En Sıcak Konular

MİLLETİN SABRI DA BIÇAĞA DAYANDI: 2 GÜNDE 6 ŞEHİT

5 Eylül 2011 09:20 tsi
MİLLETİN SABRI DA BIÇAĞA DAYANDI: 2 GÜNDE 6 ŞEHİT Başbakan Erdoğan, "Bıçak kemiğe dayandı. Ramazan'a hürmeten sabrediyoruz" diyerek teröre tepki göstermişti. Ramazan bitti. Bayram geçti. Hükümet yine sessiz. Ancak şehit haberleri gelmeye devam ediyor.

2 GÜNDE 4 ŞEHİT 

Başbakan Erdoğan, "Bıçak kemiğe dayandı. Ramazan'a hürmeten sabrediyoruz" diyerek teröre tepki göstermişti. Ramazan bitti. Bayram geçti. Hükümet yine sessiz. Ancak şehit haberleri gelmeye devam ediyor.

TUNCELİ'nin merkeze bağlı Cılga Köyü yakınlarında arazi arama tarama faaliyeti yapan askerlere PKK'lı teröristlerin pususunda Teğmen Bahadır Fuat Buharalıoğlu ve Uzman Çavuş Bekir Erciyes şehit olurken baba ocaklarına da ateş düştü. Şehit Buharalıoğlu'nun Yozgat'tati ailesi, "Bu acıya nasıl dayanılır" diyerek göz yaşı döküyor.

ŞEHİT acısı Kayseri'ye de düşerken, PKK'lı teröristlerin açtığı ilk ateşte şehit olan Jandarma Komando Uzman Çavuş Bekir Erciyes'in, sosyal paylaşım sitesinde 17 gün önce yazdığı mesajda, 'Allah'ın izniyle bişey olmaz devrem'yazdığı ortaya çıktı. Şehit, çok sayıda fotoğrafını sesli şiirle video haline getirerek arkadaşlarıyla paylaşmış. 

Koruculara saldırı, 2 şehit

TÜRKİYE 2 şehidin yasını tutarken bir acı haber de dün sabah saatlerinde geldi. Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Yeşiltaş köyünde gece yapılan silahlı saldırıda 2 korucu şehit öldü, 4 korucu yaralandı. Yeşiltaş köyünde yapımı devam eden karakolu korumakla görevli korucular Seyhan Çorul ve Resul Çoruh, şehit oldu. Yaralanan diğer 4 korucu hastaneye kaldırıldı.

HÜKÜMET terörle ilgili adım atmazken ocaklara ateş düşmeye devam ediyor. Tunceli'nin merkeze bağlı Cılga Köyü yakınlarında arazi arama tarama faaliyetinde bulunan askerlere PKK'lı teröristler tarafından pusu kurularak uzun namlulu silahlarla ateş açılması sonucu 2 fidan daha toprağa düştü

ŞEHİT ATEŞİ YOZGAT'I YAKTI

Tunceli Geyiksuyu kırsalında güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Teğmen Bahadır Fuat Buharalıoğlu'nun Yozgat'taki baba evine acı haber ulaştı.

"BEN BU ACIYA NASIL DAYANIRIM?"

Yozgat Jandarma Komutanlığında görevli Yarbay Mikail Tek tarafından doktor kontrolünde şehidin ailesine acı haber verildi. Akşam 22.00 sıralarında çocuklarının şehit olduğunu öğrenen anne Ayten ve baba Seyit Buharalıoğlu baygınlık geçirdi. Sağlık görevlilerinin sakinleştirici iğne yapmalarına izin vermeyen acılı anne, oğlunun ardından ağıtlar yakarak, "Şehit olurum diyordun, şehit oldun yavrum. Ben bu acıya nasıl dayanırım. Bacılarına ne diyeceğim, nasıl haber veririm. Ekimde geleceğim demişti. Kalp ameliyatı olmuştu" diye gözyaşı döktü.

Teröre tepki gösteren anne Ayten Buharalıoğlu, "Memleketi bu hale getirenlerin ciğerleri yansın. Ben bu acıya nasıl dayanırım" dedi. 28 yaşındaki Şehit Teğmen Bahadır Fuat Buharalıoğlu bekar ve 2 kız kardeşi bulunuyor.

ŞEHİT ACISI KAYSERİ'YE DE DÜŞTÜ

Tunceli'de PKK'lı teröristlerin açtığı ilk ateşde şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Bekir Erciyes'in Kayseri'deki baba ocağına ateş düştü. Şehit Uzman Çavuş Erciyes'in ailesine acı haberi valilik görevlileriyle garzinonda görevli askerler birlikte verdi. Şehit Uzman Çavuş Bekir Erciyes'in (27) evli, eşinin de 7 aylık hamile olduğu öğrenildi.

