En Sıcak Konular

AYDINLAR: ''UEFA BİZİ 8 YIL CEZA İLE TEHDİT ETTİ''

25 Ağustos 2011 21:41 tsi
AYDINLAR: ''UEFA BİZİ 8 YIL CEZA İLE TEHDİT ETTİ'' Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, UEFA'nın kendilerini, Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'nden men etmemeleri halinde 8 yıl cezayla tehdit ettiğini açıkladı.

"UEFA 8 yıl cezayla tehdit etti"

Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, UEFA'nın kendilerini, Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'nden men etmemeleri halinde 8 yıl cezayla tehdit ettiğini açıkladı.

Habertürk Televizyonu'nda yayınlanan "Teke Tek" programında Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtlayan başkan Aydınlar, UEFA'nın kendilerine dün bir yazı gönderdiğini ifade ederek, bu yazıda Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'nden men etmemeleri halinde 8 yıl ceza verileceğinin vurgulandığını söyledi.

Yazının kendilerine ulaştığında, kulüp başkanlarıyla toplantı halinde olduklarını anlatan başkan Aydınlar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Saat 16.00 sıralarında Fenerbahçe Başkanvekili Nihat Özdemir ve Asbaşkanı Ali Koç ile görüşme yaptım. Yazıda, Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne katılamayacağını, bu konuda Fenerbahçe'nin özveride bulunmasını istiyordu.

Bunu federasyonun engellemesini, aksi taktirde 8 yıla kadar ceza verebileceklerinden bahsediyordu. Ben de Fenerbahçe yöneticilerine bunu tebliğ ettim. Bu bizim kararımız, yaptırımımız değil, UEFA'nın kararı. Eğer bu kararı almasaydık, hem milli takım, hem diğer kulüp takımları 8 yıl ceza alacaktı. Bugün 12.00'ye kadar süre vermişlerdi. Bunu akşam saatleri yapalım dedik, öğleden sonrayı kabul ettiler.

Fenerbahçe'den bize bir yazı geldi. Bizim 15 Ağustos'ta açıkladığımız karara bağlı olduklarını, kendilerinin o noktada olduğunu, bu kadar dar bir süre içinde bu konuya müspet ya da menfi cevap veremeyeceklerini ifade ettiler. Ali Koç federasyona geldi ve yüz yüze bir görüşme yaptık. Öğleden sonra tekrar aradık, Ali Koç ve Ali Yıldırım geldi. Tekrar durumu değerlendirdik. Burada yapabileceğimiz bir şey yoktu, öbür türlü Türkiye'yi riske edecektik, Türkiye ceza alacaktı. Kendileri de bunun farkındaydı. Daha sonra biz yönetim kurulu toplantısı yaparak bu kararı aldık."

"UEFA'ya baskılar var"

Mehmet Ali Aydınlar, UEFA yetkililerin hiçbir belgeyi görmediklerini vurgulayarak, "Ancak burada medya takip sistemleri var. Her şeyi takip ediyorlar. Biz de günlük raporlar veriyoruz. Ayrıca UEFA'ya çok baskı var. Kendilerine çok sayıda mail geldiğini söylediler" dedi.

UEFA'nın üstünde Yunanistan'a verilen cezalarla ilgili de baskı olduğunu kaydeden Aydınlar, "UEFA, Yunanistan'dan iki takımı 5 yıl ihraç etti. Onlara, 'Yunanistan küçük bir ülke ceza veriyorsunuz, siz bir sürü şey olan Türkiye'ye hiçbir şey yapmıyorsunuz' şeklinde baskılar var. Platini de bu işe çok önem veriyor ve sıfır tolerans tanınıyor" ifadelerini kullandı.

Aydınlar, Türkiye'den bir kulüpten UEFA'ya mail gittiği yolunda bir bilgilerinin olmadığını da kaydetti.

Aydınlar, bu süreci en doğru, hukuka en uygun şekilde yürüttüklerini ve gizli saklı bir şey yapmadıklarını belirterek, "Bu süreçte herkesin yardım etmesini bekleyip isterken, maalesef bu süreçten yararlanmak isteyenler var" dedi.

Trabzonspor, Galatasaray ile Beşiktaş kulüpleriyle bir probleminin olmadığını kaydeden Aydınlar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Benim tuttuğum bir takım var, olmasaydı bu sporla ilgim olmazdı. Bunun için federasyona takılan isimler var. Objektif olmak zorundayım, olduğuma inanıyorum. Arada bir yapılan saldırılarla bu birliktelik bozuluyor ve bundan futbol zarar görüyor. Futbolun içindeki bütün bireyler zarar görüyor. Ancak ben sorumlu davranıp, 3-5 kişi sorumsuzluk yaparsa bunun bedelini hepimiz öderiz."

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=21157&haber=-34uefa-8-yil-cezayla-tehdit-etti-34}

 



Bu haber 626 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,970 µs