En Sıcak Konular

ŞANDIR BAKAN'A SORDU: ''MEB'DEKİ PKK'LILAR KİM?''

30 Eylül 2011 16:25 tsi
ŞANDIR BAKAN'A SORDU: ''MEB'DEKİ PKK'LILAR KİM?'' MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e, "Bakanlığınıza bağlı birimlerde PKK terör örgütü bağlıları ya da sempatizanlarının görev yapmakta olduğu iddialarını" sordu.

MEB'DEKİ PKK'LILAR KİM? 

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e, "Bakanlığınıza bağlı birimlerde PKK terör örgütü bağlıları ya da sempatizanlarının görev yapmakta olduğu iddialarını" sordu.

Şandır, Terör örgütü PKK'nın rahat hareket ettiği bazı illerde Milli Eğitim teşkilatında görev yapan bazı amir ve yöneticilerin, yeni atanan öğretmenlere, "Elinize PKK bayrağı alıp, onunla bir tankın önünde fotoğraf çektirip bize getirmezseniz buralarda görev yapamazsınız" diye tehditte bulunduğu iddialarını Meclis gündemine taşındı.

Şandır'ın Meclis'e Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede "12 Haziran 2011 genel seçimlerinden bugüne kadar PKK terör örgütü tarafından kaç vatandaşımız kaçırılmıştır? Kaçırılan insanlarımız nerede tutulmaktadır? PKK'nın bu eylemlerini etkisiz kılmak ve vatandaşlarımızı kurtarmak için hangi tedbirler alınmaktadır?" diye sordu.

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki Bakanlığınıza bağlı birimlerde PKK terör örgütü bağlıları ya da sempatizanlarının görev yapmakta olduğu iddialarına ne diyorsunuz" diye sordu.

Terör örgütü PKK'nın rahat hareket ettiği bazı illerde Milli Eğitim teşkilatında görev yapan bazı amir ve yöneticilerin, yeni atanan öğretmenlere, "Elinize PKK bayrağı alıp, onunla bir tankın önünde fotoğraf çektirip bize getirmezseniz buralarda görev yapamazsınız" diye tehditte bulunduğu iddiaları Meclis gündemine taşındı.

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, PKK terör örgütünün kaçırdığı öğretmenlerle ilgili Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi verdi.

Son günlerde PKK terör örgütünce Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki bazı illerde kaçırılan öğretmenleri hatırlatan Şandır şunları söyledi:

"PKK terör örgütü üyelerinin nispeten kolay harek‰t alanı bulduğu bölgelerdeki bazı illerimizin Milli Eğitim teşkilatında görev yapan bir kısım amir ve yöneticilerin, yeni atanan öğretmenlere 'Elinize PKK bayrağı alıp, onunla bir tankın önünde fotoğraf çektirip bize getirmezseniz buralarda görev yapamazsınız'şeklindeki söylem ve tehditleri konuşulmaktadır."

Şandır bu iddiayla ilgili Dinçer'den şu sorulara yanıt vermesini istedi:

"Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki Bakanlığınıza bağlı birimlerde PKK terör örgütü bağlıları ya da sempatizanlarının görev yapmakta olduğu iddialarına ne diyorsunuz? Öğretmenlere bu veya benzer şekillerde baskı yapıldığı duyumu Bakanlığınıza gelmiş midir? Geldiyse sorumlular hakkında ne gibi işlemler yapılmıştır?

Bu bölgelerimize ataması yapılıp da göreve başlamayan ve atanması yapıldıktan sonra PKK terör örgütü baskılarını öne sürerek görevinden ayrılan öğretmen sayısı kaçtır? PKK terör örgütü tarafından kaçırılmış olan kaç öğretmenimiz bulunmaktadır? Bu bölgelerimizde görev yapan öğretmenlerimizin korunması için Bakanlığınız hangi güvenlik tedbirlerini almıştır?"

ŞANDIR'DAN BAŞBAKAN'A SORU

Şandır kaçırılan öğretmenlerle ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle de bir soru önergesi verdi. Şandır'ın Meclis Başkanlığı'na Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede de şu sorulara yanıt istendi:

"12 Haziran 2011 genel seçimlerinden bugüne kadar PKK terör örgütü tarafından kaç vatandaşımız kaçırılmıştır? Kaçırılan insanlarımız nerede tutulmaktadır? PKK'nın bu eylemlerini etkisiz kılmak ve vatandaşlarımızı kurtarmak için hangi tedbirler alınmaktadır?

Bu konuda güvenlik ve istihbarat birimlerinde bir zafiyet olduğunu düşünüyor musunuz? Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya tayin ettiğiniz öğretmenlerin can güvenliğini koruyamadığınızı kabul ediyor musunuz? Artan PKK saldırılarına karşı bir 'Mücadele Programı'yapmayı düşünüyor musunuz?"

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?haber=meb-39deki-pkk-39lilar-kim&id=21446}

 



Bu haber 772 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,412 µs