En Sıcak Konular

AZINLIK TEMSİLCİLERİNDEN ERDOĞAN'A: ''CESARET VERİYORSUNUZ''

30 Ağustos 2011 21:05 tsi
AZINLIK TEMSİLCİLERİNDEN ERDOĞAN'A: ''CESARET VERİYORSUNUZ'' Cemaat Vakıfları Temsilcisi Lika Vingas, ''AK Parti hükümeti döneminde biz gayrimüslim azınlıklar ilk defa defansif tavırlardan çıkarak daha güçlü ve öz güvenli hissetmeye başladık'' dedi.

Azınlık temsilcileri Başbakan'a minnettar

'Cesaret veriyorsunuz'

Cemaat Vakıfları Temsilcisi Lika Vingas, ''AK Parti hükümeti döneminde biz gayrimüslim azınlıklar ilk defa defansif tavırlardan çıkarak daha güçlü ve öz güvenli hissetmeye başladık'' dedi.

 Cemaat Vakıfları tarafından İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nde iftar düzenlendi. İftar sırasında Cafe Aman İstanbul grubu Türkçe, Rumca, Ermenice ve Seferad şarkılarından oluşan mini bir konser verdi.

İftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan Vingas, ramazan ayının son günlerinde, farklı din ve kültürden insanın bir araya gelmesinin Türkiye açısından çok önemli olduğunu belirtti. Birkaç asırdan beri tarihe tanıklık eden azınlık vakıflarının  ayakta kalma mücadelesi vererek kuruluş amaçları doğrultusunda azim, gayret ve gururla, imkanlar dahilinde hizmetlerini devam ettirdiklerini anlatan Vingas, ''AK Parti hükümeti döneminde biz gayrimüslim azınlıklar ilk defa defansif tavırlardan çıkarak daha güçlü ve öz güvenli hissetmeye başladık'' dedi. Gayrimüslim azınlıkların geleceğinin artık teminat altına alınabileceğine inandıklarını vurgulayan Vingas, ''Vakıflarımız geçmişteki baskıların yarattığı tahribatın güdümünden kurtuluyor olmasının heyecanını yaşıyor. Çocuklarımızın artık siyaseten borçlu doğmayabileceğine seviniyoruz. Yurttaşlık sorumluluklarımızı ve kökenlerimizden kaynaklanan hassasiyetleri çelişkiye koymadan sorunların çözülebileceğine güveniyoruz'' diye konuştu.

Fener Rum Patriği Bartholomeos
Fener Rum Patriği Bartholomeos da, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın iftar programına katılmasının, hükümetin gayrimüslimlere karşı gösterdiği alakanın bir göstergesi olduğunu söyledi.

Bu iftarın güzel bir vesile olduğunu dile getiren Bartholomeos, şöyle devam etti: ''Vakıfların, cemaatlerin mallarının iade edilmesine denk geldi. Zannediyorum Sayın Başbakanımız öyle ayarladı ki bu ikram ettiğimiz iftar yemeğine denk geldi. Kendisine şükranlarımızı arz ediyoruz. Yapılan, bir haksızlığın tamiridir, restorasyonudur. Eskiden böyle nahoş olaylar oldu fakat görüyorsunuz düzeltiliyor. Bir hukuk devleti içinde yaşıyoruz. Bunun daha iyisini de göreceğimizden eminiz. Hepinize tekrar iyi bayramlar. Sayın Başbakanımız sağ olsun var olsun.''

Türkiye Musevileri Hahambaşı İsak Haleva, Başbakan Erdoğan'ın büyük bir olaya imza attığını dile getirerek, ''Buna minnettarlığımızı daima sunuyoruz'' dedi. Bir gazetecinin ''Böyle bir kanal açılmış, ek beklentiniz var'' şeklindeki sorusuna, ''Zaman gösterecek. Çok muhteşem, olumlu bir adımdır. Bütün dünyanın takdir ettiği bir adımdır.'' dedi.

Süryani Ortodoks Ruhani Lideri Metropolit Yusuf Çetin de, özellikle Doğu ve Güneydoğu'da Süryani vakıfları bulunduğunu belirtti.

Çetin, ''Ama İstanbul'da tek bir Metropolitlik, bir binamız ile tek bir kilisemiz var. 3 seneden beri yeni bir kilise yapmak için hükümetimizle diyalog halindeyiz. Ama daha ondan bir randıman alamadık. Randımanı alırsak çok seviniriz. Kardeş kiliseleri kullanıyoruz, onlarda ayin yapıyoruz. İnşallah bu konuda da randıman alırız. Diğer kardeş cemaatler gibi bizim de bazı sorunlarımız var ama doğru yoldayız. Hükümetimiz mümkün olduğunca sorunlarımıza eğiliyor. İnşallah bunları da aşarız. İyi niyet olduktan sonra bunları da aşarız'' diye konuştu.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/-cesaret-veriyorsunuz--214586.htm}



Bu haber 724 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,732 µs