En Sıcak Konular

GENELKURMAY DİNLENİYORSA ARTIK TUZ KOKMUŞTUR

26 Ağustos 2011 12:57 tsi
GENELKURMAY DİNLENİYORSA ARTIK TUZ KOKMUŞTUR Bölücü ihanetin zirve yaptığı bir dönemde Genelkurmay Başkanının bu kadar kolay dinlenebilmiş olması, Türkiye'nin ne hallere getirildiğinin yeni bir kanıtı oldu.

ÇÜRÜME SES VERDİ

Bölücü ihanetin zirve yaptığı bir dönemde Genelkurmay Başkanının bu kadar kolay dinlenebilmiş olması,  Türkiye'nin ne hallere getirildiğinin yeni bir kanıtı  oldu.

AKP ile geçen 9 yılın Türkiye Cumhuriyeti'ne nelere mal olduğunun her gün yeni ve acı bir sonucu ortaya çıkıyor. Asker üzerinde sürdürülen psikolojik baskı, bir önceki Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner'e ait olduğu iddia edilen ve yayınlanan ses kaydıyla yeni bir boyut kazandı.

Bölücü terörün bu kadar tırmandığı, ihanetin bu kadar sıradanlaştığı bir dönemde, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en üst makamının bu kadar kolay dinlenmesi, AKP dönemindeki çürümenin yeni bir numunesi olarak tarihe geçti.

OLACAĞI BUYDU

Seçim öncesinde yatak odalarında iktidar arayanlar, yaptıklarının yanlarına kar kalmasıyla daha da cesaret kazandılar ve Genelkurmay Başkanı'nın özel konuşmalarını dinleyip, servis edecek kadar ileri gittiler. Ortaya dökülen rezillikler karşısında AKP hükümetinin hiç bir şey yapmaması, dinleme yapanları ve bunları kullananları daha da azdırıyor.

Bu durum işin içinde kimin veya hangi kurumların olduğu konusunda da şüpheleri arttırıyor. Muhalefet partileri doğrudan iktidarı suçlarken, uzmanlar istihbarat yardımı olmadan bu tür dinlemelerin yapılamayacağını belirtiyorlar.

YENİ BİR TARTIŞMA

Koşaner'e ait olduğu iddia edilen ses kaydının içeriği ise yeni ve ayrı bir tartışma başlattı.

Ses kaydı, kamuoyunun yakından bildiği ve çok sayıda şehidin verildiği bazı baskınlarla ilgili değerlendirmeleri yansıtıyor.

Koşaner'e ait olduğu öne sürülen ses kaydında, "Bizi sıkıntaya sokan konulardan bir tanesi emir komuta birliğini bazen sağlayamıyoruz. Nerede bir operasyon, bir harek‰t, bir baskın vs ne varsa sorumlusu mutlaka bir komutanlık olacak. O bölgenin sorumlusu. İHA'dan (insansız hava aracı) görüntü almak gibi büyük bir nimet var.

Olayın olduğu yere süratle bir İHA'yı getirip ekrandan adım adım görebiliyoruz öyle mi? Görebiliyoruz. İHA'dan görüntü gören komutan mutlaka operasyona müdahale edip, sevk idare etmeli. Neden bunu söylüyorum önümüzde örneği var.

Bir daha o hataya düşmeyelim. İşte bu Hantepe mantepe olayında operasyon yapan komutan daha doğrusu sorumlu komutan Birinci Tugay Komanda Tugay Komutanı idi ve kendisi arazideydi. Ama ekrana bakan komutanlık civardaki komutanlığımız ona müdahale yetkisi yoktu. Böylece bir koordinesizlik oldu zamanında müdahale edemedik" sözleri yer alıyor ve yaşanan bazı olaylar değerlendiriliyor.

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=21166&haber=curume-ses-verdi}


 



Bu haber 690 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,282 µs