En Sıcak Konular

ANTALYA'DA CUMA SAATİNDE BİRA FESTİVALİ

21 Eylül 2011 20:50 tsi
ANTALYA'DA CUMA SAATİNDE BİRA FESTİVALİ Almanya'nın Bayern Eyaleti Münih şehrinde her yıl düzenlenen festivalin küçüğü Antalya'da yapılıyor. Bu yıl 3'ncüsü gerçekleştirilecek olan bira festivalinin açılışı 23 Eylül cuma günü başlıyor.

Yeşilay, bira festivalini protesto etmek için Antalya'ya geliyor

Antalya'da geçtiğimiz yıllarda 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan bira festivali (Oktoberfest) bu yıl üçüncü kez düzenlenecek.

Bira festivalinin yapılmasına tepki gösteren Sivil Toplum Kuruluşu Türkiye Yeşilay Cemiyeti, İstanbul'dan Antalya'ya gelerek Oktoberfest'i protesto edecek. CHP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği bira festivalini 'aymazlık' olarak değerlendiren Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Muharrem Balcı ve yönetim kurulu üyeleri Alman kültürünü özendirdiği ve ucuz içkilerin sınırsız bir şekilde sunulduğu festivale gelerek protesto edecek.

Bu yıl 3'ncüsü yapılacak bira festivali 23-25 Eylül 2011 tarihleri arasında Antalya Cam Piramit yanında bulunan boşluk alanda gerçekleştirilecek. Daha önce iki kez düzenlenen ve 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan bira festivalinin düzenlenmesine karşı çıkan Türkiye Yeşilay Cemiyeti yönetim kurulu ve üyeleri, protesto için Antalya'ya geliyor.

Festivalin düzenlendiği ilk yıl bir Alman vatandaşın hayatını kaybetmesi, sonraki yılda 27 yaşındaki bir gencin alkole bağlı olarak kalp krizi geçirip hayatını kaybetmesi tepkiler alan bira festivali, Alman kültürünün özendirildiği, ucuz içkilerin sınırsız bir şekilde sunulması gerekçesiyle Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı önünde cuma günü 11.45'de basın açıklaması yapacak. Alkol bağımlılığı konusunda yöneticileri duyarlı olmaya çağıracak olan açıklama öncesi Başkan Muharrem Balcı, "Bira festivallerinin eğlence adı altında çekici hale getirilerek nerdeyse bedava olarak içki dağıtılması halkın sağlığına yönelik büyük bir tehlikedir. Üstelik çekici hale getirilen bu festivaller en çok da gençlerin dikkatini çekmekte, onların katılımıyla gerçekleşmektedir." dedi.

Alkol tüketiminin çağdaşlık göstergesi olmadığını ifade eden Balcı, bu festivallerin tertemiz zihinlere ve gençliğe yapılmış en büyük düşmanlık olarak nitelendirdi. Alkolün çok kolay bağımlılık yaptığını hatırlatan Balcı, "En kolay bağımlılık yapan alkolün yuvaları yıktığını, nice başarılı genç sporcuları, sanatçıları hayatlarının baharında soldurduğunu, toplumsal felaketlere yol açtığını unutmamalı, alkol ile mücadeleye bu açıdan bakılmalıdır." diye konuştu.

CUMA SAATİNDE BİRA FESTİVALİ BAŞLIYOR

Almanya'nın Bayern Eyaleti Münih şehrinde her yıl eylül ayının sonu ile ekimin ilk günlerinde düzenlenen festivalin küçüğü de Antalya'da yapılıyor. Bu yıl 3'ncüsü gerçekleştirilecek olan bira festivalinin açılışı 23 Eylül cuma günü başlıyor. Öte yandan şehrin her yerine ' 18' logolu ve CHP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin adını taşıyan afişler ve billboardlar bira festivaline davet ediyor.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/yesilay-bira-festivalini-protesto-etmek-icin-antalya-ya-geliyor-216507.htm}



Bu haber 940 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,707 µs