En Sıcak Konular

HAMİ TÜRKİYE HEDEF İRAN KORUNAN İSRAİL

16 Eylül 2011 18:31 tsi
HAMİ TÜRKİYE HEDEF İRAN KORUNAN İSRAİL AKP iktidarı tarafından üzeri örtülmek istenen erken uyarı radar sistemiyle ilgili gerçek, ünlü New York Times gazetesi tarafından dünyaya duyuruldu.

Hedef ülke İran!

AKP iktidarı tarafından üzeri örtülmek istenen erken uyarı radar sistemiyle ilgili gerçek, ünlü New York Times gazetesi tarafından dünyaya duyuruldu.

Maksat, caydırmakmış...
Türkiye’nin, NATO’nun füze kalkanı projesinin parçası olan erken uyarı radarının Malatya’daki Kürecik askeri tesisine yerleştirilmesi kararı, ABD’de de yankılandı. Amerikan ve NATO askeri yetkilileri, New York Times gazetesine yaptıkları açıklamada, amacın İran’ı caydırmak olduğunu söylediler.

Adeta burnunun dibinde
Türk Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü’nün radarın Güneydoğu’daki bir tesise yerleştirileceğini söylediğini ve üssün Türkiye’nin İran ile sınırının 375 mil doğusunda bulunduğunu kaydeden gazete, “İran da zaten, Türkiye’nin sisteme katılma kararına muhalefetini dile getirmişti” diye yazdı.
 
ABD ve NATO “Hedef İran” dedi
Dışişleri Bakanlığı, Malatya’ya kurulacak NATO füze kalkanının İran’ı hedef almadığını söyleyedursun, ABD’den, radarların İran’ı hedef aldığına dair bir itiraf daha geldi. New York Times gazetesinin (NYT) haberine göre, ABD ve NATO yetkilileri hedefin İran olduğunu açıkladı. Türkiye’nin, NATO’nun füze kalkanı projesinin bir parçası olan erken uyarı radarının Malatya’daki Kürecik askeri tesisine yerleştirilmesi kararı, ABD’de de yankılandı. NYT, Amerikan ve NATO askeri yetkililerinin, Malatya Kürecik’e kurulacak füze kalkanının İran’ı caydırmak için dizayın edildiğini söylediklerini yazdı. Gazete, Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsünün radarın Güneydoğudaki bir tesise yerleştirileceğini söylediğini belirterek İran’ın da Türkiye’nin bu kararına tepki gösterdiğini ifade etti.

Ellison da söylemişti
Bir hafta önce de Amerikalı lobici ve Füze Savunma İttifakı (MDAA) Başkanı Riki Ellison, Türkiye’de kurulması beklenen füze kalkanının İran’dan Avrupa ve ABD’ye yönelebilecek füzelerin erken tanımlanması amacıyla tasarlandığını savunmuştu. Dışişleri Bakanlığı ise bu iddiayı yalanlayarak, Türkiye’ye kurulacak erken uyarı radar sisteminin İran dahil spesifik olarak herhangi bir ülkeye karşı konuşlandırılmadığını, sistemin NATO’nun “caydırıcılık” konseptinin bir parçası olduğunu vurgulamıştı.

Malatya İsrail’e kalkan olmak istemiyor
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Malatya İsrail’e kalkan olmak istemiyor” dedi. NATO’nun Füze Kalkanı Savunma Sisteminin Malatya Kürecik’te kurulmasına tepki gösteren Ağbaba, şunları söyledi: “Sadece Malatyalı CHP’liler değil Malatya’da yaşayan diğer siyasi görüşlerdeki vatandaşlar da füze kalkanı ile açık hedef haline gelmek istemiyor. Birilerinin güvenliği için hem ülkemiz hem de şehrimiz tehlikeye atılmamalı. Şehrin görüşü alınmadan gizlice karar verilmesi ve sürpriz olarak açıklanması da anti-demokratik bir uygulama.” 

 

Kaynak:

 



Bu haber 912 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,349 µs