En Sıcak Konular

12 DEV ADAM FRANSA'YA KAYBETTİ ÇEYREK FİNALİ ZORA SOKTU

8 Eylül 2011 08:16 tsi
12 DEV ADAM FRANSA'YA KAYBETTİ ÇEYREK FİNALİ ZORA SOKTU 12 Dev Adam, 2. tur ilk maçında Fransa’ya yenilip, çeyrek final şansını zora soktu

Potoya Fransız kaldık

Milliler çeyrek final şansını zora soktu

12 Dev Adam, 2. tur ilk maçında Fransa’ya yenilip, çeyrek final şansını zora soktu

%77 faul, %46 ikilik ve %21 üçlük isabetiyle oynayan Milliler, 4. çeyrekte 15 sayı geriden gelip 7 saniye kala farkı 1’e indirdi. Son 5 saniyede ise fark 3 sayıydı ama kenardan topu bile oyuna sokamayınca mağlup olduk

DÜN akıl almaz bir hata dışında maç sonunu iyi oynadık aslında.. Ama mağlubiyetin asıl nedeni o hatadan öte 3. çeyreğin son 2 dakikasındaki kötü oyun.. O süreçte 10-0’lık bir seri bulan Fransa, son periyoda 13 sayı farkla girdi ve o fark onlara yetti.. 12 Dev Adam bırakmadı maçı.. Önce öne geçmek için sonra da maçı uzatmaya götürmek için fırsat yarattık kendimize ama bunu kullanamadık..

PEKİ 3. çeyreğe kadar nasıl geldi maç? Genel olarak iyi savunma yapıyorduk ama maçı kontrol altına alamamamızın sebebi hücumda yaşandığımız kısırlıktı.. Daha ilk çeyrekte 7, ilk yarı sonunda ise top kaybı sayımız 11’di.. Normalde bu sayı bizim bir maç sonunda ulaştığımız top kaybı sayısı.. Bu kadar topun değerini bilmezken maçta kalmamızı sağlayan ise ikinci şans sayılarıydı.. Yine ilk yarıda toplam 9 hücum ribandu almıştık ve ürettiğimiz 27 sayının 16’sı ikinci şans sayısıydı..

İLK çeyreği 14-12 önde geçmiştik.. 4-0’lık bir seriyle başlayıp 6 sayı farkı bulduk.. Ama hemen arkasından hem Ömer Aşık hem de Ersan’ın kenarda olduğu bu bölümde 3 kez üst üste 3 hücum ribaundu verdik ve Fransa 7-0’lık seriyle öne geçti.. Ve periyodu da Batum’un da devreye girmesiyle 31-27’lik skorla önde geçtiler..

MAÇIN kırılma bölümü olan 3. periyotta 26 sayı gördük potamızda.. Faul hakkımızı erken doldurmamızla beraber serbest atış çizgisinden 12 sayı yedik.. Parker da sorumluluğu iyice üzerine aldı.. Sadece bu bölümde 10 sayı atarken, periyot sonunda 2 bomboş üçlük attırdı arkadaşlarına ve 4. çeyreğe 44-57 önde girdi Fransa..

İSPANYA’YI yenerken son çeyrekte sadece 2 sayıya izin vermiştik.. Dün de sadece 3 basket attırdık.. Taktik faullerle beraber 11 sayı bulabildiler.. Biz ise 20 sayı attık ki dünkü maçta bir periyotta ürettiğimiz en yüksek skordu bu ve farkı alan savunması ve tam saha baskıyla erittik..

NEDEN KEREMI ATTI!

BİTİME 35 saniye kala Batum’un top kaybı sonrası skorda 63-61 gerideydik.. Molanın sonrasında 22 saniye kala Kerem Tunçeri köşeden bomboş bir üçlük kullandı ama top çemberin iki tarafına çarpıp çıktı.. Tabii burada o şutu atana kadar turnuvada 1/17 üçlük atan Tunçeri’yle bu atışı kullanmamız ne kadar doğru, tartışılır..

