En Sıcak Konular

KILIÇDAROĞLU'DAN ''PKK İLE MÜZAKEREYE'' ÖRTÜLÜ DESTEK

18 Eylül 2011 16:51 tsi
KILIÇDAROĞLU'DAN ''PKK İLE MÜZAKEREYE'' ÖRTÜLÜ DESTEK Kılıçdaroğlu, internete düşen ve AKP ile PKK arasında devam eden müzakerelere ait olduğu öne sürülen ses kaydına adeta örtülü destek verdi.

NASIL YANİ

Müzakereye örtülü destek!
Petrol-İŞ Sendikası’nın 26. Olağan Genel Kurulu’na katılan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, gündemdeki konuları değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, internete düşen ve AKP ile PKK arasında devam eden müzakerelere ait olduğu öne sürülen ses kaydına da adeta örtülü destek verdi.

Çık adam gibi milletten özür dile
CHP’li Turgut Dibek, ses kaydını değerlendirdi: Hukukun çiğnendiği itiraf ediliyor. Anayasa suçu işlenmiş, soruşturma açılmalı.

Kılıçdaroğlu sadece“özür” peşindeymiş
MİT- PKK ses kaydı konusundaki polemiği sürdüren CHP lideri: Biz onlara ‘niye görüştünüz?’ demiyoruz ‘niye yalan söylediniz’ diyoruz

Petrol - İş Sendikası 26. Olağan Genel Kurul’una katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan’a yüklenmeyi sürdürdü. MİT - PKK ses kaydına atıfta bulunan Kılıçdaroğlu, terörün tırmandığına işaret ederek şunları söyledi: “Bir şey söyleyeceğiz, muhaleft terörü azdırdı. Konuşmayacaksın diyorlar. Giderseniz terör örgütü ile pazarlık yaparsınız. Ya ‘siz pazarlık yapıyorsunuz arkadaşlar’ diyorsunuz. Bunu söyleyenler şerefsizdir, bunu ispat edemeyenler şerefsizdir diye en ağır hakaretlerle karşı karşıya kalıyoruz. Biz onlara ‘niye görüştünüz?’ demiyoruz. ‘Niye halka yalan söylediniz?’ diyoruz. Bir siyasetçinin temel görevi, halka doğruları söylemek değil midir? Görüştünüz. Eğer bunu dile getirmek istemiyosanız, ‘o konuda yorum yapmak istemiyoruz’ dersiniz biter. Ama bunu söyleyenler ispat edemezlerse, şerefsizdir derseniz o zaman haklı bir soruyu sorma hakkını elde edersiniz. Nedir o soru: Ben söyledim, sen bana en ağır şekilde hakaret ettin. Şimdi ben sana soruyorum: Elini vicdanına koy, halka yalan söylediğin için senin bu millete özür borcun var. Çık adam gibi bu milletten özür dile.”

Görüşmeler için kullanılan “devlet konuşuyor” ifadesini de eleştiren Kılıçdaroğlu, “O da yanlış. Adam diyor zaten. ‘Ben buraya Recep Tayyip Erdoğan’ın özel temsilcisi olarak geldim’diyor. Görüşme devletin görüşmesi değil, o da yanlış bir özür de buradann dilenmesi lazım” dedi.
Gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Kılıçdaroğlu, sendikacılara, “Sizin güzel bir sloganınız vardı, ‘susma sustukça sıra sana gelecek’diyor. Sizin sloganızı size hatırlatırken, eğer birlik olamıyorsanız, güç olamıyor, kararlı duramıyorsanız, bilin ki birilerini gelir sizi parçalar” diye konuştu.

Hangi sendikacılık
 “Hangi sendikacılık? diye soran Kılıçdaroğlu, “Sırtını iktiarda dayamış, kamu bankalarından kredi alan bir sendikacılık anlayışı mı, işçinin hakkını sonuna kadar savunan bir sendikacılık anlayışı mı? Tabiki emeğin hakkını savunan. CHP’nin varlık nedenlerinden biri de budur, emeğin hakkını savunmak” ifadesini kullandı.
Taşeronlaşmaya karşı olduklarını yineleyen Kılıçdaroğlu, en büyük taşeronlaşmanın devlette olduğunu, bunu kaldırmak istediklerini söyledi. Demokrasilerde birinci kuralın hak aramaktan geçtiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Taşeronlaşmanın bu kadar yaygın olduğu ortamda hangi hakkı arayacaksınız” diye sordu. Tekel işçilerinin de çalışmak istediğini, ancak iş verilmediğini kaydeden Kılıçdaroğlu, 4C’li bu işçilerin hiç bir güvencesinin bulunmadığını, maaşlarının indirilmesinin söz konusu olduğuna işaret etti.

 

Kaynak:

 

 



Bu haber 859 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    14,256 µs