En Sıcak Konular

LİEBERMAN ATEŞLE OYNUYOR

10 Eylül 2011 12:43 tsi
LİEBERMAN ATEŞLE OYNUYOR Lieberman,PKK’nın lider kadrosuyla görüşecek. İsrail terör örgütüne silah ve eğitim yardımı yapacak. PKK’ya istedikleri her alanda tam destek verilecek.

‘Bedel ödetmek için biz de PKK’ya silah verelim!’

İsrail Dışişleri Bakanı, açık açık ''Teröre destek sağlarız'' dedi

İsrail ile Türkiye arasında, 4 kez özür dilenmesi için uzlaşmaya varılmasına rağmen hepsini veto eden İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, Ankara’nın yaptırımlarına karşı 5 maddelik tehditkar bir plan hazırladı ve “Erdoğan’a yaptıklarının bedelini ödeteceğim” dedi...

1980’li yıllarda İsrail’in köklü partisi Likud’da Benjamin Netanyahu’nun genel sekreteri olarak parlayan ve o tarihten bu yana İsrail’in dış politikasındaki radikalleşmenin 1 numaralı sorumlusu olarak gösterilen Avigdor Lieberman, şimdi de Türkiye ile İsrail gerilimini zirveye taşımaya kararlı.

Gazze’den çekilmeye itirazı nedeniyle eski başbakan Ariel Şaron tarafından hükümetten kovulan, ABD’nin Filistin barışı için önerdiği “Yol Haritası”na itiraz ederek Filistinliler’e küçük bir toprak parçası vermenin yeterli olacağını savunan ve Türkiye ile İsrail arasındaki özür müzakerelerini, “Asıl Ankara bizden özür dileyecek” diyerek sabote eden Moldova doğumlu Dışişleri Bakanı, bu kez de Türkiye’nin İsrail’e karşı açıkladığı 5 maddelik yaptırım paketine karşı yine 5 maddelik bir paket hazırladı. İsrail’in en çok satan gazetesi Yedioth Ahronot’a konuşan Lieberman, “İsrail ile uğraşmanın bedelini Erdoğan’a ödeteceğiz. Türkiye bize saygılı davransa iyi olur” diyen Lieberman, gazeteye göre Dışişleri’nin aşırı sağcı kadrolarıyla birlikte Türkiye’ye karşı şu hamleleri yapma tavsiyesinde bulundu:

Ermeniler’i de kullandı

1. Bu ay içinde yapacağı ABD ziyareti sırasında Lieberman bu ülkedeki Ermeni lobisinin temsilcileriyle görüşecek. Ermeni soykırımı iddialarının dünyaca kabul görmesi için İsrail bundan sonra Ermeni diyasporasına tam destek verecek. İsrail ayrıca Ağrı Dağı ve çevresinin Ermenistan’a ait olduğuna yönelik iddiaları da destekleyecek. ABD Kongresi’nde Türkiye aleyhinde işbirliği yapılacak.

2. Lieberman, Avrupa’da tüm dünya tarafından terörist bir örgüt olarak kabul edilen PKK’nın lider kadrosuyla görüşecek. İsrail terör örgütüne silah ve eğitim yardımı yapacak. PKK’ya istedikleri her alanda tam destek verilecek.

3. İsrail’in dünyanın dört bir yanındaki temsilcilikleri, bulundukları ülkelerin vatandaşlarını Türkiye’nin azınlıklara karşı kötü muamelesi konusunda bilgilendirecekler.

4. İsrail ordusunda görev almış emekli askerlere “Türkiye’ye seyahat etmeyin” uyarısı yapılacak.

5. İsrail vatandaşlarına Türk havaalanlarından aktarma yapan uçaklara binmemeleri tavsiye edilecek.

3’üncü büyük parti

Lieberman’ın direkt bilgisi dahilinde hazırlandığı belirtilen bu 5 maddelik plan konusunda İsrail hükümetinden hiçbir yalanlama gelmemesi de dikkat çekici. Koalisyon hükümetini sürdürebilmek için Lieberman’ın aşırı sağcı partisine ihtiyaç duyan Başbakan Netanyahu, sık sık Dışişleri Bakanı’nın İsrail’in dış politikası konusunda hükümetten bağımsız olarak yaptığı açıklamaları kabul etmek durumunda kalıyor. 2009 yılından beri 5 partili koalisyonda yer alan Lieberman’ın Yisrael Beiteinu (İsrail Evimiz) partisi, son seçimlerde büyük bir patlama yaparak yüzde 12 oy almış ve İsrail siyasetinin en köklü partilerinden İşçi Partisi’ni dahi geride bırakarak 15 milletvekilliği kazanmayı başarmıştı. Netanyahu, koalisyon önerisi götürdüğünde, hükümet kurabilmek için Lieberman’ın Başbakanlık Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı taleplerine boyun eğmek zorunda kaldı. Ancak o dönemde İsrail ve dünya basını, “Netanyahu İsrail dış politikasını ateşe attı” yorumlarını yapmıştı.

DİP NOT: İsrail, Türkiye Hamas’ı terör örgütü olarak nitelemediği için PKK’yı terör örgütü olarak görmüyor.(VATAN) [1]

Moldovalı bar fedaisiydi, Dışişleri Bakanı oldu

1958 yılında Moldova’da doğan Lieberman, 20 yaşındayken ailesiyle birlikte İsrail’e göç ettikten sonra sağcı örgütlerin içinde yer aldı. Üniversite yıllarında bir gece kulübünde fedai olarak çalışması sırasında siyasi grupların uğrak yerine olan bu kulüpte politikayla tanıştı ve kısa sürede sivrildi. Kudüs Üniversitesi’nde siyaset bilimi okurken öğrenci kulüpleri başkanlığına yükseldi ve aşırı sağcı grupların liderliğini yaptı. Siyasete sağcı Likud partisinde başladı. Netanyahu ve Şaron’la çalıştı. Ardından Filistinliler’e karşı çok daha sert siyaseti savunan kendi partisini kurdu. Şaron’la koalisyon kurmasına rağmen, Gazze planına itirazı nedeniyle hükümetten kovuldu.

Evi yasadışı yerleşkede

En büyük patlamasını son seçimlerde yaptı ve yüzde 11.7 oy alarak İsrail’in en büyük üçüncü partisi olmayı başardı. Evli ve 3 çocuk babası olan Lieberman’ın ailesi Batı Şeria’daki bir yasadışı Yahudi yerleşkesinde yaşıyor. 1967 sınırlarını kesin bir dille reddeden Lieberman, işgal topraklarında kurulan Yahudi yerleşkelerinin de azılı bir savunucusu. Ancak ileride bir barış olması durumunda bu evi boşaltabileceğini söylüyor. [2]

 

Kaynak: GAZETEVATAN

[1] {http://haber.gazetevatan.com/bedel-odetmek-icin-biz-de-pkkya--silah-verelim/398684/30/Dunya}

[2] {http://haber.gazetevatan.com/Haber/398827/1/Gundem}



Bu haber 684 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,599 µs