En Sıcak Konular

VAN VE DİYARBAKIRDA 4 ŞEHİT!

22 Eylül 2011 13:49 tsi
VAN VE DİYARBAKIRDA 4 ŞEHİT! Van'ın Çatak İlçesi’nde çıkan çatışmalarda 1 asker, 2 köy korucusu şehit olurken, 2 korucu da yaralandı. Diyarbakır'da bugün polise düzenlenen saldırıda ise 1 polis şehit oldu.

Van ve Diyarbakır'da 4 şehit!

İlk acı haber Van'dan geldi. Çatak İlçesi'nde akşam saatlerinde güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çatışma çıktı. Çıkan çatışmalarda 1 asker, 2 köy korucusu şehit olurken, 2 korucu da yaralandı. Diyarbakır'da bugün polise düzenlenen saldırıda ise 1 polis şehit oldu.

Çatışma, dün akşam saat 20.00 sıralarında Çatak İlçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Melkuşan Yaylası Körüklü Vadisi bölgesinde yaşandı. Bölgedeki operasyonlarını sürdüren asker ve korucular, bir grup PKK'lı teröristle karşılaşmaları üzerine çatışma çıktı. Çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre 1 asker ve 1 köy korucusu şehit olurken, 1'i ağır 3 korucu da yaralandı. Yaralı koruculardan biri kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit oldu.

Yaralılar, bölgeye sevk edilen helikopterlerle Van Asker Hastanesi'ne kaldırılırken, kobra tipi helikopterlerin desteğiyle de geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Çatışmaların yer yer sürdüğü belirtildi.

İstanbul Ümraniye doğumlu şehit er Doğan Göçer'in Van'da yapılacak olan ilk törenin ardından memleketi Yozgat'ın Sarıkaya ilçesi Tepedoğan köyüne uğurlanacağı belirtilirken, şehit köy korucuları Bedri Esin ile Sabri Işıkal'ın cenazeleri de Çatak ilçesinde düzenlenecek olan törenin ardından toprağa verilecek.

ŞEHİT ER DOĞAN GÖÇER’İN BABA EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ

Çatışmada şehit olan er Doğan Göçer’in İstanbul Ümraniye’deki baba evine acı haber ulaştı. Görevli askerler, saat 00.30 sıralarında şehit er Göçer’in Ümraniye’deki baba evine gelerek acı haberi verdi. Oğullarının çıkan çatışmada şehit olduğunu öğrenen Göçer ailesi sinir krizi geçirdi. Askeri görevliler acılı aileyi sakinleştiremeyince sağlık ekiplerinden yardım istedi. Şehit askerin annesi Fatma Göçer, babası Osman Göçer ve kız kardeşleri Ümraniye Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Haberi alarak hastaneye gelen şehidin amcası Ali Rıza Göçer, çatışmadan yaklaşık bir saat önce yeğeniyle görüştüğünü belirterek, "Yeğenimle akşam saat 19.00 sıralarında görüşmüştük. Kendisi 15- 20 gün içinde izne gelecekti" dedi.

Şehit er Göçer’in ailesinin hastanedeki tedavisi sürüyor.

DİYARBAKIR'DA POLİSE SALDIRI

DİYARBAKIR’da PKK’lı teröristler motosikletle 2 kişi olarak görev yapan Yunus ekibine, gittikleri motosiklet tamircisi önünde uzun namlulu silahlarla yaylım ateşi açtı. Saldırıda 26 yaşındaki polis memuru Mehmet Emin Çakır şehit olurken, polis memuru Erman Tosun ağır, iki tamirci de hafif yaralandı. Geniş kapsamlı operasyon başlatan polis, 2 şüpheliyi gözaltına aldı.

PKK’lı teröristler Diyarbakır merkez Sur İlçesi’nde Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’nün oluşturduğu ’Güven Timi’nde motosikletli olarak görev yapan Yunus ekibini hedef aldı. Kente gelen turistlerin yoğun olarak bulunduğu tarihi Surları ziyaret ettiği Turistik Caddesi üzerinde motosikletle görev yapan polis memurları Mehmet Emin Çakır ile Erman Tosun, saat 10.45’de kullandıkları motorun bakımını yaptırmak için aynı cadde üzerindeki bir motosiklet tamircisine gitti. İki polis memurunun tamircilerle görüştüğü sırada yaya olarak gelen 2 terörist, polis ve tamircilerin üzerine uzun namlulu silahlarla yaylım ateşi açtı.

Açılan ateşte polis memurları Mehmet Emin Çakır ve Erman Tosun ağır, tamirciler Mehmet Nuri Aba ile Serdar Çelikel ise hafif yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren teröristler yaya olarak olay yerinden kaçarken, yaralılar ambulanslarla Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan polis memuru Mehmet Emin Çakır, yapılan tüm müdahaleye rağmen şehit oldu. Devlet Hastanesi’nde ilk müdahaleleri yapılan diğer yaralılar da Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevkedildi. Boynuna ve kalbine 2 kurşun isabet eden ve durumu ağır olan polis memuru Erman Tosun da burada ameliyata alındı. Bacaklarından yaralanan motosiklet tamircileri Mehmet Nuri Aba ile Serdar Çelikel’in durumlarının iyi olduğu belirtildi.

POLİS ALARMA GEÇTİ

1 polis memurunu şehit eden, biri polis 3 kişiyi de yaraladıktan sonra yaya olarak kaçan teröristlerin yakalanması için kentte geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Özel Hareket polislerinin katıldığı operasyonda teröristlerin kaçtığı mahalleler abluka altına alınırken, kentin tüm giriş ve çıkışları tutuldu. Polis helikopterleri operasyona havadan destek verdi.

2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Polisin geniş kapsamlı operasyonunda görgü tanıklarının verdikleri eşgaller üzerinde çalışmalarının sürdürürken 2 kişiyi gözaltına aldı. Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, gözaltına alınan 2 şüpheliyle ilgili soruşturmanın sürdüğünü ve olayın faili olup olmadıklarınını araştırıldığını söyledi.

Vali Mustafa Toprak, saldırının gerçekleştirildiği bölgede incelemelerde bulundu. Toprak, polislerin turistlerin yoğun olarak bulunduğu cadde üzerine Yunus ekibi olarak motosikletle görev yaptığını belirtti. Toprak, polislerin esnaflarla görüştüğü sırada saldırının gerçekleştiğini ifade ederek, "Şimdilik 2 kişi olduğu belirlenen kişilerce uzun namlulu silahlarla taranmak suretiyle olay gerçekleşmiştir. 1985 doğumlu bekar bir polisimiz şehit oldu. Bir polisimiz ağır yaralı hastanede ameliyata alındı. İki esnaf arkadaşımız ayaklarından yaralı, hayati tehlikeleri yok. Şu anda özel harekat timleri başta olmak üzere polisimiz tüm Diyarbakır’da operasyonlarını sürdürüyor, helikopterlerimizde havalandı. İnşallah en kısa zamanda ele geçireceğiz" dedi.

KAÇARKEN BIRAKTIKLARI ÇANTADA EL BOMBASI BULUNDU

Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin kaçarken olay yeri yakınlarında bir sırt çantasını bıraktıkları belirlendi. Polis, çantanın içinde bomba olabileceği şüplesiyle bölgeyi güvenlik şeridiyle çevirip incelemeye aldı. İncelemede çantanın içinde 2 el bombası ile uzun namlulu silahlara ait şarjör ve kurşunlar bulundu.

 



Bu haber 699 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,101 µs