En Sıcak Konular

MÜSLÜMANLARA LAİKLİK İHRAÇ ETMEK!

18 Eylül 2011 15:45 tsi
MÜSLÜMANLARA LAİKLİK İHRAÇ ETMEK! BOP eşbaşkanlık görevi de demek ki böyle bir şey yapmayı gerektiriyor!..

Müslümanlara laiklik ihraç etmek!

İhracat patlamamızla öğünüyoruz ya; son ihracatımız Müslüman ülkelere lâiklik!

"Millî Görüş" gömleğinizi (ne demek olduğunu artık herkes çok iyi biliyor) çıkarmışsanız, yani gömleğiniz bile yoksa... Erbakan sayesinde bütün dünyanın bildiği "Adil (Ekonomik) Düzen" denen "faizci kapitalizm" başta olmak üzere diğer bütün "izm"lere alternatif bir "medeniyet projesini" bizzat görevlendirdiğiniz 14 akademisyenin reddiyesi raporlarla inkâr etmişseniz ve bize "Ben zaten baştan beri inanmıyorum!" demişseniz... Çok değil, birbuçuk yıl önceki ASKON toplantısında "Faiz dünya gerçeğidir!" demişseniz... "Yeni Anayasa" yapmak, yapabilmek bir yana; henüz başörtüsü, sekiz yıllık eğitim, Kur'an kurslarındaki yaş sınırı ve üniversiteye girişte katsayı sorunlarını bile çözememişseniz... (Zina ve domuz eti gibi örnekler de var ama anlayana bu kadarı yeter.)

Geriye ne kalır?.. Müslüman mahallesinde salyangoz (lâiklik) satmak!!! Kime?

Mısır-"TUNUS"-Libya ve diğer Arap veya Müslüman Ortadoğu ülkelerine!..

"TUNUS" vurgusunu özellikle yaptım; çünkü bu ülke onlarca yıldan beri "Türkiye tipi lâikliği" bizden daha iyi uyguluyor ve bitişik komşuları Mısır ve Libya'ya örnek olunması gerekiyorsa örnek oluyordu!.. Türkiye Başbakanı'nın tam da "Arap Baharı!" mevsiminde bu ülkelere ihrac edebileceği biricik ürünü demek buydu: LÂİKLİK!!!

- "Dam üstünde saksağan, vur beline kazmayı!"

- Demek ki Yahudiler "cesaret ödülünü" boşuna vermediler!..

- BOP eşbaşkanlık görevi de demek ki böyle bir şey yapmayı gerektiriyor!..

- Anlayanlar ne demek istediğimi iyi anladı; anlamayanlar anlayanlara sorabilir...

Sadece biz değil; Star, Zaman, Y. Şafak yazarları bile "lâikliğe" ne diyor, bakalım...

Fehmi Koru: "Bir sözcükte (lâiklik) çok şey vardır (başlık)... Başbakan Tayyip Erdoğan'ın bir Mısır TV kanalına verdiği mülâkatta bolca kullandığı 'lâiklik' sözcüğü acaba Arapça'ya nasıl tercüme edildi? Eğer Araplar arasında yaygın kullanımda olan 'ılmaniyye' sözcüğüyle karşılanmışsa, dediklerinin dinleyiciler tarafından kast ettiği biçimde anlaşıldığından kuşku duyabiliriz. Arapçada 'lâiklik' karşılığı kullanılan 'ılmaniyye' sözcüğü, hiçbir başka anlama çekilemeyecek biçimde, 'dinsizlik' anlamına gelir..." (Star, 16.9.2011) "Türkiye'ye lâiklik henüz uğramadı ki... (başlık) Dün burada sorduğum "Başbakan Erdoğan Mısır'da 'lâiklik' sözcüğünü bolca kullandı; kendisini çeviriden dinleyenler kastını doğru anladılar mı acaba?" sorusunun cevabını aynı gün aldım. Eyvah, çevirmenler 'lâiklik' karşılığı olarak 'ılmaniyye' sözcüğünü kullanmışlar..." (Star, 17.9.2011)

Ali Bulaç: "Ortadoğu'ya Türk lâikliği (başlık). Başbakan'ın Ortadoğu gezisi sürerken Malatya'da NATO'nun füze kalkanı sistemi yerleştirildi. Ortadoğu seferinin gölgede bıraktığı en hayati olay buydu. / Bu geziyi "Türkiye'nin başlayan çağı" olarak takdim edenler üç önemli noktayı atladılar: (...) Üçüncüsü ve elbette en dramatik olanı Başbakan'ın Ortadoğu'ya "Lâiklikten korkmayın, anayasalarınızı lâiklik zemininde hazırlayın" şeklinde tavsiyede bulunması ile bunun Müslüman Kardeşler tarafından olabilecek en sert bir biçimde tepkiyle karşılanması... / 1) Belirtmek gerekir ki, Ortadoğu Arap toplumlarının 'lâiklik' diye bir sorunları yoktur... / Türk lâikliğini onlara önermek demek, sivil ve medeni hayatı devletin denetimine bağlamak, dini bütünüyle toplumsal hayatın dışına itmek, Ortadoğu'yu Türkiye'nin 20. yüzyılın ilk yarısındaki durumuna "geri götürmek" demektir ki, bu model, Ortadoğu ülkelerine tam bir felaket getirir. 2) Türkiye, İran Şiiliği, Suud Vehhabiliği'ne karşı Batı'nın müttefiki bir ülke olarak lâiklik modeliyle empoze etmeye kalkışacak olursa hata eder, kısa zamanda bugünkü sempatisi antipatiye dönüşür..." (Zaman, 17.9.2011)

Hakan Albayrak: "Bir de, Müslüman mahallesinde salyangoz satmaktan, "Bunlar BOP çerçevesinde hareket ediyor" diyenlerin ekmeğine yağ sürerek Arap sokağında Türkiye'nin niyeti hakkında soru işaretleri doğurmaktan kaçınmamız lazım. Başbakan'ın Mısır televizyonunda başlattığı lâiklik tartışması maalesef böyle bir şey..." (Y.Şafak, 17.9.2011).

Reşat Nuri Erol - Milli Gazete

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/makale/muslumanlara-laiklik-ihrac-etmek-216164.htm}



Bu haber 753 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,791 µs