet Genel Müdürlüğüne çok ağır bir yazı yazarak bu bilgiye ulaştık" diye konuştu.

Veysi Kaynak, raporlarında, bu haritanın dönemin Kahramanmaraş İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Hamza Tiryaki'ye verildiğini, onun da haritayı bölge komutanına arz ettiğini belirttiklerini söyledi. Kaynak, "ELT cihazının neden ya da kim tarafından sökülmüş olabileceği konusunda bilgiye ulaşmış mıydınız?" sorusuna, "Hayır" yanıtını verdi. Kaynak, o dönemde savcılığın komisyonlarına kuvvetler ayrılığı ilkesi gereğince belge vermediğini, belgelere merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun ailesinin avukatından ulaştıklarını bildirdi. "Enkazı ilk bulanın kim olduğunun" sorulması üzerine Kaynak, enkazın fotoğraflarını sivil havacılığın çektiğini belirtti.

Veysi Kaynak, "Sivil havacılık, enkaz yerine ilk gittiğinde fotoğraflarını çekiyor ve cihazın yerinde olduğunu görüyor. Ancak ikinci gidişlerinde cihazın yerinde olmadığını tespit ediyorlar.

Sivil havacılığın buradaki kusuru, kaza kırım raporunda ELT cihazının yerinde olmadığını hiç vurgulamıyor, görmezden geliyor, raporunda buna değinmiyor" diye konuştu. Savcılığın konuyla ilgili önemli bir tahkikat yaptığını belirten Kaynak, Başbakanlık Teftiş Kurulunun da konuyla ilgili çalışma yapması gerektiğini vurguladı.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/-o-haritayi-polis-sildi--217305.htm}

 



Bu haber 874 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,693 µs