En Sıcak Konular

PLATİNİ: ''ŞİKEYİ BEN Mİ YAPTIM FENERLİLER BANA DEĞİL ŞİKECİLERE KIZSIN''

7 Eylül 2011 09:56 tsi
PLATİNİ: ''ŞİKEYİ BEN Mİ YAPTIM FENERLİLER BANA DEĞİL ŞİKECİLERE KIZSIN'' UEFA Başkanı Michel Platini, Şampiyonlar Ligi’ne katılmalarına izin verilmeyen Fenerbahçelilere seslendi; “Şikeyi ben mi yaptım. Bana değil, şikeyi yapanlara kızsınlar.”

Şikeyi ben mi yaptım Fenerliler bana değil şikecilere kızsın

Fenerbahçe’yi Şampiyonlar Ligi’ne almayarak büyük iyilik yaptık. Fenerbahçelilerin bunun farkında olması lazım. Bu sayede Türk futbolu ve Fenerbahçe’yi 5 yıllık cezadan kurtardık.Soruşturma bittiğinde Fenerbahçe’yi neden ihraç ettiğimizi göreceksiniz

UEFA Başkanı Michel Platini, Şampiyonlar Ligi’ne katılmalarına izin verilmeyen Fenerbahçelilere seslendi; “Şikeyi ben mi yaptım. Bana değil, şikeyi yapanlara kızsınlar.” Davet üzerine geldiği Viyana’da Avusturya ve Türkiye Futbol Federasyonları’nın yetkilileriyle dün yemekte bir araya gelen Platini, Fenerbahçelilerin tepkisini bildiğini ifade ederken, bir de uyarıda bulundu;

- Bana niye kızıyorlar, şikeyi ben mi yaptım. Türkiye’de şikeyi yapanlara kızsınlar. Fenerbahçe’yi Şampiyonlar Ligi’ne almayarak iyilik yaptık. Fenerbahçeliler bunun farkında olmalı. Türk futbolunu ve Fenerbahçe’yi 5 yıllık cezadan kurtardık.

Vücut diliyle onaylamadı

Toplantıda, Fenerbahçe’nin CAS’a yaptığı başvuru gündeme gelince sözlü bir tepki göstermeyen UEFA Başkanı, buna karşılık vücut diliyle başvuruyu onaylamadığını belli etti.

Gerçekten bilmiyor musunuz?

Toplantı çıkışı, Türk gazetecilerin, “Fenerbahçe neden Şampiyonlar Ligi’ne alınmadı” sorusuna, “Neden alınmadığını gerçekten bilmiyor musunuz?” sorusuyla karşılık veren Platini, ardından şu açıklamayı yaptı:

- F.Bahçe’nin niye alınmadığını bütün dünya biliyor. Bu konuda soruşturma devam ediyor. Bittiğinde herkes, her şeyi tüm ayrıntılarıyla öğrenecek. Fakat Türk futbolu için iyi günler olmadığı kesin.


TFF bu işin üstesinden gelecektir

TFF’nin resmi internet sitesinde, toplantının detayları hakkında bilgi verilirken Michel Platini’nin şu sözleri aktarıldı:   “Bu güzel oyunun 5-6 problemi bulunuyor. Şike, bu problemlerin en önemlisi. Her federasyon ve de dolayısıyla başkanı şike ile mücadele etmeli. Türkiye Futbol Federasyonu ve Türk futbolu bugünlerde zor günler geçiriyor ancak hem Şenes Erzik’in hem TFF Başkanı’nın hem de federasyonun bu zor sürecin üstesinden geleceğini düşünüyorum. TFF bu sorun ile ciddi mücadele ediyor. TFF’nin bu meselenin üstesinden başarıyla geleceğinden eminim.” Öte yandan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, toplantıdan sonra herhangi bir açıklama yapmadı.

Viyana’daki yemekte şike konuşuldu

AVUSTURYA Futbol Federasyonu’nun milli maçtan önce TFF onuruna verdiği yemeğe UEFA Başkanı Michel Platini de iştirak etti.  Avusturya Futbol Federasyonu Başkanı Leo Windnter’in ev sahipliğinde  Viyana’da düzenlenen yemeğe   Platini’nin yanı sıra UEFA 1. Asbaşkanı Şenes  Erzik, TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, TFF Başkanvekili  Lutfi Arıboğan, Yönetim Kurulu üyesi Kemal Olgaç ve TFF Genel Sekreter Vekili Ali  Parlak katıldı. Platini, Avusturya ve İsviçre’nin ev  sahipliğinde düzenlenen EURO 2008’den sonra yeniden Avusturya’da olmaktan  memnuniyet duyduğunu belirterek, maçta her iki takıma da başarılar diledi.

Fenerbahçe’nin avukatı Bozkurt BBC’ye konuştu: Türkiye’nin şampiyonu niye Devler Ligi’nde yok

“Fenerbahçe mağdur edildi. Devler Ligi’nde yerine Trabzonspor alındı. Bunu kabul etmemiz mümkün değil.”

FENERBAHÇE’nin CAS’a açtığı davada Dupont ile birlikte avukatlığını üstlenen Emin Bozkurt, BBC’ye konuştu. Bozkurt, “ Dava hala devam ediyor ve herhangi bağlayıcı bir karar çıkmadı. F.Bahçe hala Türkiye şampiyonudur. F.Bahçe mağdur edildi ve şike soruşturmasında adı geçen Trabzonspor, UEFA tarafından Şampiyonlar Ligine gönderildi. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Avrupa yasağı yüzünden Santos ve Lugano gibi iki önemli oyuncumuzu kaybettik” dedi. BBC, davayı CAS’a götüren F.Bahçeli yetkililerin Cenevre’de bulunan Avrupa Kulüpler Birliği (ECA) yetkilileriyle lobi yaptığını iddia etti.

Cumaya kadar  karar çıkar

CAS ilgili tarafların savunmalarını aldıktan sonra en geç 9 Eylül Cuma gününe kadar kararını verecek. Devler Ligi grup maçları başlamadan önce F.Bahçe’nin tedbir konusunda yaptığı başvuruyu değerlendirecek olan CAS’ın, 45 milyon Euro’luk tazminat talebiyle ilgili incelemesi ise yıl sonuna kadar sürebilir.

Tedbir talebi zor

CAS’ın, Fenerbahçe’nin tedbir isteğini, “usül yönünden” geri çevirme olasılığının yüksek olduğu kaydedildi. Bu durumda sarı lacivertlilerin, Şampiyonlar Ligi’ne dahil edilmeleri talebinin geçerliliğini yitireceği ve organizasyonun, UEFA tarafından açıklanan takımlarla başlayacağı vurgulandı. (İsmail ER)

 

Kaynak: HÜRRİYET GAZETESİ {http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/18666580.asp}


 



Bu haber 636 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,092 µs