En Sıcak Konular

SİGARAYA ELEKTRONİK TAKİP

18 Ocak 2008 13:11 tsi
SİGARAYA ELEKTRONİK TAKİP Tütün ve tütün mamullerinde üretimden bayideki satış aşamasına kadarki süreç için, ''Elektronik Takip'' uygulaması geliyor.

ANKARA - Türkan Al- Güliz Demircan Yücel - Tütün ve tütün mamullerinde üretimden bayideki satış aşamasına kadarki süreç için, ''Elektronik Takip'' uygulaması geliyor.
Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkiler Piyasası (TAPDK) Başkanı Kazım Çalışkan'dan alınan bilgiye göre, sigara ve diğer tütün mamullerinde üreticiden çıkan ürünün, bayide satıldığı noktaya kadar takip edilmesini öngören yeni bir sistem kurulacak.
''Elektronik Ürün Takip Sistemi'' olarak adlandırılan sistemin oluşturulmasına dönük çalışmalar devam ediyor. Bu yıl içinde bitirilmesi ve devreye sokulması planlanan yeni sistemde, elektronik takip, el bilgisayarları, el terminalleri kanalıyla yapılacak.
Dağıtım görevlileri, üretim sonrası bayiye kadarki süreci, el bilgisayarlarıyla kendi şirketlerinin yanı sıra TAPDK'da oluşturulacak merkeze de aktaracak. Bu şekilde, söz konusu süreçte üretilen ya da ithal edilen ürünlerin, kalem, kalem hangi yerleşim yerindeki, hangi bayiye iletildiği yakından izlenebilecek.
Mevcut sistemde zaten bandrol vasıtasıyla üretimin takip edildiğine işaret eden TAPDK Başkanı Çalışkan, ''Yeni sistemde el bilgisayarlarında ürünün hangi bayiye verildiğine ilişkin zorunluluk getireceğiz. Söz konusu altyapıyı kuramayanlar bu işi yapamayacak'' dedi.
Elektronik takibin, bandrol uygulamasının bir ileri adımı olacağını kaydeden Çalışkan, sadece üreticiler değil, dağıtıcılar ve bayilerin de bu ağ içinde yer alacağını bildirdi. Piyasaya çeki düzen verilmesi açısından çok önemli gördükleri projenin, kaçakçılıkla mücadeleye de çok büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Çalışkan, yeni sistem devreye girdiğinde kaçak sigara ile daha etkili mücadele edebileceklerini kaydetti.

Bu haber 442 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,374 µs