En Sıcak Konular

PERVARİ'DE KARAKOLA HAİN SALDIRI: 6 ŞEHİT

25 Eylül 2011 11:28 tsi
PERVARİ'DE KARAKOLA HAİN SALDIRI: 6 ŞEHİT Belenoluk Jandarma Karakolu’na PKK’lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıda 6 asker şehit oldu.Saldırıda 7 askerin de yaralandı...

PKK'lılar karakola saldırdı: 6 şehit!

Siirt’in Pervari İlçesi Belenoluk Jandarma Karakolu’na PKK’lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıda 6 asker şehit oldu. Saldırıda 7 askerin de yaralandığı belirtildi. Bölgede çatışmaların yoğun olarak devam etiği öğrenildi.
 
Pervari’nin Belenoluk Köyü’nde bulunan Belenoluk Jandarma Karakolu’na bir grup PKK’lı terörist tarafından akşam saatlerinde çeşitli noktalardan uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Önce roketatarla ardından uzun namlulu silahlarla ateş açan teröristlere karakolda bulunan askerlerin anında karşılık verip, yoğun ateş altına aldığı teröristlerin bir grubu köy içine kaçtı. Kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için peşinden giden askerlerle PKK’lılar arasında köy içinde de çatışma yaşandı. Büyük panik yaşayan köylüler, evlerine çekilirken, çatışmanın sürdüğü bildirildi.

KÖY YOLUNA MAYINLI TUZAKLI

PKK’lıların jandarma karakoluna saldırdığa Belenoluk Köyü’ne karayoluyla takviye askerlerin gelmesini önlemek için köy yoluna çok sayıda mayınlı tuzaklar kurduğu tespit edildi. Güvenlik güçleri mayınları temizlemek için çalışmalarını sürdürüyor. Siirt 3’üncü Komando Tugay Komutanlığı’ndan kalkan Sikorsky helikopterlerle çatışma bölgesine özel eğitimli komandolar gönderildi. Teröristlerin gelen helikopterlere de ateş ettiği öğrenildi. Bu nedenle helikopterlerin inişte güçlük yaşadığı bildirildi. Kobra helikopterlerin de PKK’lıların bulunduğu alanları yoğun ateş altına aldığı ve bombaladığı bildirildi.

HASTANELERDE İZİNLER İPTAL

Bölgedeki hastanelerde gelecek yaralılar için hazırlıklar yapılıyor. Hastanelerdeki bütün izinler iptal edildi ve doktorlar gelecek yaralılar için hazır bekletiliyor.

SİİRT VALİLİĞİ, ŞEHİT SAYISINI 6 OLARAK AÇIKLADI

Siirt’in Pervari ilçesinde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 6 güvenlik görevlisinin şehit düştüğü, yaralı sayısının 11 olduğu bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, terör örgütü PKK üyesi bir grubun Belenoluk Jandarma Karakol Komutanlığına saldırı düzenlediği hatırlatıldı.

Güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada şehit sayısının 6, yaralı sayısının 11 olduğu belirtilen açıklamada, bölgede operasyonların aralıksız sürdürüldüğü kaydedildi.

Yaralıların tedavisinin sürdürüldüğü belirtildi.

Operasyonda ilk belirlemelere göre 3 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Siirt Valiliğinin daha önceki açıklamasında 5 güvenlik görevlisinin şehit olduğu, 7 güvenlik görevlisinin yaralandığı bildirilmişti.

DİYARBAKIR'DA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NE SALDIRI

Öte yandan Diyarbakır'ın Hani İlçesi'nde PKK'lı teröristler İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne roketatarlı saldırı düzenledi. Saldırıda 2 polis memuru yaralandı. PKK'lılarla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışma sürüyor.

PKK'lılar bugün saat 21.25 sıralarında Hani İlçesi'nde Emniyet Müdürlüğü'ne önce rokatar atıp, ardından uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Saldırıda ilk bilgilere göre 2 polis memuru hafif yaralandı. İlçedeki güvenlik güçlerinin teröristlere karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Çatışmanın sürdüğü belirtildi.

BAYINDIR'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ!

SİİRT’in Pervari İlçesi Belenoluk Jandarma Karakolu’na teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda şehit düşen 5 askerden birisinin 41 yaşındaki Jandarma Başçavuş Erdal Canbulat, olduğu öğrenildi.
Acı haber, şehit başçavuş Canbulat’ın İzmir’in Bayındır İlçesi Zeytinova Beldesi’nde bulunan babaevine askeri yetkililer tarafından ulaştırıldı.

 

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/pkklilar-karakola-saldirdi-6-sehit/401628/1/Gundem}

 



Bu haber 689 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,951 µs