En Sıcak Konular

ANKARA'DAKİ BOMBANIN HEDEFİ AKYÜREK'Tİ İDDİASI

22 Eylül 2011 21:05 tsi
ANKARA'DAKİ BOMBANIN HEDEFİ AKYÜREK'Tİ İDDİASI Ankara'da 3 vatandaşın hayatını kaybettiği bombalı terör saldırı ile ilgili Emre Uslu ve Önder Aytaç, şok bir iddia ortaya attı.

Bombanın hedefi Akyürek miydi?

Ankara'da 3 vatandaşın hayatını kaybettiği bombalı terör saldırı ile ilgili Emre Uslu ve Önder Aytaç, şok bir iddia ortaya attı. İddiaya göre saldırının hedefi Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek. Bombalı terör saldırısının tam Akyürek'in evinin önünde ve tam evden çıkacağı sıralarda gerçekleştirilmesinin bu iddiayı güçlendirdiği belirtiliyor.

 Ankara'da yaşanan saldırı ile ilgili Emre Uslu ve Önder Aytaç, çarpıcı bir iddia ortaya attı. İddiaya göre bombalı aracın park ettiği yer eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'in evinin önü. Aytaç, saldırının bir suikast girişimi olduğunu belirtirken, saldırının hedefinin de Akyürek olduğunu ileri sürdü. Emre Uslu da, sosyal paylaşım sitesi twitterdan Önder Aytaç'ın paylaşımına atıf yaparak, "Evet Akyürek'e yönelikti bu saldırı" dedi. Patlamanın yerinin Ramazan Akyürek'in evinin önü olduğu ve tam da Akyürek'in evden çıkacağı saatte gerçekleştiği belirtilirken, Akyürek'in kızının da patlamada yaralandığı iddia edildi.

Akyürek kimdir?
Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, Trabzon Emniyet Müdürü olduğu dönemde, TAYAD'lılara linç girişimi, Trabzonsporlu futbolcuların ev ve araçlarının kurşunlanması, Rahip Andrea Santoro cinayeti gerçekleşti. Akyürek'in İstihbarat Daire Başkanlığı döneminde ise Hrant Dink suikasti gerçekleşti. Dink suikastının planlayıcısı olduğu iddia edilen Erhan Tuncel'in, Akyürek'in Trabzon Müdürü olduğu dönemde polis muhbiri olduğu belirlendi. Akyürek hakkında açılan soruşturmada aklandı. İki yıl önce 16 Ekim 2009 da görevden alınan Akyürek göreve iadesi için mahkemeye dava açmıştı.

5 ay önce tezkere alıp işe yeni başlamış
Kızılay Kumrular Sokak'ta meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 3 kişiden biri olan Mustafa Bingöl'ün evinde yas var. Bingöl'ün ölüm haberini alan aile üyeleri büyük üzüntü yaşarken, komşuları da apartmanlarının balkonuna Türk bayrağı astı. Evin sokağında oluşturulan taziye yerinde Bingöl'ün ailesi taziyeleri kabul etti. Taziye sırasında Bingöl'ün ağabeyi Cüneyt Bingöl gözyaşlarına boğuldu. Ağabey Bingöl'ü komşuları teselli etti. Patlamada hayatını kaybeden Bingöl'ün annesinin yeni anjiyo olduğu ve ameliyat olacağı öğrenildi. Oğlunun ölüm haberini alan annenin dün gece iki kez fenalaştığı ve yakınları tarafından hastaneye götürüldüğü öğrenildi.

Akrabaları terörü lanetledi
Bingöl'ün akrabası Akif Tatlı, Mustafa Bingöl'ün 5 ay önce askerden geldiğini ve 10 gün önce telefoncuda çalışmaya başladığını söyledi. Patlamanın ardından Bingöl'e ulaşamadıklarını kaydeden Tatlı, önce karakola daha sonra hastaneleri gezdiklerini ifade etti. Son olarak, Adli Tıp'ta Bingöl'ün cenazesi teşhis ettiklerini belirten Tatlı, ölüm haberinin aileye verilmesiyle birlikte ailenin yıkıldığı ifade etti. Terörün her türlüsünün kötü olduğunu kaydeden Tatlı, "Terörün iyisi kötüsü yok, hepimiz bir gemideyiz bu gemi batarsa herkes batar. Yürürse herkes yürür. Terörü lanetliyorum." dedi. Bingöl'ün annesinin rahatsızlandığını ve gece defalarca hastaneye götürdüklerini belirten Tatlı, yetkililerin ilgisizliğine tepki gösterdi.