FAKAT hâlâ bitmemişti maç.. Parker 2/2 faul attı 18 saniyeye 4 sayı farkla girdi Fransa.. Biz ise önce Ender’le turnike kaçırsak da hücum ribaundu sonrası bitime 7 saniye kala Emir, Batum’un elinin üstünden mucizevi bir üçlük attı.. Parker’a yeniden faul yaptık, yine 2/2 attı.. Son saniyeye girilirken fark 3 sayıydı.. Ancak amatörce bir hata geldi millilerden.. 5 saniyede topu kenardan oyuna sokamayınca en azından bir üçlükle maçı uzatma şansını kaçırdık ve çeyrek final yolunda önemli bir fırsatı teptik..

Hido: Turnuva daha bitmedi

KAPTAN Hidayet Türkoğlu, Fransa karşısında maçı kazanma noktasına getirdiklerini fakat başaramadıklarını ifade etti. 4. çeyrekteki savunmayı maç geneline yaymaları gerektiğini söyleyen Hido, “Bizim için turnuva henüz bitmedi. Önümüzde 2 maçımız daha var. Maç içinde istikrarı yakalamak zorundayız. Cuma (yarın) günü çok daha iyi oynayıp, Almanya’yı yenmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

SİNAN Güler ise “Geri dönüşteki en büyük etki alan savunmasıydı. Onlar şutları kaçırdıktan sonra skor bularak geri döndük. Son dakikalarda çok boş şut kaçırdık. Ancak önümüzde 2 maçımız daha var ve hiçbir şey bitmiş değil” açıklamasını yaptı..

Ene: 3. periyotta çok kötüydük

BAŞANTRENÖR Orhun Ene, Fransa maçı sonrası 13 sayı geriye düştükleri 3. periyotta çok kötü oynadıklarını söyledi. İki takımın da iyi basketbol oynamadığını belirten Ene, şöyle konuştu:

“3. periyotta fark açıldı. Ayrıca bu periyotta basit hatalarla faul problemi yaşadık. Maç öncesi oyuncularımla rakibe 2. atış şansı vermememiz ve top kayıplarına dikkat etmemiz gerektiğini konuştuk. 42 ribauntla, maçı kazanacak kadar ribaunt aldık ama atış yüzdemiz iyi olmadığı için bunu değerlendiremedik.

16 top kaybı yaptık. 10’un altında tutsaydık, daha iddialı olacaktık. Gayretimizle maçı kazanma noktasına gelsek de 3. periyot öyle olmamalıydı. Almanya maçı devam edip, etmeme maçımız.”

Yenildik ama kaybedilmiş bir şey yok

MAÇI alan savunmasıyla kazanma noktasına getirdik. Fransa topu potaya atamaz hale geldi. Tamamıyla Parker’ın eline bakmaya başladılar, o da üçlükleri kaçırınca kendimize geldik. Faul hakları dolunca hep potaya gittik. Belki 3. çeyreğin başında alan savunmasına geçsek fark 15 sayıya kadar açılmayabilirdi.

SON topu oyuna sokamamamız şanssızlık oldu. O topu Emir yerine başkası çıkartsa ve Emir topu kullansa daha iyi olabilirdi. Ama kaybedilmiş bir şey yok. 2 maç daha var. Umarım dersler alınır ve Almanya maçına daha iyi çıkarız.(İbrahim KUTLUAY)

Ne yazık ki büyük bir fırsatı kaçırdık

İLK 3 periyotta iyi savunmaya karşın bir türlü hızlı hücum edip kolay sayı üretemedik. Bu yüzden de çok atletik Fransız savunmasına karşı yarı saha hücumunda çok zorlandık ve pota altına giremeyip dış atışlardan skor bulmaya çalıştık. Bunlar da girmeyince skorda çok kısır kaldık.

Son periyotta ise hem alan savunmasıyla Fransızların hücum düzenini bozduk hem de biraz da geride olmanın psikolojisiyle daha hızlı oynamaya başladık ve maça ortak olduk. Kerem Tunçeri’nin sol köşeden attığı boş üçlük girmeyince de çok büyük bir fırsatı kaçırdık.(Ergin ATAMAN)

 

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/fransaya-boyun-egdik/398374/1/Gundem}


 



Bu haber 736 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,222 µs