'BİŞEY OLMAZ' DEDİ ŞEHİT OLDU

Tunceli'PKK'lı teröristlerin açtığı ilk ateşte şehit düşen Jandarma Komando Uzman Çavuş Bekir Erciyes, sosyal paylaşım sitesinde 17 gün önce yazdığı mesajda, 'Allah'ın izniyle bişey olmaz devrem'yazdığı ortaya çıktı.

Sehit Erciyes, askerlik görevini birlikte yaptığı Erkan Aydın'ın 'Dikkat et devrem aklım hep sizde'uyarısına, 'Allah'ın izniyle bişey olmaz devrem'diye cevap verdiği görüldü. Mesajı yazdıktan 17 gün sonra, Tunceli'deki Geyiksuyu Komando Taburu'ndan kırsala operasyona çıkan Erciyes, teröristlerle girdiği çatışmada şehit oldu. Geriye, Facebook'ta asker arkadaşının duvarına yazdığı mesaj kaldı.

KALP HASTASI BABASI VE ANNESİ HASTANEYE KALDIRILDI

Tunceli'nin merkeze bağlı Cılga köyü yakınlarında arazi arama tarama faaliyetlerinde bulunan askerlere PKK'lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla açılan ateş sonucunda şehit düşen iki askerden biri olan Jandarma Komando Uzman Çavuş Bekir Erciyes'in şehadet haberini alan anne ve babası hastaneye kaldırıldı.

4 oğlundan biri olan Bekir Erciyes'in şehit düştüğünü öğrenen kalp hastası işsiz baba Ali Erciyes ile anne Ayşe Erciyes ilçe hastanesine götürülerek sakinleştirilmeye çalışıldı. Bekir Erciyes'in geçtiğimiz yıl evlendiği ve hamile eşi Serpil Erciyes'in acı haber üzerine Kayseri'de bulunan ailesinin yanına gönderildiği öğrenildi. Bekir Erciyes'in şehit düştüğü haberini alan komşuları da babaevine taziye akınında bulundu. Evin kapısına ve komşu evlere Türk Bayrakları asıldı. 

Şehit uzman çavuş, fotoğraflarını şiir eşliğinde facebook'ta paylaşmış

Tunceli'de PKK terör örgütü üyeleriyle girilen çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Bekir Erciyes, facebook'ta oluşturduğu sayfasında fotoğraflarını paylaşmış. Hasret üzerine şiirler ve sözlerin yer aldığı sayfada, Sakarya Fırat dizisinden alıntılar dikkat çekiyor. Şehit, çok sayıda fotoğrafını sesli şiirle video haline getirerek arkadaşlarıyla paylaşmış. Şehit, bu videonun sonuna ise uyurken çekilmiş fotoğrafını yerleştirmiş.(ORTADOĞU)

Polise halı sahada saldırı: 2 şehit!
 
PKK’lı teröristlerin futbol oynayan polislere açtığı ateş sonucu, bir komiser ile onu saha kenarında izleyen eşi can verdi, üçü ağır 8 polis yaralandı. Bir terörist ölü ele geçirildi.

TUNCELİ’DE dün saat 21.40’ta üzerlerinde asker üniforması bulunan 4-5 PKK’lı kent merkezinde Munzur Çayı kenarındaki halı sahada maç yapan polislere çeşitli noktalardan uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Saldırıda bir komiser ve onu izleyen eşi öldü. 12’si sahada bulunan üçü de koruma görevi yapan polislerden sekizi yaralandı. Tunceli Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılar ameliyata alınırken telsizlerden kan anonsu yapıldı. Kentte görev yapan polislerin büyük bölümü kan vermek için hastaneye akın etti. Ağır yaralılardan ikisi Elazığ’a sevk edildi.

Bir PKK’lı öldürüldü

Halı sahadaki saldırıyla aynı saatte Esentepe Mahallesi’ndeki iki ayrı Özel Harekat Polis noktasına da uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Polislerin karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Saldırılar kentte büyük
panik yarattı, halk evlerine çekildi.

Her iki saldırının ardından geniş çaplı operasyon başlatıldı. Munzur Vadisi’ne
kaçan teröristlerle sıcak temas sağlandı. Kaçan
PKK’lıların bulunduğu alanlar Kobra helikopterler tarafından ateş altına alındı. Operasyonda bir terörist ölü ele geçirildi. (VATAN)

 

 

Kaynak:

[1] ORTADOĞU GAZETESİ {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=21264&haber=2-gunde-4-sehit}

[2] GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/polise-hali-sahada-saldiri-2-sehit/397890/1/Gundem}

 



Bu haber 866 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,354 µs