En Sıcak Konular

ERDOĞAN: ''FÜZE KALKANI BÖLGEMİZ İÇİN ÖNEMLİ''

7 Eylül 2011 11:08 tsi
ERDOĞAN: ''FÜZE KALKANI BÖLGEMİZ İÇİN ÖNEMLİ'' Başbakan Erdoğan,NATO’nun füze kalkanı kurulmasına yönelik çalışmalari için,''Atılan adımın, biz bölgemiz için önemli olduğunu düşünüyoruz'' dedi.

Füze kalkanı bölgemiz için önemli

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ve İspanya Başbakanı Jose Luis Rodrigues Zapatero, Türkiye-İspanya 3. Zirvesi’nin ardından ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan, Zapatero ile düzenledikleri ortak basın toplantısında, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Erdoğan, İsrail ile yaşanan sorunlarla ilgili soruyu yanıtlarken Türkiye’nin özellikle İsrail’den 3 önemli sorunun çözümüm istediklerini anımsattı. Başbakan Erdoğan, şöyle dedi: “Bir; ’Türkiye’den özür dileceksiniz’ dedik. İsrail’e teklifimiz budur. İki, ‘tazminat ödenmesi’ dedik. 3, ‘Gazze’ye ambargonun kaldırılması... Tabii bunlar yerine gelmediği sürece normalleşmenin olması da mümkün değildir’ dedik. Ve böyle bir adımı da atmayacaklarını açıkladıkları için bizler de adımımız şu anda atmış bulunuyoruz.”

‘İstişaremizi yaptık’

Bir gazetecinin, “NATO’nun füze kalkanı kurulmasına yönelik çalışmalarda son nokta nedir? Türkiye’nin çekinceleri giderildi mi? Uluslararası basında bu kalkanın İsrail’i korumak adına yapıldığı yorumları var. Bu noktada İran’dan gelen tepkiler var. Bunların nasıl değerlendirirsiniz?” sorusu üzerine Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: “Bu konu, Türkiye’de tabii bir radar üssünün kurulması olayıdır. Bu radar üssünün kurulması NATO çerçevesi içinde yapılan bir süreçtir ve bizler de bir NATO ülkesi olmak suretiyle, bu konunun en uygun neresiyse, bunu gerek Silahlı Kuvvetlerimiz, gerek Dışişleri, çalışmalarını azami ölçüde, en ince teferruatına kadar yapıldı ve hala da bu çalışmalar yapılıyor ve en kısa zamanda neticelendirip Türkiye’de bizleri herhangi bir sıkıntıya vesaireye sokacak adım söz konusu değil. Bunların hepsi basit kulislerdir. Atılan adımın, biz bölgemiz için önemli olduğunu düşünüyoruz. Ve onun içinde bu konuda hükümet olarak en geniş manada da istişaremizi yaparak kararımızı vermiş bulunuyoruz.”

Şampiyonluğu bırakmayız

Erdoğan, Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye ile İspanya arasında oynanan maça da değindi. Erdoğan, “Ama bir de tabii dün (Pazartesi) akşam İspanya-Türkiye, o yönden güzel bir gelişme oldu. İspanya’yı yenmek suretiyle gruptan çıkma şansı yakaladık. Bundan dolayı da özellikle teşekkür ediyorum. Futbolda da İspanya tartışılmaz” dedi. Gazeteciler Türkiye’nin galibiyetini Zapatero’ya sordular, “Doğrusunu söylemek gerekirse maçı izlemedim. ama iki ülkenin tur atlaması güzel. Ama futbolda da basketbolda da şampiyonluğu kimseye bırakmayız” dedi.

 

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/fuze-kalkani-bolgemiz-icin-onemli/398205/1/Gundem}

 



Bu haber 684 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,068 µs