En Sıcak Konular

3 ÇEÇEN'İN KATLİ ''PROFESYONEL'' İŞİ

18 Eylül 2011 15:20 tsi
3 ÇEÇEN'İN KATLİ ''PROFESYONEL'' İŞİ 3 Çeçen’in ölümüyle sonuçlanan saldırıda polis olay yerini gören güvenlik kameralarını tek tek inceledi. Saldırının yaklaşık 15 saniye sürdüğü görüntülerde saldırganın son derece soğukkanlı olması dikkat çekti.

Öldürülen Çeçenler'le ilgili müthiş iddia

Zeytinburnu’nda toplam 11 kurşunla öldürülen 3 Çeçen’in eşleri devletten katillerin bulunmasını istedi. Güvenlik nedeniyle toplantıda yüzlerini çarşafla kapatan kadınların üçünün de hamile olduğu öğrenildi.

Zeytinburnu Seyit Nizam Mahallesi Mevlana Caddesi’nde önceki gün evlerinin önünde uğradıkları silahlı saldırıda yaşamını yitiren Türkiye’deki muhalif Çeçenlerin lideri olan, Rus savaşı komutanlarından Musaev Bergkhazh’in ve iki Çeçen’in ölümüyle sonuçlanan saldırıda polis olay yerini gören güvenlik kameralarını tek tek inceledi. Saldırının yaklaşık 15 saniye sürdüğü görüntülerde saldırganın son derece soğukkanlı olması dikkat çekti. Saldırının Çeçenlerin olay yerinde park halinde bulunan otomobillerine binmek üzereyken gerçekleştiği ortaya çıktı.

Polis ilk anda otomobilin sağ tarafından bulunan Rustam Altemirov ve Zavrbek Amriev’in vurulduğunu tespit etti. Saldırganın daha sonra hızla şoför kapısının yanında bulunan Musaevi Berkkhazh’a yöneldiği, Berkkhazh’ın bir adım geri atabildiği ancak vurulmaktan kurtulmadığı anlaşıldı.Çeçenleri önce başlarından birer el ateş ederek vuran saldırganın, onların yere düşmesinin ardından otomobilin çevresini bir kez daha dolaştığı, vurduğu kişilerin öldüğünden emin olmak için yerde yatanların başlarına birkaç kez daha ateş ettiği tespit edildi. Yapılan incelemelerde üç kişinin vücuduna 11, otomobile de 1 mermi isabet ettiği ortaya çıktı.

Saldırıda peruk detayı

Saldırıyı gerçekleştiren kişinin peruklu olduğu belirlendi. Saldırıda kullanılan otomobilin ise Bakırköy’den bir şirketten kiralandığı tespit edildi. Polis otomobili kiralayan kişiyi arıyor ancak bu kişinin sahte kimlik bilgileriyle aracı kiraladığı tespit edildi. Zeytinburnu’nda öldürülen Osayev cinayetinde de zanlının peruk taktığı tespit edilmişti. Polis iki saldırının aynı infaz timi tarafından gerçekleştirdiği ihtimalini değerlendiriyor. Kamera görüntülerinde Çeçenlerin otomobiline 100 metre geride saldırganların kullandığı kiralık araç park halinde tespit edildi.

Polis katilmişiz gibi davrandı

Hayatını kaybeden Hamzat komutan lakaplı Musaev Bergkhazh’in eşi Şehida yüzü çarşaflı kapalı bir şekilde yaptığı konuşmada “Dün eşimi öldürüldükten sonra bize polis geldi. Evi alt üst etti. Bize katilmişiz gibi davrandı. Daha önce katillere böyle davranılsaydı onlar ölmezdi. Daha önce de Musa abimiz öldürüldü. O zaman katil bulunmuş olsaydı böyle olmazdı. Zor durumdayız ve katillerin bulunmasını istiyoruz. Avrupa da böyle birşey olduğu zaman az da olsa bunu yapanlar cezalandırılıyor. Müslüman bir ülke de bu yapılmıyor. Özgürce katiller ortada dolanıyor ve güpe gündüz insanları öldürüyor. Onlar cuma günü şehit oldular. Allah’a şükür olsun ama devletin bunu araştırmasını bize sahip çıkmasını istiyoruz” dedi. Hükümete seslenen Özer “Başbakan Ortadoğudaki diktatörlerin devrilmesinden dolayı memnuniyetini dile getiriyor. Cinayetlerin devlet terörü olduğunu söylüyor. Başbakandan bu hassasiyetini Rusya’ya yönelik de göstermesini ve sesisini yükseltmesini bekliyorum. Kendisine sığanan kişilerin can güvenliğini sağlaması öncelikle görevidir. 102 aile kiralık evlerde kalıyor. 180’den fazla aile kamplarda çok zor şartlarda yaşıyorlar” dedi. Soruşturmanın MİT tarafından yürütülmesi gerektiğini söyleyen Özer, “Dünkü saldırıda asıl hedef alınan kişi komutan Hamzat’tı. Kendisi gazi olduğu için gelen aileleri tanıyor ve ihtiyacı olanları biliyordu. Yeni bir ev açacağımız zaman ona danışıyorduk. O yüzden hedefti. En çok bilgi sahibi olan ve buradaki en önemli kişiydi” dedi.

Diğer yandan 1,5 yıl önce Türkiye’ye gelen ve önceki gün suikaste kurban giden 3 Çeçen’in eşlerinin hamile olduğu öğrenildi. Toplantıya katılan ve adını Atatürk Havalimanı’nda pasaportunu yırtarak duyuran Çeçen İmran Abdulrasimov “Biz yılda 2-3 kez öldürülüyoruz. Ve kim tarafından öldürüldüğümüzü bilmiyoruz” dedi.

Rusya, Türkiye’de cinayet işliyor

Üç Çeçen’in ailesi faillerin biran önce yakalanmasını istedi. İnsanı Müdafa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER) ile Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği’nin (ÖZGÜRDER) Topkapı Eresin Otel’de düzenlediği basın toplantısına Bergkhazh Musaev’in eşi Şehida ve Zavrbek Amriev’in eşi Malika da katıldı. İMKANDER Başkanı Murat Özer İstanbul’un göbeğinde Rus istihbaratı tarafından yapıldığına kesin inandıkları hunharca bir cinayet işlendiğini belirterek “İçlerinde bir Çeçen komutanın da bulunduğu 3 kişi cuma namazı çıkışında öldürüldü. Ne yazık ki Rusya elini kolunu sallayarak Türkiye’de bu tarz cinayetler işliyor. 3 çecen mücahid de ülkemizde tedavi olmaktaydı. Ve derneğimizin kiraladığı evlerde kalmaktaydı. Çocukları ve eşleriyle birlikte bizimle beraber ikamet ediyordu.” dedi. (Burcu PURTUL - Mehmet Ali Demir / VATAN)

 

Kaynak:  GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/oldurulen-cecenlerle-ilgili-muthis-iddia/400326/1/Gundem}


 



Bu haber 793 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,267 µs