En Sıcak Konular

ERMAN KUNTER: ''FRANSA ŞAMPİYONASI’NIN EN POTANSİYELLİ TAKIMI''

7 Eylül 2011 10:01 tsi
ERMAN KUNTER: ''FRANSA ŞAMPİYONASI’NIN EN POTANSİYELLİ TAKIMI'' Türk basketbolunun dünya basketbolundaki en önemli temsilcilerinden olan Erman Kunter, 12 Dev Adam’ın, Avrupa Basketbol Şampiyonası’ndaki rakibi olan Horozlar ile ilgili olarak dikkat etmemiz gereken noktaları açıkladı.

Erman Kunter'den Fransa açıklaması

Türk basketbolunun dünya basketbolundaki en önemli temsilcilerinden olan Erman Kunter, 12 Dev Adam’ın, Avrupa Basketbol Şampiyonası’ndaki rakibi olan Horozlar ile ilgili olarak dikkat etmemiz gereken noktaları açıkladı.2. tura yükselen A Milli Takımımızın rakibi Fransa olunca aklıma gelen ilk isim tabii ki de Erman Kunter oldu.

Fransa Ligi’nde Cholet takımı ile büyük başarılara imza atan başarılı antrenöre, millilerimizin en çok dikkat etmesi gereken noktaları sordum..

“Aman dikkat” diyerek sözlerine başlayan Erman hoca, “Çok atletik ve çok hızlı bir takım, o nedenle maç boyunca agresif ve sert olarak hem hücum hem de savunma yapmalıyız” dedi.

Bu maçın çok kritik olduğunu savunan Erman Kunter, “Almanya ile oynanacak maçı da asla yabana atmayın, onlar da turnuva takımıdır” yorumunda bulundu.

İşte Erman hocanın Fransa hakkındaki açıklamaları..

AVRUPA ŞAMPİYONASI’NIN EN POTANSİYELLİ TAKIMI

“Gerçek anlamda bakıldığında çok potansiyelli bir takım. NBA’deki lokavttan da yararlanıp baya da bir oyuncu getirdiler. Kağıt üstünde Avrupa Şampiyonası’nın en potansiyelli takımı Fransa. Çok silahları var, çok atletikler. Hiç kolay maç olmaz. Tony Parker var, Batum var, Noah var. Benim oyuncu Kevin Seraphin de ilk kez milli takım forması giydi, çok iş yaptı.”

“ONLARLA BERABER KOŞARSAK KAYBEDERİZ”

“Onlar için de zor bir maç. Ancak biraz yorgunlar. Biz Fransa maçını bugün oynasaydık onları yenerdik. Sırbistan maçında çok fazla yıprandılar ama bir gün dinlenecekler. Ne olacak bilmiyorum. Bizim takım da İspanya galibiyetiyle iyi bir moral aldı. Fransa mücadelesi çok kritik. Çok dikkat edilmesi gereken bir takım. Yeterli sertlik olursa maçı çevirebiliriz. Yumuşak oynamamak lazım. Rakip, koşarak oynayan bir takım. Sırbistan maçında da uzatma oldu ama 90 sayılar civarına kadar çıkabiliyorlar. Savunmada ve hücumda göstereceğimiz sertlik ve agresiflik oyunu etkiler. Devamlılıkları yoktur. Çok çok iyi oynadıkları periyotlar olur ama çok çok da kötü oynadıkları çeyrekler oluyor. Oyunlarını 40 dakikaya yayamazlar. Biz onlar kadar fazla koşamayız, o nedenle onlarla beraber koşmamalıyız.”

“BU MAÇ ÇOK KRİTİK”

6 takımın olduğu bir gruptayız, 4’ü üst tura çıkacak, 2’si ise elenecek. Almanya maçını asla yabana atmamak lazım, onlar da turnuva takımıdır. O nedenle o maç da oldukça önemli. Ancak Fransa maçını kazanırsak en azından hem gruba iyi başlarız hem de bu zorlu grupta bir önemli takımı saf dışı bırakırız. İşi hiç Almanya maçına bırakmamak gerekiyor. Fransa maçını kazanırsak çok büyük avantaj elde ederiz. Fransa, B Grubu’ndan 2 galibiyet getirdiği için bu maçı kazanırlarsa tur atlar. O nedenle bu maç onlar için de çok önemli. Fransa da bu maçı kazanmak isteyecek.

“BU ŞAMPİYONA ÇOK İLGİNÇ”

Oldukça ilginç bir şampiyona yaşıyoruz. Biz kötü sonuçlar aldık, öbür taraftan Finlandiya üst tura yükseldi. O nedenle bu şampiyonada her şey olabilir. Ancak bu maç çok önemli. Önce çeyrek finali düşünmek gerekiyor. Sonra da kötü sonuç alıp yarı finalin dışında kalsak bile 5. olabilmek için 2 maç daha oynayacağız. Çok dikkatli olmalıyız.

“ORHUN DAHA NE YAPSIN”

Orhun Ene bence çok başarılı, daha ne yapsın, alınabilecek en iyi oyuncuları aldı. Bir tek Kerem Gönlüm olsaydı daha iyi olurdu. Ben “oyun çizmiş de uygulanmamış” fikrine katılmıyorum. Ben de biliyorum. Bazen öyle anlar vardır ki sen oyunu çizersin ama oyuncular onu uygulayamaz. Her şeyi koça yüklemeyelim. Orhun, yapılabilecek her şeyi yapıyor.

Ali Can YAYCILI -  hurriyet.com.tr

 

KAYNAK: hurriyet.com.tr {http://www.hurriyet.com.tr/spor/basketbol/18661217.asp}



Bu haber 814 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,469 µs