En Sıcak Konular

BEŞİKTAŞ ADA'DAN ELİ BOŞ DÖNDÜ: 2-1

30 Eylül 2011 14:11 tsi
BEŞİKTAŞ ADA'DAN ELİ BOŞ DÖNDÜ: 2-1 Siyah-beyazlı temsilcimiz, Avrupa Ligi’ndeki ikinci sınavında maça fırtına gibi başladı, Hilbert’in sayısıyla skor avantajını yakaladı ama sonu gelmedi...

HAYIRSIZ ADA

Siyah-beyazlı temsilcimiz, Avrupa Ligi’ndeki ikinci sınavında maça fırtına gibi başladı, Hilbert’in sayısıyla skor avantajını yakaladı. Crouch’un golüyle sarsılmasına rağmen oyundaki üstünlüğünü sürdüren Kartal, Walters’in penaltısına engel olamadı

Beşiktaş bugüne kadar oynadığı maçlarda yediği gollerden çoğunu aslında kendi kalesine attı diyebiliriz. Bursaspor deplasmanında Bangura’nın attığı golün neredeyse aynısını dün akşam da 15. dakikada Crouch’tan yedi. Bu tip yenilen basit gollerde Beşiktaş’ın kale ağzındaki zaaflarına çözüm bulunmadığı sürece atılan gollerin kimi zaman pek bir değeri kalmayabilir. Crouch’un attığı gol 14. dakikada Hilbert’in golüne sevinme fırsatı bile vermedi.
Stoke City’nin zayıf yönlerine iyi çalışan Carvalhal maçın genelinde topu kalesinden uzak tutmaya çalıştı. Bu savunma anlayışında bulduğu fırsatları değerlendirmeyi uman Portekizli, 30. dakikadaki önce Fernandes sonrasında ise Quaresma’nın şutlarıyla öne geçme sevincini yaşayabilirdi. Karşılaşmanın 36. dakikasındaki Simao - Fernandes, 41’deki Edu - Simao paslaşmasındaki anlaşmazlıklar ilk yarıda heba olan kritik  pozisyonlardı.
60’da Walters’in yüz yüzlük gol şansı taşıyan şutunu çıkaran Rüştü’den sonra devreye giren kale direği de bu dakikada Beşiktaş’ın yanındaydı. 67. dakikadaki Quaresma’nın şutunda ise bu kez direk Stoke City’den yanaydı.
90 dakika boyunca zorlu bir İngiltere deplasmanında genel olarak oynadığı futbolla göz dolduran Beşiktaş, yine gereksiz bir faul sonucu kazanılan penaltı vuruşunda Walters’ın 78’deki penaltı golüyle geriye düştü. Beşiktaş’ın azalan puan umutları, 81’de Edu ve 87’de Fernandes’in değerlendiremediği fırsatlarla yok oldu.

Havlu attılar!
Stoke City’nin en büyük silahları arasında gösterilen taç atışları konusunda ilginç bir detay gözden kaçmadı. Oyun kenardan başlarken, taç atışlarını kullanan Rory Delap, atışlar öncesinde topu havluyla kuruladı. Her top toplayıcı çocuk elinde havlu bulunması dikkat çekiciydi.

MAÇIN ADAMI
Walters
Oyunda sadece yarım saatlik bir zaman dilimi içerisinde bulundu. Maça sonradan giren Walters efor olarak arkadaşlarından daha az katkısı olsa da, kullandığı penaltı vuruşunu gole çevirerek Stoke City’yi grubunda lider konumuna getirdi.

KIRILMA NOKTASI
Ah o direk
Beşiktaş’ın belki de grubu lider devam ettirme şansını yok eden dakika Quaresma’nın direkten dönen şutu oldu. 67. dakikada herkesin kaleye girdi diye düşündüğü anda topun direkten dönmesi Beşiktaş’ın galibiyet umutlarının tavan yaptığı dakika oldu. (ANALİZ: SERDAR SARIDAĞ- MİLLİYET)

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ {http://spor.milliyet.com.tr/hayirsiz-ada/spor/spordetay/30.09.2011/1444911/default.htm}


 



Bu haber 728 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,938 µs