En Sıcak Konular

''2008'DEN DAHA KÖTÜ DURUMDAYIZ''

3 Eylül 2011 20:37 tsi
''2008'DEN DAHA KÖTÜ DURUMDAYIZ'' Ekonomist Nouriel Roubini, “Şimdi 2008 yılında olduğumuzdan daha kötü bir vaziyetteyiz. Her yerde mali tasarruf önlemleri var” dedi.

Roubini: 2008’den daha kötü durumdayız

Ekonomist Nouriel Roubini, dünyanın gelişmiş ekonomilerinin düşük büyüme hızlarıyla durma noktasına geldiklerini ve büyümenin yeniden başlaması için daha büyük mali teşvikler ve daha az kemer sıkma önlemlerine gerektiğini belirtti.

CNBC’ye konuşan Roubini, “Şimdi 2008 yılında olduğumuzdan daha kötü bir vaziyetteyiz. Her yerde mali tasarruf önlemleri var” dedi. Roubini’ye göre, ikinci resesyon ihtimali yüzde 60 düzeyinde. Roubini, ABD’de 3. niceliksel gevşeme paketinin etkisinin uzun soluklu olmayabileceğini, Avrupa ve ABD için daha fazla mali teşviğin gerekli olacağını kaydetti.

ABD, dev bankalara mortgage davası açıyor
ABD’de Federal Konut Finansman Ajansı (FHFA), konut balonunun patladığı sırada mortgage kredilerinin kalitesini yanlış sunmak iddiasıyla 12’den fazla bankaya dava açıyor. New York Times gazetesinde yer alan habere göre, ipotekli konut kredisi olarak bilinen mortgage piyasasında faaliyet gösteren devlet destekli Fannie Mae ve Freddie Mac’i denetleyen FHFA’nın, aralarında Bank of America, JPMorgan Chase, Goldman Sachs ve Deutsche Bank’ın bulunduğu 12’den fazla bankaya yakında dava açması bekleniyor.

FHFA, Fannie Mae ve Freddie Mac’ın bankaların bu işlemleri sonucu 30 milyar dolar zarara uğradığını ve bu paranın vergi verenlerden çıktığını öne sürüyor. Kurum, temmuzda UBS’e karşı 900 milyon dolarlık bir dava açmıştı. Yeni açılacak davaların büyüklüğünün de bu civarda olması bekleniyor. Bank of America, Goldman Sachs ve JPMorgan yorum yapmazken, Deutsche Bank sözcüsü Frank Kelly, “Görmediğimiz bir dava konusunda yorum yapamayız” dedi.

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ {http://ekonomi.milliyet.com.tr/roubini-2008-den-daha-kotu-durumdayiz/ekonomi/ekonomidetay/03.09.2011/1434004/default.htm}
 



Bu haber 668 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,942 µs