En Sıcak Konular

''DENİZ FENERİ e.V DAVASI''NIN 3 SAVCISI GÖREVDEN ALINDI

28 Ağustos 2011 17:36 tsi
''DENİZ FENERİ e.V DAVASI''NIN 3 SAVCISI GÖREVDEN ALINDI Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, HSYK’nın soruşturmasını gerekçe göstererek, Deniz Feneri e.V. davasına bakan 3 savcıyı görevden aldı.

Fener’de savcı depremi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, HSYK’nın soruşturmasını gerekçe göstererek, Deniz Feneri e.V. davasına bakan 3 savcıyı görevden aldı.

Daha önce de bir savcının görevden alındığı Deniz Feneri e.V. davasında ilginç bir sürece girildi. 3 savcıdan alınan dosya için 2 yeni savcı görevlendirildi. HSYK sanıkların şikayetleri üze-rine davaya bakan savcılar hakkında bir süre önce soruşturma başlatmıştı.
 
Deniz Feneri e.V. davasına bakan 3 savcı görevden alındı
Deniz Feneri e.V. soruşturmasını yürüten üç savcı “sürpriz” kararla görevden alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kararıyla 2.5 senedir devam eden Deniz Feneri e.V. Derneği’nin soruşturmasını yürüten Nadi Türkaslan, Mehmet Tamöz ve Abdulvahap Yaren görevden alındı. Görevlerinden alınan üç savcının yerine iki yeni savcı görevlendirildi. Edinilen bilgiye göre soruşturmayı Ankara Cumhuriyet Savcıları Veli Dalgalı ve Hakan Tektaş yürütecek. Hâkimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), sanıkların şikayeti üzerine Deniz Feneri ile ilgili soruşturmayı yürüten savcılar hakkında inceleme başlatmış ve iki müfettiş görevlendirmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın görevden alma kararına gerekçe olarak savcılar hakkında sürmekte olan HSYK incelemesi gösterildi.

Müfettiş incelemesi
Cumhuriyet Savcıları Nadi Türkarslan, Abdulvahap Yaren ve Mehmet Tamöz için HSYK tarafından usulsüz soruşturma yürüttükleri iddiasıyla inceleme başlatmıştı. Hazırlık soruşturması devam ederken Ankara Adliyesi’ne gelen müfettişler gizli soruşturma evraklarını incelemişti. Geçtiğimiz günlerde yapılan bir başka değişiklikle de soruşturmadan sorumlu Başsavcıvekili Nuri Yiğit görevden alınmış, yerine HSYK yedek üyesi Harun Kodalak getirilmişti.

 

Kaynak:

 



Bu haber 909 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    20,485 µs