En Sıcak Konular

ALEVİLER'DEN AKP'YE ''İNACIMIZA SAYGI BEKLİYORUZ'' ÇAĞRISI

28 Eylül 2011 21:18 tsi
ALEVİLER'DEN AKP'YE ''İNACIMIZA SAYGI BEKLİYORUZ'' ÇAĞRISI Alevi Bektaşi Federasyonu yaptığı açıklama ile,'Başta AKP hükümeti olmak üzere tüm ilgili çevreleri Alevilik inancına ve Türkiye’deki çok kültürlülüğe saygı duymaya davet ediyoruz" dedi.

Alevilerden AK Parti'ye çağrı

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF), "12 Eylül darbe anayasasının kaldırılması ve çoğulcu, katılımcı bir anayasayla laik, demokratik Türkiye tartışmalarının yapıldığı bugünlerde başta AKP hükümeti olmak üzere tüm ilgili çevreleri Alevilik inancına ve Türkiye’deki çok kültürlülüğe saygı duymaya davet ediyoruz" dedi. 

ABF’den yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’nin çok kültürlü, çok inançlı yapısına dönük hak ihlallerinin ve baskılarının açıkça görüldüğü belirtildi. AKP’nin 12 Haziran seçim sürecinde başlattığı Alevilik inancı, Alevi toplumu ve Alevi kurumları üzerindeki baskı ve yıldırma politikalarının büyüyerek devam ettiğinin vurgulandığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Alevi kurumları ’Zorunlu din dersi kaldırılsın’ dediği halde, AKP hükümeti uydurma bir yöntemle ’Aleviliği de din dersine dahil’ ederek AİHM’nin ’Zorunlu din dersi uygulaması bir hak ihlalidir’ kararını yok saydı.

AKP’nin inkarcı politikalarından güç alan bir üniversite (Doğuş Üniversitesi), Madımak Katliamı’nda babasını kaybeden Zeynep Altıok’un ’Sizin hiç babanız yandı mı’ başlıklı yazısı nedeniyle işine son verdi.

Yargı, Taylan Çakır adlı öğretmene, bir dershanenin ’Sen Alevisin, seninle aynı ortamda çalışmak bizi günaha sokar’ hakaretini ’akladı’.

Birçok kez uyarmamıza rağmen Alevilik inancına hakaret eden ’Haldun Taner’ oyunları yine tiyatro sahnelerinde gösterime girmeye hazırlanıyor.

’Dersim Alevi Akademisi Başkanı’ Aysel Doğan 26 Eylül günü sabaha karşı evine baskın yapılarak gözaltına alındı.

Bütün bu gelişmeler tesadüf olamaz. Bu tür saldırılar ve hak ihlalleri derhal durdurulmalı, Aysel Doğan serbest bırakılmalıdır."

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ {http://siyaset.milliyet.com.tr/alevilerden-ak-parti-ye-cagri/siyaset/siyasetdetay/28.09.2011/1444237/default.htm}

 



Bu haber 662 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,699 µs