En Sıcak Konular

TARİHİ CAMİLERDE NAMAZ KILANLAR TURİSTLERİN AYAK KOKUSUNDAN MUZDARİP

7 Eylül 2011 10:42 tsi
TARİHİ CAMİLERDE NAMAZ KILANLAR TURİSTLERİN AYAK KOKUSUNDAN MUZDARİP İstanbul Müftüsü Çağrıcı,''İstanbul’da Sultanahmet Camisi, en iyi temizlenen cami olmasına rağmen en çok kokan da camidir. Çünkü en çok turist alan camidir'' dedi.

‘Camilere gelen turistler kokuyor!’

İstanbul Müftüsü Çağrıcı camilerdeki kokudan rahatsız
 
İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı, “Cami cemaati olarak erkeğe nasıl davranılıyorsa kadına da aynı şekilde saygılı davranma konusunda zihniyet değişikliğine ihtiyacımız var” dedi.

Hizmetlerin doğru yürümesinin görevlilerin de kendini yetiştirmesine bağlı olduğunu vurgulayan Çağrıcı, şöyle konuştu, “Biz genel kadrolar olarak ne kadar iyi eğitilirsek, imamlarımızı, müezzinlerimizi, müftülerimizi ne kadar iyi eğitirsek, din hizmetlerinin de o kadar kalitesi artacak. Caminin itibarı, camiye ilgi artacak.

Müslümanlar kokmuyor

Biz 30, 40 ve 50 yıl öncesinin camisiyle bu toplumun seçkinlerini, entelektüellerini, okumuşlarını, aydınlarını camiye çekemeyiz. Artık modern dünya yeni bir sunumu gerektiriyor. Din de her hizmet gibi bir sunum işidir. Din hizmetlerinin ilgi ve itibar görmesi sizin onu nasıl takdim ettiğinize de bağlıdır. Din hizmetlerini topluma iyi sunacak elemanlar yetiştirmeye gayret ediyoruz.” Camilerde hijyen konusundaki değişimin sağlandığını kaydeden Çağrıcı, şöyle konuştu, “En çok ayak kokusunun hissedildiği camiler, turist çeken camilerdir. Müslümanlar’ın namaz kıldığı camilerde ayak kokusu çok hafif vardır, artık o dönüşümü epeyce gerçekleştirdik. İstanbul’da Sultanahmet Camisi, en iyi temizlenen cami olmasına rağmen en çok kokan da camidir. Çünkü en çok turist alan camidir. Turist sabahtan akşama dolaşıyor, camiye geliyor ve cami kokuyor. Sonra turist ’Cami kokuyor’ diyor. Oysa kendileri kokuyor. Sultanahmet Camisi’nde turistlerin kullandığı yerden cemaatin kullandığı yere doğru geçin, koku çok farklı. Çünkü cemaatin ayağı, çorabı temiz, artık insanlar kirli ayak ve çorapla dolaşmıyor.”

 

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/camilere-gelen-turistler-kokuyor/398210/7/Yasam}

 



Bu haber 892 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,508 µs