Kumrular Caddesi'nde hayat normale dönüyor
Kızılay'daki Kumrular Caddesi'nde meydana gelen bombalı saldırının ardından hayat normale dönüyor.  Çankaya Kaymakamlığı karşısına park edilen bir araçtaki bombanın patlaması sonucu 3 kişi yaşamını yitirmiş, 3'ü ağır olmak üzere 34 kişi de yaralanmıştı. Patlamanın ardından güvenlik güçlerinin çalışması için cadde araç ve yaya trafiğine kapatılmıştı. Başkentin göbeğindeki saldırı sonrasında dün hayatın normale dönmesi için çalışmaların sürdüğü gözlendi. Kumrular Caddesi yaya ve araç trafiğine tekrar açılırken patlamanın meydana geldiği alan asfaltlandı, patlamadan zarar gören esnafın da vitrinlerinin camlarını taktırdığı ve dükkânlarına Türk bayrakları astıkları görüldü. Patlamanın ardından okul tatil edilerek öğrencilerin evlerine gönderildiği Namık Kemal İlköğretim Okulu'nda da eğitim-öğretime bugün itibariyle devam ediliyor. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer de Namık Kemal İlköğretim Okulu'nu ziyaret ederek okul müdürüyle görüştü. Patlamanın olduğu bina da beyaz bir brandayla kapatıldı. Binanın önüne güvenlik şeridi çekilirken vatandaşların, saldırıda yaşamını yitirenler için binanın önüne çiçek bıraktıkları görüldü.

12 yaralının tedavisi sürüyor
Ankara Valiliği, Kızılay'da önceki gün gerçekleşen patlamada yaralanan 12 kişinin tedavilerinin sürdüğünü bildirdi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Çankaya ilçesi Kızılay Kumrular Sokak'ta önceki gün bir araçta meydana gelen patlama sonucunda 3 vatandaşın hayatını kaybettiği, 3'ü ağır olmak üzere 34 vatandaşın da yaralandığı belirtildi. Her türlü ihtimaller dâhil ağırlıklı terör eylemi olabileceği değerlendirilen olaya ilişkin olarak adli-idari soruşturma ve çalışmaların sürdürüldüğünün vurgulandığı açıklamada, "Numune, Ankara, Atatürk Eğitim ve Araştırma, Dışkapı ve Yüksek İhtisas hastanelerinde halen 12 yaralının tedavileri devam ediyor. Patlamadan sonra hasar meydana gelen araçlarda, binalarda ve çevrede ilgili birimlerce tüm gece boyunca yapılan çalışmalarla Kızılay Kumrular sokakta trafik açık hale getirildi. Genel hayat normale döndürüldü." denildi. Ankara Valiliği kriz merkezinin çalışmalarını sürdürdüğü ve gelişmeleri takip ettiği bildirildi.

Şüpheli bavul alarmı
Ankara'da meydana gelen bombalı saldırının yaşandığı bölgeye yakın bulvar üzerindeki siyah renkli bavul polisi alarma geçirdi. GMK Bulvarı 19 numaralı binanın önünde bir kadın tarafından konulduğu iddia edilen siyah renkli bavul polisi alarma geçirdi. Yapılan ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, bavulun etrafına güvenlik şeridi çekti. Olay yerine gelen bomba imha ekipleri ise, "Kontrollü patlama yapılacaktır" diye vatandaşları uyardı. Daha sonra bomba uzmanı ekipleri, giydikleri özel kıyafetle bavulu fünye ile pattı. Bavulun içinden kıyafetler çıktı.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/bombanin-hedefi-akyurek-miydi-216516.htm}



Bu haber 707 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,435 µs