En Sıcak Konular

ERDOĞAN'DAN İSLAMİ TEŞKİLATLARA LAİKLİK ŞOKU!

16 Eylül 2011 21:38 tsi
ERDOĞAN'DAN İSLAMİ TEŞKİLATLARA LAİKLİK ŞOKU! Erdoğan'ın laiklik tavsiyesi, özgürlük için günlerce sokaklarda kalan Mısırlılar ve yıllardır Mübarek rejiminin zulüm ve baskısına maruz Müslümanları ve İslami teşkilatları şok etti.

Tam anlamıyla hayal kırıklığı

Neo laiklik

Erdoğan'ın laiklik tavsiyesi, özgürlük için günlerce sokaklarda kalan Mısırlılar ve yıllardır Mübarek rejiminin zulüm ve baskısına maruz Müslümanları ve İslami teşkilatları şok etti.

 Mısır'da halk tarafından Kur'an-ı Kerim'ler ve "hoş geldin sevgili özgür Müslüman lider" pankartlarıyla karşılanan Erdoğan'ın, Mısır'ın yeni yönetiminin "laik" olması gerektiği sözleri büyük bir şaşkınlık ve tepkiyle karşılandı. Kendi inanç ve değerleri doğrultusunda yeni bir yönetim ve anayasa yapım süreci için mücadele eden Mısır halkı, batının empoze ettiği laikliğin kendilerine model olarak sunulması karşısında şaşkına döndü. Laiklik çıkışı, Erdoğan ile ilgili İslam dünyasının lideri ve kahramanı benzetmelerini tam anlamıyla hayal kırıklığına uğrattı.

Başbakan Erdoğan'ın Arap Baharı turunun ilk ayağı Mısır'da yaptığı 'laiklik tavsiyesi', hem Mısır'ı hem de Türkiye'yi şok etti. Aynı zamanda BOP Eşbaşkanı olarak başladığı Kuzey Afrika gezisinin ilk durağı Mısır 'da yıllardır Müslümanlara ve dini hayata yönelik baskıları göz ardı ederek batılı güçlerin 'laiklik rejimini' açıkça tavsiye eden Erdoğan, Mübarek zulmünden kurtulan Müslüman Mısır halkını şaşkınlığa uğrattı.

Başta Müslüman Kardeşler olmak üzere Mısır'dan bir biri ardına eleştiriler ve tepkiler yükselmeye başladı.

Erdoğan ne dedi?
Erdoğan, büyük tartışmaya neden olan laiklik açıklamasını, Mısır'ın uydudan yayın yapan Dream TV adlı televizyon kanalına verdiği röportajda yaptı. Erdoğan konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Ben Mısır'ın da laik bir anayasaya sahip olmasını tavsiye ediyorum. Çünkü laiklik din düşmanlığı değildir. Laiklikten korkmayın. Umarım ki Mısır'da yeni rejim laik olacaktır. Umuyorum ki benim bu açıklamalarımdan sonra Mısır halkının laikliğe bakışı değişecektir

Türkiye'de anayasa laikliği, devletin her dine eşit mesafede olması olarak tanımlar. Laiklik kesinlikle ateizm değildir. Ben Recep Tayyip Erdoğan olarak Müslümanım ama laik değilim. Fakat laik bir ülkenin başbakanıyım. Laik bir rejimde insanların dindar olma ya da olmama özgürlüğü vardır"

Bitmez: Yanlış hatta abesle iştigal
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez ise, Erdoğan'ın laiklik tavsiyesini eleştirerek, "Aslında Türkiye'de, halka dayatılan laiklik bize uyan bir laiklik değildir.  Dolayısıyla Müslüman halkların yaşadığı ülkelere uymayan bir şeyi,  BOP Eşbaşkanlığı çerçevesinde Mısır'a tavsiye olarak taşımak çok yanlıştır. Hatta abesle iştigaldir. Sayın Başbakan'ın bu tavsiyesi, batının isteklerinin Arap ülkelerindeki yeni yönetimlere yansıtılmasına yönelik gayretten başka bir şey değildir. Sormak istiyorum. Kılıçdaroğlu gitseydi, acaba nasıl bir çağrı yapabilirdi?" dedi.

Müslüman Kardeşlerin tepkisine de destek veren Bitmez, "Onlar, eleştirilerde gayet haklılar. Batı değerlerinin taşınmasına, Müslüman bir ülke olan Mısır'dan gelen bu tepkiler gayet yerinde ve haklıdır" dedi. Erdoğan'ın bu tür tavsiyelerde bulunmaktan vazgeçmeye çağıran Bitmez, "Oradaki halklar, kendilerini yönetecek idareyi seçme ve kendi Anayasalarını yapma hakkına sahiptirler. Mısır, Türkiye gibi etkin, geçmişi köklü bir ülkedir.  Dolayısıyla usulen yanlış bir çağrı olmuştur. Ayrıca yeni Anayasa yapım sürecinde başka ülkelerin bize tavsiyede bulunmasına hak verir" diye konuştu.

 

Kaynak:  MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/neo-laiklik-215975.htm}



Bu haber 697 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,672 µs