En Sıcak Konular

BDP: ''BİZ ARTIK ÖCALAN'IN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ İSTİYORUZ''

15 Eylül 2011 10:02 tsi
BDP: ''BİZ ARTIK ÖCALAN'IN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ İSTİYORUZ'' Selahattin Demirtaş,"Görüşecekseniz serbest bırakın, dışarıda görüşün. Biz artık Öcalan’ın özgürlüğünü istiyoruz. Çözüme inanıyorsanız yaparsınız. Başka yol bilmiyoruz" dedi.

Demirtaş: Artık Öcalan'ın özgürlüğünü istiyoruz!

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmelerin tıkandığını elirterek, "Görüşecekseniz serbest bırakın, dışarıda görüşün. Biz artık sayın Öcalan’ın özgürlüğünü istiyoruz. Çözüme inanıyorsanız yaparsınız. Başka yol bilmiyoruz" dedi.

PKK ile MİT görevlileri arasında gerçekleştiği öne sürülen ses kayıtlarının kamuoyunda kıyametler koparmadığını, insanların diyalogu, müzakereyi ’yapılması gereken akılcı yollar’ olarak gördüğünü savunan Demirtaş, kara harekatı ile ilgili bir soru üzerine de "Kara operasyonu olursa sonu facia olur. Cenazeler gelir, sonra oturup birbirimizi suçlarız, çözüm olmaz" değerlendirmesini yaptı.

BDP, Ankara’da gerçekleştiği 2’nci Olağan Genel Kurulu’ndan sonra ilk grup toplantısını Diyarbakır’da yaptı. BDP’nin seçime birlikte girdiği blok Milletvekillerinin de katıldığı toplantıya, bazı milletvekilleri katılmadı. Konuşmasına, geçenlerde Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde meydana gelen ve 3’ü sivil 2’si güvenlik görevlisi 5 kişinin yaşamını yitirdiği olaya değinerek başlayan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş şunları söyledi:
"Şemdinli’de yaşanan sıradan bir olay değildir. ’1990’lı yıllara asla geri dönüş olmayacaktır’ diyen hükümetin, daha işin en başından 1990’lı yıllara geri dönüldüğünün acı bir olayıdır. Şemdinli’de yaşananların ortaya çıkarılması için özellikle gazetecileri, heyetleri oraya çağırıyorum, araştırsınlar. Eskiden yine böyle olaylar yaşanırdı.

Siviller katledilirdi, Kaymakamlar, Valiler ’teröristler gelip bu kadar kişiyi katletti’ derlerdi ve geçerdi. Ankara ve İstanbul’daki gazeteciler de bu olayların üstünün örtülmesine katkıda bulunurdu. Şimdi Şemdinli’de aynı şeyler yaşanıyor. Biri çocuk üç sivil insan yaşamını yitiriyor. Daha çatışmaların yaşandığı saatlerde üç sivilin PKK tarafından öldürüldüğü yazılıyor. Ne adli tahkikat var, ne balistik inceleme var devlet bürokrasi ve medyanın işbirliği ile bu kirli savaş böyle yürütülüyor."

’SES KAYITLARI KIYAMET KOPARMADI’

BDP Genel Başkanı Demirtaş, dün gündeme düşen ve PKK ile MİT görevlileri arasında gerçekleştiği öne sürülen ses kayıtları ile ilgili olarak da şu değerlendirmede bulundu:
"Ama bu haliyle bile kamuoyunda tartışma biçimi bizce hükümete çok ciddi mesajlar veriliyor. Kamuoyunda kıyametler kopmuyor. İnsanlar diyalogun, müzakerenin yapılması gereken akılcı yollar olarak görüyor. Demek ki istenirse PKK ile de, sayın Abdullah Öcalan’la da müzakereler açık bir şekilde yürütülebilir. Türkiye toplumu müzakereye, diyaloga hazırdır. Kürt’ün de Türk’ün de diyaloga karşı bir tepkisi yoktur. Hükümet öyle teröristle görüşülmez lafları bir kenara bırakmalıdır. Kiminle savaşıyorsan onunla barışırsın."

’KANDİL’E ASKER DEĞİL, MÜZAKERE HEYETİ GÖNDERİLSİN’

BDP olarak bütün samimiyetleri ile hükümeti açık müzakereye davet ettiklerini kaydeden Selahattin Demirtaş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hükümet binlerce askeri Kandil’e göndermekten vazgeçmeli. Kandil’e gönderecekse bir müzakere heyeti göndermeli, birini de İmralı’ya göndermeli. Bunu da halkın bilgisi ve hakemliği dahilinde yapmalı. Gencecik çocukları dağa taşa sürüklerken, işin kolayına kaçarken rahatsınız, ama iş müzakereye gelince, ’kamuoyu ne der’ telaşıyla, tek yol tek seçenek olarak savaşa sarılacaksınız. Bunu doğru bulmuyoruz. Kandil’de kökünü kazıyacağız dediğiniz kişiler uzaydan gelmedi. Beş bin kişiyi Kandil’de katledeceğiz derken, on milyon Kürdü de katletmeyi göze almış demeksiniz. Çünkü onlar bu halkın evlatlarıdır."
Taraftarlarına direnmek için hazır olmaları çağrısında bulunan Demirtaş, "Her ne olursa olsun, sonuçta halkımızın özgürlüğü kazanacak. Direnmekten tek bir geri adım atan namert olsun" dedi.

’ARTIK ÖCALAN’IN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ İSTİYORUZ’

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İmralı’da PKKelebaşı Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmelerin tıkandığını kaydederek bu konuda şöyle konuştu:

"Dünyanın üçüncü büyük ordusuna sahip, İsrail’e kafa tutan bir devlet, 50 gündür kendi adasına gidemiyor. Şu saatten sonra artık ’İmralı’ya heyet gitsin, görüşün’ demiyoruz. Görüşecekseniz serbest bırakın, dışarıda görüşün. Biz artık sayın Öcalan’ın özgürlüğünü istiyoruz. Kürt sorunu çözme konusunda samimiyseniz yol yöntem budur. Çözüme inanıyorsanız yaparsınız. Başka yol bilmiyoruz. Kıvırmaya gerek yok. Kürt halkının muhataplarını muhatap almadan sorun çözülmez."

Demirtaş, kara harekatının olması halinde ise, sonunun facia olacağını, cenazelerin geleceğini ve oturup birbirlerini suçlayacaklarını belirterek, bunun çözüm olmadığını kaydetti.

’İSRAİL İLE GERİLİM YAPAY’

Başbakan’ın son gezisini de eleştiren BDP Genel başkanı Selahattin Demirtaş, İsrail ile yaşanan gerilimin yapay olduğunu, İsrail’i korumak için Malatya’ya füze kalkanı kurulduğunu ileri sürdü. Başbakan’ın dünya lideri olmasına karşı olmadıklarını da belirten Demirtaş, "Son imparator olsun, Padişah olsun ne istiyorsa o olsun. Biz bundan keyif duyarız. Ama iki yüzlü olmasın. Türkiye toplumu Başbakan’ın Mısır, Suriye, Libya liderleri için 1.5 yıl önce söyledikler ile bugün söylediklerini sorgulamalıdır."
Grup toplantısından sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Demirtaş, 1 Ekim’de Meclis’e gidip gitmeyecekleri konusunu gruptaki arkadaşlarını ile değerlendirdikten sonra karar vereceklerini söyledi.

 

Kaynak. GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/demirtas-artik-ocalanin-ozgurlugunu-istiyoruz/399704/9/Siyaset}


 



Bu haber 733 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,905 µs