En Sıcak Konular

ALLAH İMANI YARGILAMAYI İNSANLARA BIRAKMAMIŞTIR

24 Eylül 2011 22:23 tsi
ALLAH İMANI YARGILAMAYI İNSANLARA BIRAKMAMIŞTIR Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Bir Müslümanın kendi yorum dünyasından hareketle başka bir Müslümanı tekfir etmesi, dalaletle suçlaması, imanını yargılamaya kalkışması aynı zamanda bir fikir ve düşünce terörüdür" dedi.

Allah imanı yargılamayı insanlara bırakmamıştır

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez Suudi Arabistan’ın Ahbariyye Haber Kanalı’na verdiği mülakatta “Bir Müslümanın kendi yorum dünyasından hareketle başka bir Müslümanı tekfir etmesi, dalaletle suçlaması, imanını yargılamaya kalkışması aynı zamanda bir fikir ve düşünce terörüdür” dedi.

Nebevi Sünnet ve Çağdaş İslami Araştırmalar Konferansı’nda ‘Tekfir Fenomeni’ başlıklı bir sunum gerçekleştirmek üzere Medine’ye giden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez Suudi Arabistan’ın etkin haber kanallarından Ahbariyye’ye verdiği mülakatta bir Müslümanın başka bir Müslümanı tekfir etmesinin bir fikir ve düşünce terörü olduğunu söyledi. Başkan Görmez şöyle devam etti;

“Bu terör, şiddeti mübah gören başka terörlerin de öncüsü ve habercisidir. Yüze yakın fikir ve düşünce okulunu bağrından çıkarmış bir medeniyetin çocukları Sünni, Şii, Vahhabi, Selefi gibi suni ayrımlara kapılarak birbirlerini tekfir edemezler. Dini ilimler öğreten bütün fakülte ve üniversitelerin bu durumu göz önünde bulundurarak, programlarını, müfredatlarını yeniden gözden geçirmesi bir zorunluluk addetmiştir.”
 
Yeryüzünde en kötü yargının Müslümanların birbirinin imanını yargılaması olduğunu söyleyen Diyanet İşleri Başkanı Görmez, ‘Allah imanı yargılamayı insanlara bırakmamıştır. İmanı yargılamak kula düşmez. O Allah’ın işidir’ dedi.

Hazreti Peygamberin vefatından sonraki dönemde yapılan bu türden yargılamaların Müslümanları parçalanmaya götürdüğünü hatırlatan Başkan Görmez, modern zamanlarda aynı hastalığın tekrar nüksettiğini ve insanların kendi yorumlarını esas alarak başka Müslümanların imanlarını yargılamaya kalkıştıklarını kaydetti. Diyanet İşleri Başkanı Görmez ayrıca; bu durumun dünyanın birçok yerinde ve İslam dünyasında ciddi sorunlara yol açtığını, Kafkasya’daki karışıklıktan Somali’deki açlığa kadar pek çok yanlışın temelinde cehalete dayanan bu fikir ve düşünce terörünün olduğunu söyledi.

 

Kaynak: diyanet.gov.tr {http://www.diyanet.gov.tr/turkish/dy/Diyanet-Isleri-Baskanligi-Duyuru-13181.aspx}

 



Bu haber 735 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,700 µs