En Sıcak Konular

IRAK'IN NOTASINA SERT CEVAP!

27 Ağustos 2011 13:53 tsi
IRAK'IN NOTASINA SERT CEVAP! Irak, Türkiye’nin sınır ihlalinde bulunduğu ve sınır bölgelerinde gerçekleştirdiği askeri operasyonu derhal durdurması için nota verdi. Ancak Türkiye Irak’ı aynı sertlikte cevapladı.

‘Şehitlerimiz var kendimizi koruruz’

Irak’ın TSK’nın PKK kamplarına yaptığı operasyona karşı çıkmasına Büyükelçi Özçelik’ten sert cevap geldi: “Kendimizi korumak zorundayız. Birlikte hareket etme tekliflerimizi geri çevirdiniz”

Irak, Türkiye’nin sınır ihlalinde bulunduğu ve sınır bölgelerinde gerçekleştirdiği askeri operasyonu derhal durdurması için nota verdi. Ancak Türkiye Irak’ı aynı sertlikte yanıtladı. Irak’ın notası Irak Dışişleri Bakanlığı tarafından açıklandı. Bakanlığın devlet televizyonunun internet sitesinde yayımlanan açıklamasında, “Hükümetimiz, Irak’ın egemenliğinin ihlal edilmesini, sınır bölgelerinin bombalanmasını ve Kürdistan’daki masum sivillerin hedef alınmasını protesto etti” denildi. Açıklamada, Irak hükümetinin, söz konusu “operasyonların acilen durdurulmasını istediği” de belirtildi.

VATAN’a bilgi veren Dışişleri kaynakları, Büyükelçi Özçelik’in Iraklı yetkililerce çağrıldığını doğrulayarak, “Bizim büyükelçiği çağırdılar üzüntü duyduklarını belirttiler. Büyükelçimiz de onlara bu kadar şehit verdiğimiz bir ortamda bizim de kendimizi korumak durumunda olduğumuzu söyledi ve daha önce birlikte hareket etme noktasında yaptığımız teklifleri hatırlattı” dedi.

Bağdat Büyükelçisi Murat Özçelik’in kendisini Dışişleri Bakanlığı’na davet ederek nota veren Irak Dışişleri Bakan Yardımcısı Muhammed Cevad Alldorki’ye “Başbakan Nuri El Maliki bile zamanında verdiği mülakatta, ‘Komşu ülkelerden güvenliklerine tehdit oluşturan durumlarda hiçbir şey yapmamalarının beklenemeyeceğini’ söylemişti. Size birlikte hareket etme noktasında birçok şey teklif ettik. Ancak bu gerçekleşmedi. Bizim bu kadar şehidimiz var. Dolayısıyla biz de kendimizi korumak durumundayız” karşılığını verdiği öğrenildi.

Büyükelçi yeşil ışık yakmıştı

Irak’ın Ankara Büyükelçisi Abdul Amir Kamil Abi-Tabikh, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin olası bir kara operasyonuna yeşil ışık yakmıştı. Abi-Tabikh, Türkiye’nin Irak’ta yapacağı bir kara harekatının iki ülke arasındaki anlaşmalara uygun olması halinde herhangi bir sakınca görmediklerini belirterek, “Türkiye’nin güvenliği Irak’ın güvenliği manasına gelir” diye konuşmuştu.

Köyler boşaltılıyor

Bu arada TSK’nın terör örgütü PKK’ya yönelik askeri operasyonları devam ederken Kuzey Irak’taki Bölgesel Kürt Yönetimi’nin de harekete geçtiği öne sürüldü. Kürt yönetiminin, PKK’nın Kandil Dağı’nda sıkıştırılması için Türkiye’yle işbirliği kararı aldığı, örgüt yöneticilerinin de zaman zaman kullandığı, stratejik önemi bulunan Kandil Dağı çevresindeki köylerin boşaltılacağı belirtiliyor. 100 civarındaki köyün boşaltılması için Kuzey Irak yönetiminin köyde yaşayanlara yaklaşık 33 bin liralık maddi destek sağlayacağı da iddia edildi.( Levent İÇGEN / VATAN)

 

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/sehitlerimiz-var-kendimizi-koruruz/396297/1/Gundem}



Bu haber 670 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,217 µs