En Sıcak Konular

ÇİÇEK ''KIYAK'' KADROLARA SINIRLAMA GETİRECEK

7 Eylül 2011 13:50 tsi
ÇİÇEK ''KIYAK'' KADROLARA SINIRLAMA GETİRECEK Çiçek,TBMM Genel Sekerterliği Teşkilat Kanunu’nu değiştirmek için harekete geçti.Siyasilerin eş-dost ve yandaşlarını taşıdığı Meclis’e ''norm kadro'' geliyor.

Kıyak kadrolara sınırlama!

Çiçek, 30 yıllık TBMM Genel Sekerterliği Teşkilat Kanunu’nu değiştirmek için harekete geçti

Teklif yasalaşırsa Meclis için norm kadro tespit edilecek. İhtiyaçtan fazlası personelden emekliliğe hak kazanan yüzde 40 fazla ikramiye ödemesiyle emekli olmaya teşvik edilecek

Başbakan, milletvekilleri ile aynı ortamda çalışma ayrıcalığı ve ek tazminat ödemesi nedeniyle kamu personelinin çalışmak için can attığı, siyasilerin de imkanları nedeniyle eş-dost ve yandaşlarını taşıdığı Meclis’e norm kadro geliyor. Meclis bürokratlarınca hazırlanan söz konusu kanunun değiştirilmesine ilişkin teklif taslağı, TBMM Başkanı Cemil Çiçek imzasıyla TBMM’de bulunan parti gruplarının görüşüne açıldı. Düzenlemeler özetle şöyle:

NORM KADRO:

Teklif ile Meclis’te norm kadro uygulamasına geçiliyor. Düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 4 ay içinde Genel Sekreterlikçe oluşturulacak bir kurul tarafından norm kadro çalışması yapılıp, TBMM Başkanlık Divanı’na sunulacak.

İHTİYAÇ FAZLASI:

Başkanlık Divanı, Genel Sekreterliğin sunduğu çalışma uyarınca ihtiyaç fazlası personel olduğunu tespit ederse, Genel Sekreterlik kadrolarında yazılı sınavla göreve başlayanlar hariç olmak üzere bu personeli 30 gün içinde kadroları ile birlikte kamu kurum ve kuruluşlarına devredilmesi için Devlet Personel Başkanlığı’na bildirilmek üzere Başbakanlığa bildirecek. Devlet Personel Başkanlığı da 45 gün içinde sözkonusu ihtiyaç fazlası personelin devredileceği kurumları tespit edecek. Naklen atama yoluyla Meclis’te görev yapanlar, talep etmeleri halinde daha önce görev yaptıkları kurumlardan birine devredilecek.

EMEKLİLİK TEŞVİK:

Kanun yürürlüğe girdiği tarihte emekli aylığı bağlanmasına hak kazanmış durumdaki TBMM personeli, 3 ay içinde emeklilik başvurusunda bulunmaları halinde, emekli ikramiyeleri yüzde 40 fazlasıyla uygulanacak. Bu uygulama 4-C’li sözleşmeli personel için de geçerli olacak.

MÜŞAVİR SINIRLAMASI:

Teklif ile Meclis Başkanları’nın ağırlıklı olarak “yandaşları ve eski yakın çalışma arkadaşları” kullandıkları ve halen sayıları 90’a yaklaşan başmüşavirlik ve müşavirlik kadrolarına sınırlama geliyor. TBMM Başkanı 5 başmüşavir, 15 müşavir atayabilecek. Genel Sekreter’e de 15 müşavir ile çalışma imkanı getiriliyor. 5 Başkan müşaviri, 15 başkan müşaviri, 15 genel sekreter müşaviri kadrolarının yüzde 40’ına açıktan veya naklen atama yapılabilecek.

-BAŞKAN’A 5 DANIŞMAN:

TBMM başkanı kadrolu müşavirlerinin yanısıra sözleşmeli olarak 5 danışman ile de çalışabilecek. Danışmanlara milletvekili aylığının yarısı oranında sözleşme ücreti ödenecek. Meclis TBMM Genel Sekreterliği’ne bağlı kadrolarda, toplam sayının yüzde 20’si oranında sözleşmeli ve geçici personel çalıştırabilecek.

-DİPLOMATİK PASAPORT:

TBMM Genel Sekreterliği, yasama ve denetim çalışmalarında kullanmak üzere, bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler ile mahalli idarelerden bilgi ve belge talebinde bulunabilecek. TBMM Genel Sekreteri de diplomatik pasaport kullanabilecekler arasına alınıyor.

-ASKERİ BİRLİK KALIYOR:

Teklifte TBMM Başkanlığı’na ait tüm bina, tesis ve eklentileri ile arazilerin Genelkurmay Başkanlığı’nca tahsis edilecek askeri bir birlik ile İçişleri Bakanlığı’nca tahsis edilecek bir polis kuvveti tarafından sağlanmasına ilişkin mevcut yasa hükmü aynen korundu. (Şebnem HOŞGÖR / ANKARA)

 

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/kiyak-kadrolara-sinirlama/398182/1/Gundem}



Bu haber 616 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,557 µs