En Sıcak Konular

GENELKURMAY: TÜM HEDEFLER VURULDU

18 Ocak 2008 16:57 tsi
GENELKURMAY: TÜM HEDEFLER VURULDU Genelkurmay Başkanlığı, 15 Ocak 2008'de terör örgütüne yönelik olarak Irak'ın kuzeyine düzenlenen hava harekatında tüm hedeflerin savaş uçaklarınca tam isabetle vurulduğunu bildirdi...

ANKARA - Genelkurmay Başkanlığı, 15 Ocak 2008'de terör örgütüne yönelik olarak Irak'ın kuzeyine düzenlenen hava harekatında tüm hedeflerin savaş uçaklarınca tam isabetle vurulduğunu, terör örgütüne ait 5 adet komuta, 2 adet muhabere, 15 adet eğitim ve 12 adet lojistik tesisi ile 18 adet muhtelif sığınak/barınak, 2 adet uçaksavar mevzii (mürettebatı ile birlikte) ve 4 adet silah/mühimmat deposunun tahrip edildiğini bildirdi.
     Genelkurmay Başkanlığı'nca yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) kendisine verilen yetki çerçevesinde operasyonlarına kararlılıkla devam edeceği vurgulandı. Genelkurmay Başkanlığı, hava harekatına ilişkin fotoğraf ve görüntüleri de basın-yayın kuruluşlarına dağıttı.
     Açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, 15 Ocak 2008 tarihinde Irak'ın kuzeyinde terör örgütü PKK/KONGRA-GEL'e karşı icra ettiği hava harekatının sonuçları ile ilgili değerlendirmelerin sürdüğü belirtilerek, şunlar kaydedildi:
     ''Söz konusu harekat esnasında, Zap-Şivi bölgesinde 4, Avaşin-Basyan bölgesinde 2 ve Hakurk bölgesinde 2 olmak üzere; sadece terör örgütünün kullandığı teyit edilmiş çok sayıda tesisi içeren, toplam 8 adet hedef grubu (yaklaşık 60 hedef), savaş uçaklarımız tarafından ateş altına alınmıştır.
     En gelişmiş hedef tespit ve atış kontrol sistemlerinin kullanıldığı hava harekatında, ateş altına alınan tüm hedefler tam isabetle vurulmuştur.
     Bu kapsamda; PKK terör örgütünce kullanılan 5 adet komuta, 2 adet muhabere, 15 adet eğitim ve 12 adet lojistik tesisi ile 18 adet muhtelif sığınak/barınak, 2 adet uçaksavar mevzii (mürettebatı ile birlikte) ve 4 adet silah/mühimmat deposu tahrip edilmiştir. Söz konusu tesislerde bulunan çok miktarda silah, mühimmat ve malzeme kullanılamaz hale getirilmiştir.
     Teröristlerin kayıplarını belirlemek için gereken çalışmalar muhtelif vasıtalarla sürdürülmektedir.
     Türk Silahlı Kuvvetleri, kendisine verilen yetki çerçevesinde operasyonlarına kararlılıkla devam edecektir.''

EGE'DEKİ UÇUŞLARA MÜDAHALE

ANKARA - Genelkurmay Başkanlığı, Yunanistan'a ait uçakların, Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu yapan Türk uçaklarına dün 3 kez önleme yaptığını bildirdi.
     Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan ''Ege/Akdeniz Eğitim ve Tatbikat Uçuşlarına Yunanistan'ın Müdahalesi'' başlıklı duyuruya göre, Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığının Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu icra eden F-16 uçaklarına, Sakız Adası kuzeyinde Yunanistan'ın N.Ankhialos meydanından kalkan F-16 uçakları ve Limni meydanından kalkan F-16 uçakları tarafından dün birer kez önleme yapıldı.
     Türk F-16 uçaklarına, Yunanistan'ın Tanagra meydanından kalkan M-2000 uçakları tarafından da Midilli Adası batısında dün 1 kez önleme yapıldı.

İSTANBUL'DA 1 TERÖRİST TESLİM OLDU
Genelkurmay Başkanlığı, İstanbul'da 1 teröristin teslim olduğunu bildirdi. Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan terörle mücadeleye ilişkin duyuruda, dün İstanbul'un Fatih semtinde 1 teröristin teslim olduğu kaydedildi.



Bu haber 444 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,768 µs