En Sıcak Konular

MİLLİYET VE VATAN'A KAYYUM ATAMASI

27 Ağustos 2011 14:11 tsi
MİLLİYET VE VATAN'A KAYYUM ATAMASI Milliyet ve VATAN gazetelerinin imtiyaz sahibi DK Gazetecilik'te, hissedarlar arasındaki anlaşmazlık şirkete kayyum atanmasıyla yeni bir boyut kazandı.

Demirören'den Milliyet ve Vatan için teminat 

Milliyet ve VATAN gazetelerinin imtiyaz sahibi DK Gazetecilik'te, hissedarlar arasındaki anlaşmazlık şirkete kayyum atanmasıyla yeni bir boyut kazandı. Şirket ortaklarından Karacan Ailesi'nin "kayyum atanması" talebiyle İstanbul 47. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde açtığı davada alınan kararla mahkeme hakimi Mustafa Manav, DK Gazetecilik'e 6 ay süreyle 3 kişiden oluşan kayyum atadı.
DK Gazetecilik'in kurucu ortakları Demirören Ailesi ve Karacan Ailesi arasındaki ihtilaf, Karacanlar'ın ortaklığa ilişkin mali yükümlülüklerini yerine getirmediği iddiasıyla başlamıştı. Milliyet ve VATAN'ın Doğan Grubu'ndan satın alınmasına ilişkin tüm mali yükümlülükleri Demirören Grubu karşılamış, Karacan tarafının yükümlülükleri de Demirören Grubu tarafından yerine getirilmişti. İki taraf arasındaki ortaklık anlaşmasına göre, Demirören Grubu, Karacanlar'a ait medya şirketlerinin yüzde 50'sini satın alacak, Karacan tarafı da bu işlemden elde edeceği kaynakla, Milliyet ve VATAN'ın satın alınmasına ilişkin mali yükümlülüğünü yerine getirecekti. Anlaşma gereği, Demirören Grubu'nun sağladığı kaynakla önce Milliyet ve VATAN'ın satın alımı gerçekleşti. Her iki ortak iki gazeteyi devraldıktan sonra, Demirören Grubu'nun Karacan'a ait medya varlıklarına ortak olma süreci başladı.
Ortaklar arasındaki ihtilaf da bu süreçte baş gösterdi. Demirören Grubu'na göre, Karacan Grubu sahip olduğu medya varlıklarının gerçek değerinin hesaplanabilmesi için gereken bilgi ve belgeleri ortaya koyamadı. Şirketlerin bağımsız denetimden geçmiş bilançoları, mal varlıklarının ekspertiz değerleri, borç ve alacaklarının resmi kayıtları ibraz edilemediği için Karacan medya şirketlerinin değerinin tespiti, dolayısıyla hisse devri gerçekleşemedi.
İki ortağın Milliyet ve VATAN dahil tüm medya yatırımlarında yüzde 50'şer ortak olmasını sağlayacak yol tıkanınca ihtilaf baş gösterdi. Bunun üzerine Karacan Grubu, ortağına karşı tavır alarak şirket ana sözleşmesinden doğan ortak imza hakkını, günlük mali işlemlerde dahi kullanmamaya başladı. Günlük rutin para trafiği tıkanma belirtisi gösterince Demirören Grubu yükümlülükleri üstlenerek ödemeleri gerçekleştirme yolunu seçti.
Karacan Grubu ise bu tutumu dava konusu etti. Şirketin "yeterli kaynağa olduğu halde gereksiz yere borçlandırıldığını" öne sürerek, 7 kişilik yönetim kurulunda sahip olduğu 3 üyelikten istifa etti. Hemen ardından da Ticaret mahkemesinde DK Gazetecilik'e "kayyum atanması talebiyle" dava açtı.
İstanbul 47. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde 12 Ağustos tarihinde görülen ilk duruşmada, gerekli belgelerin temini için dava 21 Eylül'e ertelendi ve Karacan Grubu avukatlarının acil kayyum atanması talebi reddedildi.
Mahkeme Karacanlar'ın başvurusuyla dün yeni bir duruşma yaparak, dosya üzerinden davayı ele aldı. Duruşma sonunda hissedarlar genel kurul toplanıncaya kadar DK Gazetecilik'e 3 kişiden oluşan kayyum heyetinin atanmasına karar verdi. Karara göre Prof. Hüseyin Ülgen, Celal Şirin ve Fatih Batuhan Çapar tedbiren DK Gazetecilik kayyumu olarak atandı.

DEMİRÖREN GRUBU:
Gazetelerin itibarını korumayı sürdüreceğiz
Grubumuz Türk sanayi ve ticaret hayatında isim ve itibarını her türlü maddi çıkarın önünde görmüş ve bugüne kadar özenle korumaya gayret etmiştir. Aynı titizliği Türk basınının önde gelen gazeteleri Milliyet ve VATAN için de göstereceğimizi, bu yayınların kesintisiz devamı için her türlü desteği hiçbir ticari çıkar gözetmeden vereceğimizi başta okurlarımız olmak üzere tüm kamuoyuna saygıyla duyururuz.

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ {http://ekonomi.milliyet.com.tr/demiroren-den-milliyet-ve-vatan-icin-teminat/ekonomi/ekonomidetay/26.08.2011/1431849/default.htm}



Bu haber 737 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,477 µs